loader
Foto

Galerie foto

Companiile românești redescoperă Bursa | VIDEO

TVRi vă propune să revedeți, pe 8 februarie, ora 21.00, o ediţie a emisiunii "Investiţi în România!" în care ați putut afla de ce aleg firmele româneşti să atragă fonduri pentru investiţii prin Bursa de Valori Bucureşti şi de la New York.

 

Investiţi în România!

CAPITALISM ȘI PIAȚĂ DE CAPITAL ÎN ROMÂNIA

Într-o țară în care până și cuvântul „investiție” pare confiscat de stat și tentantele fonduri publice (naționale, dar și cele europene poartă același hram), piața (de capital), cu ale ei investiții private, luptă și bine face că nu se predă...

S-a discutat despre:
– Companiile românești care redescoperă bursa, în timp ce bursa se reinventează. Apropo, aici avem două tipuri de personaje: jucătorii și investitorii, însă noi ne adresăm investitorilor.
– Cei care au cucerit New York-ul, printr-o reprezentație absolut spectaculoasă. Desigur, nu ne referim la Broadway, ci la Wall Street și la o companie inovativă, originară din România.
– Cum poți ajunge din Bărăgan pe Valea Nilului, cu o firmă românească producătoare de inputuri ecologice de înaltă calitate, apreciate într-unul dintre leagănele agriculturii mondiale.

***

Din ce în ce mai multe societăţi locale studiază posibilitatea finanţării prin piaţa de capital. V-am invitat să aflați ce spun antreprenorii despre această alternativă de dezvoltare.

Octavian-Dragomir JORA a discutat cu Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, despre evoluția listărilor pe piața de capital, avantaje și dezavantaje pentru imm-urile care aleg ca alternativă de finanțare Bursa, dar și despre creșterea eficienței procesului de tranzacţionare, astfel încât tot mai multe firme autohtone să opteze pentru această posibilitate de sprijin.

Tot în această ediție, Alexandru Mihailciuc, vicepreşedintele Departamentului Tehnic de Vânzări, UiPath, ne-a spus cum a reușit un start-up din România să fie listat în premieră, la Bursa din New York și ce a însemnat acest pas pentru companie.

Iar Vlad Popescu, directorul general al Norofert Group, ne-a vorbit despre finanţarea obținută prin piaţa de capital și ne-a mărturisit cum intenţionează să cucerească Valea Nilului cu îngrășămintele organice românești.

Echipa emisiunii v-a invitat să urmăriţi reportaje în care v-a prezentat exemple de afaceri autohtone care activează în domenii diferite precum industria alimentară, securitate cibernetică, energie, telecomunicaţii și automatizări industriale, și care prosperă și dezvoltă proiecte cu resursele financiare obținute la Bursa de Valori București.

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA au fost:

  • RADU HANGA – preşedinte Bursa de Valori Bucureşti
  • ALEXANDRU MIHAILCIUC - vicepreşedinte Departament Tehnic de Vânzări, UiPath
  • VLAD POPESCU – cofondator, director general Norofert Group

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

***

Partenerul emisiunii:

(w100) hotel sigl

Hotel Mari Vila, o investiție făcută de români (prezent în social media, pe Facebook )

 

15:00 România…în bucate

* Cooking Show

Prezentatori: Costin Miron si Bogdan Moraru

Realizator Bogdan Moraru

Producător Costin Miron

O productie TVR Targu-Mures pentru TVR2

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

(redifuzare)

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri