loader
Foto

Galerie foto

Comedia anului 1981, duminică la TVR Internaţional

Duminică, 16 noiembrie, la ora 18.00, TVR Internaţional vă invită să urmăriţi una dintre cele mai bune comedii româneşti ale tuturor timpurilor: “Alo, aterizează străbunica!”

 

Filmul românesc la TVRi

În regia lui Nicolae Corjos, filmul cuprinde povestea unei crize conjugale a familiei Ionescu, care aproape că îi duce la divorţ.

Rolurile principale au fost interpretate de Sebastian Papaiani, Mimi Enăceanu, Adela Mărculescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu și Adina Popescu.

Soţul, Romeo Ionescu, intentează soției o acțiune de divorț având-o pe mama sa ca aliat. În tabăra adversă sunt soţia, cei trei copii şi străbunica. Aceasta din urmă vine în capitală pentru a-o da lui Romeo o usturătoare lecție de viață.

Povestea e spumoasă: Soții Romeo (Sebastian Papaiani), de profesie economist principal în domeniul pisciculturii, și Julieta Ionescu (Adela Mărculescu), telefonistă, locuiesc într-un apartament de la etajul 5 al unui bloc din București. Cei doi soți au trei copii: Bogdan, Oana și Alexandru. La etajul de dedesubt se află apartamentul mamei lui Romeo (Ileana Stana Ionescu), o femeie rea de gură care nu o place deloc pe nora sa.

Într-o după-amiază geroasă de iarnă, pe când se întorcea cu mașina de la munte unde participase la o ședință de „reciclare” cu conducerea, Romeo ia o tânără autostopistă pe nume Miki (Adina Popescu), care-și petrecuse week-end-ul la Babele. El se îndrăgostește fulgerător de tânăra. Cei doi fac schimb de numere de telefon, iar Miki îi propune s-o invite într-o seară la un concert.

În următoarele zile, Romeo se întâlnește în secret cu Miki, pretextând soției că participă la ședințe de producție, iar mama sa îl acoperă.

Într-una din zile, pe când urmărea un concert simfonic la televizor, bunica lui Romeo (Mimi Enăceanu), în vârstă de 75 de ani, îl zărește în public pe Romeo împreună cu amanta. Ea ia avionul de la Satu Mare și aterizează în București pentru a interveni. De aici începe nebunia, dar nu vă dăm mai multe detalii, ci vă invităm să vedeţi filmul, la TVR Internaţional.

Ce alte filme mai puteţi urmări în acest final de săptămâna la TVR Internaţional aflaţi AICI.

***

Filmele pot fi urmărite și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri