loader
Foto

"Corespondent TVRi" cu noutăţi editoriale pentru românii de pretutindeni

Ediţia din 30 noiembrie a emisiunii "Corespondent TVRi" este dedicată unor apariţii editoriale recente, cu subiecte din istoria modernă şi contemporană a României. Vă invităm să o urmăriţi de la ora 21.30 la TVRi.

 

Corina Dobre
A doua Românie

La întâlnirea din această săptămână cu „corespondenții TVR Internațional” din toată lumea, vorbim despre cărți și despre programe dedicate cunoașterii limbii române, mai ales că multe dintre noile volume lansate la Târgul Gaudeamus le sunt dedicate românilor de pretutindeni.

„Cunoaşte România" este invitația lansată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Institutul Limbii Române din Bucureşti, copiilor români de vârstă şcolară mică din Spania, Italia și din alte țări unde există comunități românești.

(w882) Corina Che

Ne vorbesc despre iniţiativă Corina Chertes  – director al Institutului Limbii Române şi, prin telefon, Mihaela Elena Bogdan, coordonatoarea proiectului.

(w882) Mihaela Bo

Târgul Internațional de Carte Gaudeamus a prilejuit, zilele trecute la București, multe apariții interesante, între care și o serie de volume istorice, de larg interes. „Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, o călătorie în timp, prin imagini rare și documente inedite, este unul dintre volumele dedicate Centenarului Marii Uniri.

Îl avem alături de noi pe autorul cărții, istoricul Bogdan Bucur, lector universitar la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA București.

(w882) Bogdan Buc

O dezbatere, două lansări și noi apariții editoriale au alcătuit oferta Institutului Cultural Român la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, ofertă din care nu au lipsit numele unor autori români consacrați în străinătate.

Invitatul Bogdan Popescu, director al Centrului Național al Cărții, Institutul Cultural Român, oferă detalii.

(w882) Bogdan Pop

Vă semnalăm o nouă reușită a echipei TVR Internațional, mai exact a emisiunii Articolul VII, unul dintre cele mai longevive și mai apreciate talk-show-uri dedicate românilor de  pretutindeni. De aceasta dată, nu este vorba despre un proiect de televiziune de succes, ci despre o carte: „Povestea poveștilor de călătorie: istorie, evoluție, tendințe”.

(w882) Raluca Tud

Vin cu amănunte realizatoarea și producătoarea emisiunii Articolul VII la TVR Internațional, dr. Raluca Tudor, autoarea cărții, și conf. univ. dr. Antonio Momoc, moderator al emisiunii Articolul VII.

(w882) Antonio Mo

Tot despre călătorii a scris și colega noastră Marina Almășan. Ea vă invită la o plimbare „Cu ricșa prin orașul viitorului”, nu printr-un simplu jurnal, ci printr-o provocare la călătorie și cunoaștere.

Istoricul și publicistul Adrian Cioroianu a lansat la Târgul de Carte Gaudeamus volumul „Margareta a României – o principesă în serviciul țării regăsite”. Cartea, tiparită de editura Curtea Veche, se adresează în special cititorilor tineri și prezintă viața fiicei celei mari a Regelui Mihai. Urmăriţi în emisiune un reportaj de Virginia Ghiță.

Daniela Cupșe este o jurnalistă  din România care s-a stabilit în Canada, dar a rămas conectată la țara natală. Chiar dacă realizează emisiuni la o televiziune canadiană, Daniela  a găsit timp să-și transpună trăirile într-un volum de poezii de dragoste, pe care l-a lansat la Târgul de Carte Gaudeamus. De asemenea, Daniela Cupșe este realizatoarea documentarului „Un alt colț de Românie”, care prezintă povestea primilor imigranți români ajunși în Canada, la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe care îl puteți urmări la TVR Internațional, pe 1 Decembrie, la ora 21.00, ora României.

***

Corespondent TVRi este programul care uneşte românii din toate colţurile lumii, aducându-i mai aproape de casă, mai aproape de ţara de origine.

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Emisiunea poate fi urmărită în livestreaming pe TVR+.

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

* Editia 1166

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri