loader
Foto

Corespondent TVRi: Noutăţi şi succese din viaţa românilor de pretutindeni

Joi, 8 februarie, de la ora 21.30, la TVRi continuă întâlnirile şi dezbaterile despre preocupările românilor din afara graniţelor ţării, într-o ediţie moderată de Corina Dobre.

 

Corina Dobre
A doua Românie

După o săptămână bogată în evenimente româneşti de importanţă internaţională, vă invităm să urmăriţi relatările corespondenţilor noştri, pentru a fi la curent preocupările şi realizările românilor de pretutindeni.

***

Avem veşti bune pentru companiile româneşti care vor putea beneficia de consultanţă şi finanţări europene în următorii ani, pentru a dezvolta produse şi servicii inovatoare şi competitive, prin două iniţiative ale Comisiei Europene.

Cele două programe de importanţă strategică privind sectorul tehnologic şi antreprenorial au fost prezentate recent la Forumul Internaţional  Digital Romania - “Startups in 4.0 Industries”.

Dan Nechita, preşedintele organizaţiei Smart Everything Everywhere, ne aduce mai multe informaţii.

(w882) Nechita

Conferinţa Studenţilor, Profesorilor şi Cercetătorilor Români din Marea Britanie, ajunsă la cea de-a 10-a ediţie, a avut loc recent la University College din Londra. Evenimentul a fost organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate - Filiala Marea Britanie (LSRS UK), împreună cu Ambasada României în Regatul Unit şi cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Ne oferă detalii Raluca Dumitru,  responsabil cu comunicarea la Liga Studenţilor Români în Străinătate.

(w882) Dumitru

„Impactul Brexit asupra cetăţenilor români din Marea Britanie” a fost analizat în cadrul ConferinţeiTogether for community, care a avut loc la Brent Council, în data de 3 noiembrie 2017.

La eveniment au participat Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, doamna Andreea Păstârnac, Ambasadorul României în Marea Britanie, domnul Dan Mihalache, ministrul delegat pentru afaceri europene, domnul Victor Negrescu, precum şi asociaţii românesti, români din Regatul Unit şi membri ai spaţiului mass-media de limbă română.

(w882) Pastarnac

Un reportaj realizat de Mircea Maer, redactor-şef al săptămânalului  “Ziarul Românesc” din Londra.

În continuarea ediţiei, semnalăm şi o lansare de carte. După o carieră de succes în calitate de soprană, doamna Elena Dumitrescu - Nentwig predă astăzi lecţii de canto în Portugalia şi scrie romane şi literatură pentru copii. Recent a lansat în România volumul “Credinciosul meu duşman”.

(w882) Nentwig

Îi avem invitaţi în studio pe scriitoarea Elena Dumitrescu - Nentwig şi pe Ovidiu Şimonca, redactor-şef al revistei „Observator Cultural”.

(w882) Simonca

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri