loader
Foto

“Corespondent TVRi”: o nouă întâlnire cu români de excepție

Performanțele multor români sunt aplaudate în întreaga lume. Despre pasiuni, talent, dăruire și succes aflați de la câțiva dintre cei mai apreciați muzicieni români ai momentului, joi, 24 octombrie, de la ora 21.30, la TVRi.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Invitat:  violinistul Alexandru Tomescu

În acest an, pe lângă tradiționala ediție din România, mai multe orașe din cinci ţări au găzduit reprezentaţii asociate Festivalului Internaţional „George Enescu”, onorând astfel moştenirea muzicală a marelui compozitor român. Ultimul recital din cadrul secțiunii Festivalul „Enescu” în lume a avut loc în Canada, la Toronto. Sub genericul „Tribut lui George Enescu”, celebrul violonist roman, Alexandru Tomescu, și unul dintre cei mai buni interpreți la bandoneon din lume, argentinianul Omar Massa, au cucerit publicul cu programul pe care l-au propus.

(w882)

Invitați: pianista Mara Dobrescu și flautistul Matei Ioachimescu

Doi artiști foarte apreciați pe scenele internaționale, pianista Mara Dobrescu și flautistul Matei Ioachimescu au revenit în România pentru un proiect muzical excepțional. Despre lumea fantastică pe care au adus-o în atenția publicului din țară, cu prilejul acestui proiect, intitulat “Traversée du Fantasme“, veți afla chiar de la ei.

(w882)

Invitat: Iosif Ion Prunner

Născut la București într-o familie de muzicieni și veche tradiție culturală, Iosif Ion Prunner a urmat liceul de muzică „Dinu Lipatti“ și Universitatea de Muzică din București. A studiat pianul și dirijatul cu Zoe Popescu, Ana Pitiș, Maria Fotino, Constantin Bugeanu și Sergiu Comissiona. În anul 1997 maestrul Cristian Mandeal i-a incredințat conducerea Corului Filarmonicii George Enescu. A susţinut concerte în importante centre muzicale din Europa şi Asia şi a luat parte la importante festivaluri internaționale.

(w882)

Invitat: Octavian Eusebiu Halici

Prin telefon: Prof. Vania Atudorei, microbiology - Canada

Români de excepție din tânăra generație sunt susținuți de profesioniști consacrați și apreciați peste hotare. Octavian Eusebiu Halici este un student din Botoșani cu rezultate de excepţie, care a participat la un stagiu de trei saptămâni în Canada, organizat de Asociația Românilor din Laval, al carei președinte este profesorul Vania Atudorei, Cetăţean de Onoare al municipiului Botoșani, actual membru al Societăţii de Microbiologie din Franţa, consultant expert la Agenţia Canadiană de Dezvoltare Internaţională şi consultant expert la Banca Mondială.

***

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu şi Sandrino Gavriloaia

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

 

7:30 Vivi Art

Vivi Art este o emisiune de divertisment, cu impact educativ, destinată atât copiilor, cât și părinților. Gazda proiectului este Vivien Rusu, o fetiţă talentată de 11 ani. Curioasă din fire, ea îşi propune să îi descopere pe copiii din Republica Moldova, care îşi savurează copilăria prin prisma talentelor.

Fiecare emisiune are în calitate de invitat un copil talentat, pasionat, dedicat harului său. Domeniile explorate sunt diverse: gastronomie, teatru, muzică, sport, dans, astronomie, hipism, călătorie, vlogging, etc. Emisiunea, filmată în manieră home video, este interesantă, veselă şi educativă.

Prezentator Vivien Rusu Producător Tatiana Slivca

8:00 Weekend matinal

*Matinal (I)

Prezintă Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producători: Raluca Neagu şi Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri