loader
Foto

Corespondent TVRi: Nuntă în Oaş şi cântece de suflet, alături de români speciali

Corespondent TVRi - o nouă ediţie joi, 18 mai, de la ora 21.30

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Alături de "corespondenţii TVRi" din toate colţurile lumii, vă aducem în atenţie, şi în ediţia din 18 mai, evenimente, poveşti de viaţă remarcabile şi informaţii utile pentru şi despre românii de pretutindeni.

(w882) Lazăr

Ţara Oaşului este una dintre cele mai pitoreşti regiuni ale României. Şi pentru a vă convinge  să vă programaţi o vizită reală în această zonă încărcată cu tradiţie şi autenticitate, vă aducem în atenţie unul dintre ritualurile locului: nunta oşenească.

(w882) Ciocan

Asociația socio-culturală „Țara Oașului” a organizat, pe 23 aprilie, o mare nuntă tradiţională, la Muzeul în aer liber al Țării Oașului.

În studio: Natalia Lazăr, directoarea Muzeului “Țara Oașului”, Vasile Ciocan, președintele  Asociației socio-culturale Țara Oașului, Toader Lohan, vicepreședintele Asociaţiei socio-culturale "Țara Oașului"

(w882) Lohan

"Cântecul vântului", "Glasul tău", "Poarta sărutului", "Masa tăcerii", "Primul loc de pe pământ" sunt titluri ale unor cântece de care poate vă mai amintiţi şi care reuşesc şi astăzi să trezească emoţie în rândul publiclului de departe sau de acasă.

(w882) Cioiu

Iar meritul este, în foarte mare măsură, al lui Sergiu Cioiu, actor, cântăreț și compozitor care, deşi a plecat din România în 1981, continuă să ne surprindă cu concertele şi albumele pe care le lansează în ţară.

În studio: Sergiu Cioiu

(w882) MNIR 45

Foto credit: Facebook MNIR

Muzeul Naţional de Istorie a României a împlinit 45 de ani de existenţă şi marchează acestă aniversare printr-o serie de evenimente care au avut loc in perioada 8 - 12 mai.

(w882) Ilie

Aflăm mai multe despre manifestările organizate cu prilejul acestei aniversări, dar şi despre istoricul instituţiei de la Cornel Ilie, director adjunct al MNIR, invitat în studio.

Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi a împlinit 2 ani de activitate, prilej cu care a organizat o frumoasă paradă a portului popular românesc. Au fost invitate toate colectivele de artişti amatori din regiune: ansambluri etnofolclorice şi coregrafice, fanfare şi orchestre de instrumente populare.

(w882) Tarateanu

Prin telefon: Vasile Tărâţeanu, președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri