loader
Foto

Corespondent TVRi, ediţie specială dedicată IEI

Ultima ediţie "Corespondent TVRi" din acest sezon - joi, 29 iunie, de la ora 21.30, la TVR Internaţional şi pe TVR+.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În ultima ediție din acest sezon a emisiunii Corespondent TVRi, veți afla câștigătorii concursului organizat de TVR Internațional cu prilejul Zilei Universale a Iei și a campaniei pe care postul nostru a organizat-o: Promovează RomânIA, oriunde te-ai afla.

De 22 de ani, TVR Internațional încearcă să fie legătura dumneavoastră cu ţara, cultura şi limba română.

De patru ani, sărbătorim împreună ia tradițională. Tot de patru ani, ne arătați, în număr din ce în ce mai mare, că purtați cu mândrie acest adevărat obiect de artă, iar noi vă mulțumim public pentru că ați răspuns îndemnului nostru de A promova RomânIA, oriunde v-ați afla.

(w882) Cristina L

Și pentru că inițiatoarea acestei campanii și cea care a reușit să molipsească întreaga echipă TVR Internațional de drag de ie este chiar directoarea postului, Cristina Leorenț, am invitat-o să ne vorbească despre felul în care a crescut această mișcare, poate și datorită contribuției TVR Internațional și TVR Moldova.

(w882) Antonio

Antonio Momoc, cel mai nou membru al echipei TVR Internațional, va fi prezent în studioul Corespondent TVRi. Antonio este moderatorul emisiunii Articolul VII, transmisă în direct la TVR Internațional în fiecare miercuri, de la 21.30.

Prin telefon va interveni în emisiune Excelenţa Sa Luca Niculescu, Ambasadorul României la Paris.

(w882) Sandu

Cum a fost marcată Ziua Universală a Iei în emisiunile Matinalii şi Obiectiv Comun, dar şi ce îi motivează pe cetăţenii Republicii Moldova să poarte şi să promoveze cămaşa tradiţională românească, aflăm de la jurnaliștii TVR Moldova.

(w882) Lilu

Prin duplex de la Chișinău - Lilu, Ilinca Avram și Sandu Scobioală.

(w882) Avram

Am invitat, în studioul Corespondent TVRi, o jurnalistă cunoscută a Televiziunii Române, care moderează în fiecare luni emisiunea Avocatul Dumneavoastră la TVR Internațional și este, la rândul ei, una dintre avocatele iei românești.

(w882) Angela

Este alături de noi Angela Avram, iar prin telefon participă la discuţie Alina Balațchi, cofondator al Organizației Romanian Women in UK.

Vom afla cât de bine este pusă în valoare ia românească la TVR Internațional. Ana-Maria Ghiur - actriţă de profesie, dar și jurnalistă cu experiență la Televiziunea Română, prezintă emisiunea Un doctor pentru dumneavoastră și  promovează RomânIA, prin seriozitate și perseverență.

(w882) Ghiur

De asemenea, invitat în emisiune printr-o intervenţie telefonică este Romulus Popescu, președintele Asociației Românilor în Italia, Milano.

Sorin Burtea promovează RomânIA de mulți ani, la TVR, prin emisiunile, în special economice, pe care le-a realizat. A fost de trei ori membru al CA al Televiziunii Române, dar nu a renunțat să le ofere telespectatorilor informații de interes general și nu numai. De altfel, emisiunile Interes general de la TVR 1 și Investiți în România! de la TVR Internațional pe care le realizează au fost premiate recent la Gala Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România.

(w882) Burtea

Sorin Burtea participă, în studio, la această ediţie de sărbătoare a Corespondentului TVRi, iar prin telefon va interveni Carmen Ognean, organizatoarea festivalului Caruselul Națiunilor, Windsor, Canada.

Ia românească a fost vedetă și la Budapesta, pe 24 iunie, datorită Institutului Cultural Român din capitala Ungariei, care a organizat un eveniment cu acest prilej. Ne va oferi detalii, într-o intervenţie telefonică, Eunicia Trif, coordonatoarea Institutului Cultural Român de la Budapesta.

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:30 Info Diaspora (R)

*Informații utile pe următoarele teme:

Efectul Schengen asupra pieţei forţei de muncă din România

Ce drepturi de pensie au românii din străinatate

Îngrijiri medicale planificate în altă ţară a UE

Contractul de întreţinere

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

(Reluare)

15:00 A doua Românie (R)

Este prima pianistă din România devenită Young Steinway Artist. S-a remarcat de la o vârstă fragedă, iar la 7 ani, debuta pe scena Ateneului Român. A cântat pe marile scene din Europa, America de Nord și Asia şi a obţinut numeroase premii, iar concertele au fost difuzate de cele mai importante canale de muzica clasică. Sînziana Mircea are o carieră impresionantă de pianist concertist şi este profesor universitar de pian la Conservatorul „Luigi Canepa” din Sardinia.

La cea de-a 60-a ediție a Bienalei de Artă de la Venezia, România va prezenta o expoziție a artistului clujean Șerban Savu ce are ca temă relația dintre muncă și timp liber, curatoriată de Ciprian Mureșan. De altfel, cei doi artişti s-au bucurat recent de un real succes în capitala Italiei, unde au avut loc doua expoziţii organizate de Accademia di Romania. Despre aceste evenimente şi despre felul în care este promovată şi reprezentată cultura româna la Roma, vorbim cu Oana Boşca Mălin, director adjunct la Accademia di Romania.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri