loader
Foto

Galerie foto

Chirurgia cardiacă minim-invazivă la „Un doctor pentru dumneavoastră”

Prevenţia şi metodele de tratament ale bolilor, managementul durerii şi progresele tehnicii chirurgicale sunt subiectele pregătite de realizatorii emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” , de  luni până joi, de la 18:30, la TVRi şi online pe TVR+.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

Luni, 30 aprilie

CHIRURGIA CARDIACĂ MINIM-INVAZIVĂ

Invitat: conf.dr. HORAŢIU MOLDOVAN, medic primar chirurgie cardiovasculară, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale, Şef Departamentul Chirurgie Cardiovasculară

Tehnicile chirurgicale minimal invazive au evoluat mult în ultima perioadă, permițând scăderea suferinței pacientului și scurtând durata de recuperare post operatorie. Chirurgia minim-invazivă presupune abordul structurilor inimii prin incizii mici la nivelul toracelui, cu păstrarea pe cât posibil a integrităţii acestuia, fără a se tăia sternul. Astfel de aborduri nu înlocuiesc chirugia clasică recomandată în cazurile grave de afectare a cordului, atunci când sunt necesare mai multe by-passuri sau înlocuiri multiple de valve. O ediție în care aflăm care sunt avantajele chirurgiei cardiace minim invazive.

FIBROMUL  UTERIN

Invitat: dr. ELENA VOICULESCU, medic primar obstetrică-ginecologie

Afecțiunile aparatului genital feminin se confruntă cu numeroase boli, de la ovarele polichistice și fibromul  uterin până la tumori ale colului uterin. Sindromul ovarelor polichistice și fibromul uterin, cele mai frecvente afecțiuni, pot produce sterilitatea. În primul caz, ovarele își pierd din funcționalitate și de multe ori apare infertilitatea. Fibromul este o formațiune a mucoasei uterine care se dezvoltă în uter și care, în foarte multe cazuri, crește la dimensiuni ce pot pune în pericol viața femeii. Care sunt metodele de tratament ale fibromului uterin și ale ovarelor polichistice, aflăm în această ediție.

Moderator: Ana Maria Ghiur

MIERCURI, 2 mai

ANESTEZIA ȘI TERAPIA INTENSIVĂ
Invitat: dr. SILVIU NEGOIȚĂ, medic primar Anestezie și terapie intensivă (ATI), șef Secția ATI, Spitalul Universitar de Urgență Elias

În timpul unei operații, medicul anestezist ţine în mâinile sale viaţa pacientului asupra căruia se intervine chirurgical, îi urmăreşte funcţiile vitale. Tehnologia, tehnicile și manevrele specifice recuperării intensive a bolnavului au evoluat, rezolvând probleme extrem de grave, într-un timp mult mai scurt. Anestezicele de ultimă generație sunt mai bine suportate de către pacienţi și au  efecte secundare ușoare, fără somnolență prelungită, fără să provoace stări de rău, aşa cum se întâmpla în trecut. Vom vorbi despre importanța anesteziei dar și despre managementul durerii.


CANCERUL DE SÂN
Invitat: dr. SIMONA FILIP, medic specialist chirurgie generală, competență în chirurgie oncologică

Conform unei statistici, în Bucureşti, una din opt femei se îmbolnăveşte de cancer mamar. Toate țările se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri, de la vârste foarte tinere. Deși oamenii de știință au ani mulți de studiu al bolii, cancerul încă surprinde. O importanță extrem de mare o au screeningul bolnavului, depistarea afecțiunilor în faze incipiente, monitorizarea și metodele de tratament corespunzătoare fiecărei etape de dezvoltare a bolii. Despre cauzele, factorii de risc, chirurgia cancerului de sân dar și prevenția acestuia aflăm în această ediție.

Moderator: dr.  Gabriel Pavel

(w882) Un doctor

JOI, 3 mai

MASTICAȚIA ȘI DIGESTIA
Invitat: dr. IONUȚ LEAHU, medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, CLINICILE DR.LEAHU

O dantură sănătoasă este esenţială pentru un zâmbet frumos și pentru păstrarea sănătății organismului. Apariția afecțiunilor cavității bucale pot fi favorizate atât de o alimentație nepotrivită cât și de o masticaţie defectuoasă, cu repercursiuni negative asupra digestiei. Existenţa unui focar de infecţie în organism poate determina îmbolnăvirea inimii, articulaţiilor şi lista continuă.

De aceea este recomandat să apelăm la medic pentru controale periodice, de menținere a igienei cavității orale și de prevenire a afecțiunilor dentare. Vom discuta și despre necesitatea radiografiei dentare în stabilirea unui plan de tratament.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Realizator tv: Monica Ancuţa

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro. Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

 

#tvri