loader
Foto

Galerie foto

Corespondent TVRi, cu noutăţi din viaţa românilor de pretutindeni

Veţi afla de la corespondenţii noştri, şi în această săptămână, care sunt cele mai recente evenimente, realizări şi preocupări ale românilor din afara ţării. La TVRi, pe 2 noiembrie, de la ora 21.30.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Corespondent TVRi este programul care uneşte românii din toate colţurile lumii, aducându-i mai aproape de casă, mai aproape de ţara de origine.

***

Un român emigrat în Franţa, membru al Clubului Nautic Român, se pregăteşte să participe la o aventură extraordinară: traversarea Oceanului Atlantic în condiţii similare celor de pe vremea lui Cristofor Columb. Ne vorbeşte despre acţiunea sa temerară însuşi navigatorul - Dorel Nacou.

(w882) Coresponde

Ediţia din 2 noiembrie vă spune apoi care sunt cele mai recente şi mai importante evenimente prin care Institutul Cultural Român asigură creşterea vizibilităţii valorilor culturale româneşti în lume. Informaţiile ni le aduce Liliana Ţuroiu, preşedinta Institutului Cultural Român.

(w882) Coresponde

Din ce în ce mai mulţi români doresc să contribuie la creşterea numărului celor care ne privesc ţara cu alţi ochi. Evenimente precum Bucharest Photofest sau expoziţii de fotografie girate de National Geographic sunt instrumentele pe care le folosesc doi dintre invitaţii noştri din această săptămână: Ionuţ Trandafirescu – manager cultural, fotograf şi Adrian Câtu – antropolog, fotograf.

(w882) Coresponde

Asociaţia Arche a dorit să aducă în atenţie patrimoniul cultural românesc din Dobrogea şi Cadrilater, printr-un eveniment care a avut loc săptămâna trecută la Muzeul Cotroceni. Vin în studioul emisiunii cu amănunte despre acest proiect Raluca Bărbulescu, membru fondator al Asociaţiei Arche, şi Daniela Costea, coordonator de proiect.

(w882) Coresponde(w882) Coresponde

Dialectele româneşti sud-dunărene au revenit în actualitate datorită unei manifestări ştiinţifice care a avut loc la Bucureşti, săptămâna trecută, în organizarea Societăţii Culturale Macedo-Române. Invitat pentru a detalia acest subiect este Emil Tîrcomnicu, doctor etnolog, cercetător la Institutul de Etnografie şi Folclor „Constantin Brăiloiu”.

(w882) Coresponde

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri