loader
Foto

Chirurgia pediatrică reconstructivă

Luni, 27 mai, de la ora 19:00, în direct la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre chirurgia pediatrică reconstructivă, echilibrarea emoțională și tratamentele pentru pregătirea sezonului estival.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De 16 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

* Chirurgia pediatrică reconstructivă

Invitat: acad. Dan Mircea Enescu, coordonator Secția Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, fondator Asociația Chirurgilor Plasticieni din România, preşedinte Consiliul Naţional al Siguranţei Pacienţilor

(w882)Chirurgia plastică și reconstructivă are rol esenţial în situații apărute după un accident sau în malformaţii congenitale, unele cu efecte grave asupra proceselor de alimentație și de dezvoltare a limbajului, care se pot corecta imediat după naștere. Intervenții complexe pot reda pacienţilor încrederea şi risipesc complexele de inferioritate datorate imperfecțiunilor fizice. Anual, în România, peste 10.000 de copii suferă arsuri ce necesită asistență medicală de urgență (în jur de 400 ajung în situații critice, cu leziuni prin contact cu lichide fierbinți (65%), cu obiecte încinse (20%) iar mulţi sunt expuși arsurilor prin flacără deschisă sau electrocutare). E esențial să știm ce să facem până ajungem la Centrul de specialitate deoarece tratarea incorect a arsurilor duce la suprainfectarea plăgilor. Despre acestea dar și despre tratamente pentru cicatrici și alte probleme estetice la copii, ne vorbește acad. Enescu, părintele chirurgiei plastice pediatrice românești, inventatorul Băncii de piele, inițiatorul Registrului Național Unic al Pacienților Arși (instrument digital unic) și coordonatorul campaniei „Stop arsuri” care are un site de prevenție, instruire și informare, mijlocește donații pentru familii defavorizate și inițiază cursuri de prim ajutor.

(w882)* Echilibrarea emoțională şi copilul interior

Invitat: din Spania Oana Stoianovici, antrenor transformațional

(w882)Cum lucrăm cu felul în care ne simțim, cum ne echilibrăm emoţional în special când ne este dor de casă? Învățăm să adresăm nevoia din spatele emoției şi accesăm copilul interior.
.
(w882)* Tratamente pentru pregătirea sezonului estival

Invitat: dr. Nico Ferariu, specialist cardiologie / chirurgie plastică, estetică şi reconstructivă

(w882)Ne dorim să arătăm bine. Se recomandă să accesăm tratamente estetice în funcţie de factorii de mediu și sezon. Ne informăm despre body sculpting, remodelare corporală, expunerea la soare înainte sau după o intervenţie, cum menținem și îmbunătățim sănătatea pielii şi aflăm care sunt tratamentele estetice permise înainte de expunerea la plajă. „Intervențiile estetice nu țin loc de dietă, de sport, de un regim de viață sănătos. Dacă mă îngraș, dacă slăbesc, dacă am variații mari în greutate, automat rezultatul pe care l-am obținut în urma unei operații nu se poate păstra”, afirmă invitata noastră care are peste 12 ani de experiență în spitalele Universitare de Urgență din București, este autoarea unui registru național cu afecțiuni de cauză genetică şi a făcut stagii de pregătire în chirurgie estetică în Germania, Suedia și Israel.

***

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Șușurincă

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc.

La TVR Internaţional, în direct, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

Un doctor pentru dumneavoastră, de 16 ani împreună cu publicul TVRi

21:00 Avocatul dumneavoastră

*Ediţia 11

Donaţia şi testamentul (II)

Invitată Monica Livescu, avocat

Dicţionar: Reconstituirea vechimii in muncă

Invitată Ioana Tiron, avocat

Info: Convenţiile de evitare a dublei impunei

Invitată Andreea Roxana Iftodi, avocat

Moderator Angela Avram

Jurnalist Aura Iosif

Producător Angela Avram

Transmisiune directă

22:00 Ţară, ţară, cine eşti?

Drepturile pacienţilor

O persoană care nu aude primește rapid eticheta dizabilității și de aici până la izolare socială nu e decât un pas. Totul pornește încă din școală. Cei mai mulţi copii cu dizabilităţi vizuale şi auditive învaţă în şcoli speciale, deși soluția accesului la școlile de masă, adică a educației incluzive ar însemna șansa unei integrări autentice. Despre soluții discutăm în această săptămână la “Țară, țară, cine ești?”. Românii știu foarte puține informații despre drepturile pe care le au ca pacienți. Principalul motiv este lipsa informării pacientului, care ajunge prea târziu la medic.

Invitati: Sorana Stănescu-jurnalist medical, fondator Foaia de observație si

Rozalina Lepădatu-Președintele Asociației Pacienților cu boli autoimune.

Moderator Mădălina Dobrovolschi

Producător Ioana Mureşan

 
„Vandalul”, de Hamish Linklater, o comedie americană contemporană despre viață, dragoste și moarte

Premiera spectacolului după piesa „Vandalul”, de Hamish Linklater, a avut loc în urmă cu zece ani în SUA. Adaptarea și regia reprezentației de la ...

Confruntarea cuplurilor la „Drag de România mea!”

Duminică, 23 iunie, într-o redifuzare de vacanță a emisiunii „Drag de România mea!”, vă așteptăm la ora 15.00, pe TVR 2 și online pe TVR+, cu ...

 Avocatul dumneavoastră: Donație și testament (2)

Luni, 17 iunie, de la ora 21:00, Angela Avram vă propune continuarea discuției despre diferențele dintre donație și testament.

 

#tvri