loader
Foto

"Corespondent TVRi" despre români, performanţe culturale şi poezie

De la ora 21.30, la TVR Internaţional şi pe TVR+, vă invităm la un nou "Corespondent TVRi", joi, 22 iunie.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Subiectele şi invitaţii vorbesc, o dată în plus, despre emoţiile, preocupările şi dorinţele românilor, de acasă şi de pretutindeni, cu gândul către ţara natală:

Soprana Anda-Louise Bogza are o carieră internatională strălucită și cântă pe scene cunoscute din Europa, Asia și America. Locuiește la Praga, dar a rămas cu sufletul în România, unde se întoarce întotdeauna cu plăcere.

(w882) bogza

Un talentat pianist din Valea Jiului va concerta în România, alături de celebrul tenor Andrea Bocelli. Fabiani Prcsina Are 14 ani și este elev la Colegiul I.G. Duca din Petroșani.

(w882) Fabiani

Institutului Cultural Român oferă, prin proiectele sale, acces la evenimentele și la valorile culturale românesti, aproape oriunde în lume. Vom afla mai multe informații despre strategia instituţiei de la  invitata noastră, Liliana Țuroiu, Președinte ICR.

(w882) Liliana Tu

Descriptio Bessarabiae este titlul unui volum cartografic lansat zilele trecute la București. Realizat în două versiuni, română şi engleză, atlasul valorifică un număr de 120 de hărți, piese rare aflate în patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi și în colecțiile private ale autorilor. Aflăm detalii din reportajul realizat de  Liliana Văduva.

O vom cunoaște,  în ediția din această săptămână, pe Cătălina Niculescu, artist vizual preocupat de arhitectura urbană și de mediul natural, dar mai ales de impactul uman asupra naturii.

(w882) Catalina

La Slatina, în Ucraina, pe malul drept al râului Tisa, s-a înființat un liceu românesc,  care poartă numele poetului Mihai Eminescu. Este singura unitate de învățământ liceal destinată etnicilor români din Transcarpatia. Ne vorbeşte despre activitatea şi aspiraţiile românilor de acolo, prin telefon, Mihai Cozma, președintele Asociației Boema OJT din Baia Mare.

(w882) cozma

Peisajul din care lipsesc este titlul celui mai recent volum de versuri semnat de scriitoarea şi jurnalista Cleopatra Lorințiu și prezentat zilele trecute la Madrid, la Ambasada României în Regatul Spaniei.

(w882) Cleopatra

Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor organizează, în perioada 19-25 iunie, proiectul ,,Ateliere meșteșugărești pentru românii din comunitățile din Ucraina și Serbia”, la Statul meșteșugurilor din comuna Comana, judeţul Giurgiu, România. Amănunte aflăm din reportajul realizat de Carmen Târnoveanu.

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

Corina Dobre promovează RomânIA la TVRi! Participă şi tu la concursul nostru!

 

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:55 Vorbeşte corect!

Producători şi realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă

15:00 România…în bucate

*TVR Iaşi

Descriptio Moldaviae

Reţete moldoveneşti de post cu urzici, gătite la Mănăstirea Văratec

Prezentator si realizator Raluca Chirilă Aftene

Producător Vasile Arhire

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

(redifuzare)

 
Efectele exceselor de sărbători

Efectele exceselor de sărbători

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

O nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" în care discutăm despre efectele exceselor de sărbători, tratarea bolilor de oase și legătura ...

Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

 

#tvri