loader
Foto

Cum au sărbătorit românii de pretutindeni Ziua Naţională a României

Joi, 6 decembrie, sunteţi invitaţi să urmăriţi o ediţie specială a emisiunii Corespondent TVRi, din care aflaţi cum au sărbătorit românii de pretutindeni Ziua Naţională a României, în anul Centenarului Marii Uniri.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” este un ambasador cultural al ţării noastre ce şi-a reconfirmant, dacă mai era nevoie, acest statut prin concertele pe care le-a susţinut în deschiderea Sezonului Cultural România – Franța.

Invitat: Emil Pantelimon – managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Aflăm cum a sărbătorit Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, împreună cu conaţionalii din afara graniţelor ţării, Centenarul Marii Uniri  la Alba Iulia şi mai ales, cum recunoaşte statul român meritele românilor care sunt adevărate modele de conduită și implicare în păstrarea și promovarea identități românești peste hotare.

Invitată:  Natalia Elena Intotero, Ministru pentru Românii de Pretutindeni

Comisia Naționala a României pentru UNESCO a omagiat Centenarul Marii Uniri de la 1918 și a celebrat Anul European al Patrimoniului Cultural 2018  printr-un program special, care a culminat cu “Gala România – UNESCO”.

Invitat: Ani Matei, Secretar - General al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

100 de ani de istorie culturală românească au fost sărbătoriţi, într-un mod inovativ și atractiv, în Portugalia. Ambasada României și ICR Lisabona au celebrat, Centenarul Marii Uniri şi Ziua Naţională a României printr-un amplu ansamblu de evenimente, despre care vorbim cu ES Ioana Bivolaru, Ambasador al României în Portugalia.

Şi în estul Franţei, în Alsacia, s-a sarbătorit româneşte. Timp de mai multe zile, în principalele localități în care locuiesc români au avut loc evenimente şi spectacole folclorice.  Corespondentul TVRi Aura Dobre i-a cunoscut pe românii din Alsacia.

La 1 Decembrie, am spus La mulţi ani România,  La mulţi ani TVR Internaţional, dar şi La mulţi ani, TVR Moldova! Postul Televiziunii Române de pe celalalt mal al Prutului a împlinit 5 ani de la relansarea sa. Cum s-a trăit sărbătoarea de la 1 Decembrie 2018,  aflăm de la colegii noştri de la TVR MOLDOVA.

 

17:00 Puternici, împreună

*Când greşesc medicii …

Invitati Elena Manea si ADDA

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri