loader
Foto

“Corespondent TVRi”, un bilanţ cultural al anului, joi la TVRi

Despre evenimentele româneşti ale lui 2015, dar şi despre perspectivele anului următor, din punctul de vedere al promovării valorilor culturale româneşti am vorbit în ultima ediţie din 2015 a emisiunii "Corespondent TVRi".

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

După cum se ştie, promovarea culturii şi civilizaţiei româneşti în ţară şi în afara ei este misiunea asumată de Institutului Cultural Român, scopul principal fiind creşterea vizibilităţii valorilor culturale ale României în lume. Astfel încât, în mod firesc, am vorbit despre felul în care ICR şi-a îndeplinit şi îşi propune să îşi îndeplinească această misiune şi în anii următori.

În studioul emisiunii s-a aflat Ioana Drăgan, director general al Direcției Generale a Reprezentanțelor în Străinătate din cadrul Institutului Cultural Român şi Valeriu Matei, Director al ICR “Mihai Eminescu” din Chişinău.

Cea mai nouă reprezentanţă a Institutului Cultural Român este aceea din Beijing, despre lansarea căreia am vorbit la “Corespondent TVRi”. L-am invitat de aceasta data pe Constantin Lupeanu, directorul instituţiei, să facă un prim bilanţ al activităţii desfăşurate din luna iulie şi până acum.

Anul acesta s-au împlinit 60 de ani de la moartea lui George Enescu. Despre evenimentele dedicate memoriei lui George Enescu în Spania am vorbit cu Ioana Anghel, director al ICR Madrid.

Seria evenimentelor organizate cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la moartea compozitorului, dirijorului, violonistului și pianistului român a continuat, în aceste zile, şi în Austria, cu un concert inedit al grupului Imago Mundi la Salzburg. Amănunte despre acest eveniment, dar şi despre celelalte proiecte ale ICR Viena din acest an, ne-a oferit Irina Halina Cornişteanu, director Institutului Cultural Român de la Viena.

Şi în Marea Britanie, cultura română a înregistrat succese importante în acest an. Centenarul Gellu Naum a fost unul dintre evenimentele care au impresionat publicul londonez, alături de numeroase alte programe, despre care am vorbit cu Dorian Branea, directorul ICR Londra.

Colega noastră Mihaela Crăciun, cunoscută şi îndrăgită de publicul TVR Internaţional, ne-a vizitat pentru a ne povesti despre evenimentele de suflet organizate pentru românii din Portugalia, de către Ambasada României şi Institutul Cultural Român de la Lisabona. În calitate de consilier pentru relaţia cu comunitatea în cadrul Ambasadei României în Portugalia, Mihaela Crăciun a coordonat, între altele, seria de evenimente intitulate “Acasă” şi dedicate românilor originari din diferite regiuni istorice ale ţării noastre.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:05 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitată Doina Cosman

Emisiune de Eugenia Vodă

2:00 Antidot la uitare (R)

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri