loader
Foto

Corespondent TVRi: Realizări din viaţa comunităţilor de români

Evenimente culturale şi succese din activitatea comunităţilor de români din întreaga lume, pe agenda „Corespondent TVRi”,  joi, 22 februarie, de la ora 21.30.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Aflăm cum este sărbatorită limba română în Israel.

„Cafea și fum de țigară” și „Hoinar de suflet halandala” sunt titlurile celor două volume lansate săptămâna trecută la Tel Aviv.  Cărțile îi aparțin scriitorului și jurnalistului de origine română Roni Căciularu, iar evenimentul de lansare a fost organizat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Ziariștilor și a Oamenilor de Cultură de Limbă Română din Israel și Editura SAGA.

Sunt invitaţi în emisiune, pentru a oferi detalii despre aceste apariţii editoriale, criticul literar Răzvan Voncu şi, telefonic, Doina Meiseles, vicepreședintă a Asociației Ziariștilor și a Oamenilor de Cultură de Limbă Română și redactor-șef al  ziarului „Jurnalul Săptămânii" din Israel.

(w882) Coresponde

Asociația “Liber la Educație, Cultură și Sport” din București, în parteneriat cu Comisia Națională a României pentru UNESCO și cu Misiunea Permanentă a României la ONU, organizează proiectul educativ-cultural “Drepturile Omului pentru toți”, la care au fost invitați să participe români de pretutindeni. Aflăm mai multe informaţii de la prof. Oana Șiclovan.

(w882) Coresponde

Pe 20 noiembrie, a avut loc la București cea de-a cincea Conferință de Crăciun din România, un eveniment științific anual, organizat de Filarmonica “George Enescu” în spiritul tradiției interbelice a renumitelor conferințe ale Ateneului Român. Ne dezvăluie detalii cel care a susținut conferința din acest an, Emilian Dudaș – profesor la Ecole Polytechnique-Palaiseau, director de cercetare la Centrul Național de Cercetare Științifică (CNRS) din Franța și membru al Centrului de Fizică Teoretică.

(w882) Coresponde

Filarmonica “George Enescu” este o instituție care face cunoscute valorile românești în întreaga lume și care aduce artiști români valoroși în fața publicului din România. O instituție de elită, care face cinste României de aproape 150 de ani, pe care îi va aniversa anul viitor. Invitatul nostru este Andrei-Radu Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu”.

(w882) Coresponde

Festivalul “Zilele filmului românesc în Italia” s-a încheiat recent la Roma. Festivalul, la care TVR Internațional a fost partener media, s-a desfăşurat graţie Asociației româneşti Proevent, împreună cu Ambasada României în Italia și Accademia di Romania. Realizatorii TVR Cristina Țilică și Tudor Chirilă au participat la acest festival cu două filme documentare foarte apreciate şi vor fi prezenţi în studioul emisiunii.

(w882) Coresponde

(w882) Coresponde

***

Corespondent TVRi promovează evenimentele și realizările românilor de pretutindeni, aducându- i astfel mai aproape de România.

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Emisiunea poate fi urmărită şi online pe TVR+.

19:00 Cursa prin istorie (R)

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

(Reluare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri