Corespondent TVRi, ediţie specială dedicată IEI
miercuri, 28 iunie 2017
Ultima ediţie "Corespondent TVRi" din acest sezon - joi, 29 iunie, de la ora 21.30, la TVR Internaţional şi pe TVR+.
Corina

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În ultima ediție din acest sezon a emisiunii Corespondent TVRi, veți afla câștigătorii concursului organizat de TVR Internațional cu prilejul Zilei Universale a Iei și a campaniei pe care postul nostru a organizat-o: Promovează RomânIA, oriunde te-ai afla.

De 22 de ani, TVR Internațional încearcă să fie legătura dumneavoastră cu ţara, cultura şi limba română.

De patru ani, sărbătorim împreună ia tradițională. Tot de patru ani, ne arătați, în număr din ce în ce mai mare, că purtați cu mândrie acest adevărat obiect de artă, iar noi vă mulțumim public pentru că ați răspuns îndemnului nostru de A promova RomânIA, oriunde v-ați afla.

(w640) Cristina L

Și pentru că inițiatoarea acestei campanii și cea care a reușit să molipsească întreaga echipă TVR Internațional de drag de ie este chiar directoarea postului, Cristina Leorenț, am invitat-o să ne vorbească despre felul în care a crescut această mișcare, poate și datorită contribuției TVR Internațional și TVR Moldova.

(w640) Antonio

Antonio Momoc, cel mai nou membru al echipei TVR Internațional, va fi prezent în studioul Corespondent TVRi. Antonio este moderatorul emisiunii Articolul VII, transmisă în direct la TVR Internațional în fiecare miercuri, de la 21.30.

Prin telefon va interveni în emisiune Excelenţa Sa Luca Niculescu, Ambasadorul României la Paris.

(w640) Sandu

Cum a fost marcată Ziua Universală a Iei în emisiunile Matinalii şi Obiectiv Comun, dar şi ce îi motivează pe cetăţenii Republicii Moldova să poarte şi să promoveze cămaşa tradiţională românească, aflăm de la jurnaliștii TVR Moldova.

(w640) Lilu

Prin duplex de la Chișinău - Lilu, Ilinca Avram și Sandu Scobioală.

(w640) Avram

Am invitat, în studioul Corespondent TVRi, o jurnalistă cunoscută a Televiziunii Române, care moderează în fiecare luni emisiunea Avocatul Dumneavoastră la TVR Internațional și este, la rândul ei, una dintre avocatele iei românești.

(w640) Angela

Este alături de noi Angela Avram, iar prin telefon participă la discuţie Alina Balațchi, cofondator al Organizației Romanian Women in UK.

Vom afla cât de bine este pusă în valoare ia românească la TVR Internațional. Ana-Maria Ghiur - actriţă de profesie, dar și jurnalistă cu experiență la Televiziunea Română, prezintă emisiunea Un doctor pentru dumneavoastră și  promovează RomânIA, prin seriozitate și perseverență.

(w640) Ghiur

De asemenea, invitat în emisiune printr-o intervenţie telefonică este Romulus Popescu, președintele Asociației Românilor în Italia, Milano.

Sorin Burtea promovează RomânIA de mulți ani, la TVR, prin emisiunile, în special economice, pe care le-a realizat. A fost de trei ori membru al CA al Televiziunii Române, dar nu a renunțat să le ofere telespectatorilor informații de interes general și nu numai. De altfel, emisiunile Interes general de la TVR 1 și Investiți în România! de la TVR Internațional pe care le realizează au fost premiate recent la Gala Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România.

(w640) Burtea

Sorin Burtea participă, în studio, la această ediţie de sărbătoare a Corespondentului TVRi, iar prin telefon va interveni Carmen Ognean, organizatoarea festivalului Caruselul Națiunilor, Windsor, Canada.

Ia românească a fost vedetă și la Budapesta, pe 24 iunie, datorită Institutului Cultural Român din capitala Ungariei, care a organizat un eveniment cu acest prilej. Ne va oferi detalii, într-o intervenţie telefonică, Eunicia Trif, coordonatoarea Institutului Cultural Român de la Budapesta.

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 • 17:00
  Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală
  O istorie care nu se învaţă la şcoală Poetul pătimirii naționale-Octavian Goga Redactor Doina Teodoru Producător Alexandru Munteanu Realizator Lucia Hossu Longin (redifuzare)
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  Prezentatori: Victoria Coleşnic, Victoria Ocară, Irina Bejenaru Producători: Anastasia Ciuleacu, Ruslan Grabari, Irina Bejenaru Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:30
  Retrospectiva săptămânii
  * Emisiune de analiză şi retrospectivă a ştirilor săptămânii Prezinta Svetlana Gore Producător Irina Bejenaru
 • 19:00
  Exclusiv în România
  Prezintă Cristian Tabără Producători: Cristina Madgearu şi Marin Găbudean
 • 19:50
  Discover Romania
  Producători Cecilia Melinescu şi Diana Ilica
 • 20:00
  Telejurnal
  Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Violeta Iorgulescu / Diana Anghel Transmisiune directă Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 20:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  Discover Romania
  Producători Cecilia Melinescu şi Diana Ilica
 • 21:10
  O dată’n viaţă
  * Irina Loghin şi Maria Ciobanu Jurnalişti: Steluţa Matios, Anamaria Voicu Producător Iuliana Tudor
 • 23:00
  Teatru TV
  * Hamlet de William Shakespeare Teatrul Tamási Áron. Adaptare scenică de Rita Sebestyén şi László Bocsárdi, după traducerea lui János Arany. Versiunea romana de Veress Ildikó si Nagy B. Sándor pe baza traducerilor facute de Violeta Popa, George Volceanov; Leon Levitchi, Dan Dutescu Un Hamlet rătăcit în vecinătatea noastră László Bocsárdi porneşte pe urmele personajelor lui Shakespeare într-un spaţiu aproape fără decor, unde nu întunericul stârneşte întrebarea “Cine-i acolo”, ci cada şi duşul din vecinătatea / intimitatea noastră : cine-i acolo, sub jetul de apă care tot curge peste un trup complet dezgolit? ce gânduri l-au pironit sub duşul lucidităţii şi în hainele cui se va îmbrăca el? În interpretarea lui László Mátray, Hamlet refuză masca nebuniei, recurge doar din când în când la gesturi şi vorbe de bufon şi îşi dezvăluie povestea sub semnul lucidităţii şi al simplităţii. Povestea lui Hamlet devine o poveste din vecinătatea noastră, unde se poate întâmpla nu doar să minţim pentru a ascunde adevăruri mărunte, ci să ascundem minciuna prin impunerea ei drept adevăr. Un adevăr pe care Hamlet îl restabileşte cu preţul vieţii celor dragi şi al propriei căderi. Distribuţia: Hamlet / Fortinbras: László Mátray Claudius: Tibor Pálffy Polonius: László Szakács Gertrude: Annamária D. Albu Ophelia: Ágnes Benedek Laertes: József Kolcsár Horatio: Bence Kónya-Ütő Duhul: Levente Nemes Rosencrantz: Alfréd Nagy / Dezső Derzsi Guildenstern: Attila Diószegi Primul gropar: Zsuzsa Gajzágó Al doilea gropar: Gábor Erdei Regia Tv Silviu Jicman Producător Iulian Foișor Producător Delegat Dana Andriescu Producător Coordinator Demeter András István Echipa de productie: Sufleur Szende Gazda Regia tehnică Edit V. Bartha Dramaturgia Rita Sebestyén Scenografia József Bartha Costume Judit Dobre Kóthay Muzica Bence Kónya-Ütő Regia László Bocsárdi Redactor George Mladen Teatrul Naţional de Televiziune este un proiect Casa de Producţie TVR, difuzat pe canalele TVR
 • 01:25
  Drag de România mea
  * Prima parte Prezintă Paul Surugiu-Fuego Jurnalişti Adina Toderaşcu şi Andreea Baciu Producător Codruţa Prunariu
 • 02:10
  Drag de România mea
  * Partea a II-a Prezintă Paul Surugiu-Fuego Jurnalişti: Adina Toderaşcu şi Andreea Baciu Producător Codruţa Prunariu
 • 03:00
  Telejurnal
  Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Violeta Iorgulescu / Diana Anghel Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Dacii România-Franţa, 1967
  Film * Regia Sergiu Nicolaescu Scenariul Titus Popovici Cu: Amza Pellea, Pierre Brice, Emil Botta, György Kovács, Georges Marchal Dramă. Acţiunea se petrece în anii 86-88 d.Hr, când Domiţian, împăratul roman din aceea vreme, a încercat să cucerească Dacia. Expediţia a fost condusă de generalul roman Cornelius Fuscus. „Reconstituire a posibilei vieţi a „celor mai viteji dintre traci”, în Dacia anului 87, când primul atac al legiunilor romane, condus de Cornelius Fuscus, general ros de ambiţii deşarte, e respins de vitejii daco-geţi. Dar răgazul păcii nu mai poate dura mult. Primul şi cel mai bun lungmetraj al lui Sergiu Nicolaescu, inspirat servit de Titus Popovici-scenaristul, într-o superproducţie de nivel european, rezistentă nu atât datorită anvergurii montării cât, mai ales, fanteziei poetice. Amplele pânze epice ale bătăliilor sunt reţinute doar ca fundal spectaculos din care se detaşează drama propriu-zisă, regizorul urmărind în primul rând elocvenţa efectului vizual. Violenţa unor fraze de montaj cu chipuri şi trupuri însângerate ca şi remarcabila dinamică a cadrelor protejează filmul de decorativism. Depăşind locurile comune ale genului, realizatorii reuşesc performanţa unei drame istorice spectaculare într-un climat specific local”- Tudor Caranfil. * 1967-Selectat pentru premiul Festivalului Internaţional de Film de la Chicago; * 1968-Festivalul filmului muncitoresc de la Praga-Premiul III. Redactor Marian Nicola Drepturi online: simulcast cu emisia TV exclusiv pe tvrplus.ro
 • 05:45
  Discover Romania
  Producători Cecilia Melinescu şi Diana Ilica