loader
Foto

Galerie foto

Cetatea Băniei renăscută prin programe europene

Revedeţi pe 13 ianuarie, de la ora 22:00, ediţia " Investiţi în România!-Euroeconomia” dedicată dezvoltării şi modernizării Craiovei. Invitata lui Sorin Burtea a fost Lia Olguţa Vasilescu, primarul oraşului.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Situată în centrul Olteniei, nu departe de bătrânul fluviu al Europei, Craiova îşi primeşte astăzi oaspeţii, încărcată de istorie, cu clădiri vechi, renovate şi biserici măreţe. „Oraşul sufletului meu”, aşa cum îl denumea, la 1821, Tudor Vladimirescu, Craiova are nenumărate atracţii. Unul dintre cele mai frumoase centre istorice din ţară a fost recent reabilitat de Consiliul Local cu bani europeni. Dincolo de arhitectura veche a caselor, de pereţii proaspăt zugrăviţi, departe de picturile murale şi iluminatul nocturn realizat până la cel mai mic detaliu, spaţiul te conduce încet, încet către o lume demult apusă.

(w882) Centrul ve

Autorităţile locale spun că în această zonă a Olteniei au fost atrase cele mai multe fonduri europene. Prin proiectele Primăriei, au fost reabilitate pe rând: Teatrul de Vară din Parcul Romanescu şi Grădina Zoologică, Teatrul pentru Copii Colibri, numeroase spitale, dar şi Căminul pentru Persoane Vârstnice.

(w882) Muzeul Olt

De asemenea, o serie de şcoli au fost modernizate şi multe bulevarde refăcute. Parcurile capitalei Ţării Româneşti de la 1770 te trimit în adevărate oaze de verdeaţă, cu garduri pictate dintr-o lume a poveştilor. Pentru cel mai mare parc natural din Europa Centrală şi de Est, Romanescu, medaliat cu aur la Paris în 1900, primăria are deja pregătite o serie de proiecte. Pentru viitor, edilul promite un nou stadion Ion Oblemenco, refacerea Grădinii Botanice, dar şi modernizarea unor cartiere. De asemenea, atragerea investitorilor este prioritară, oraşul lăudându-se deja cu o industrie bine dezvoltată.

(w882) Primăria

Merită să-i urăm succes Craiovei în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021!

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

19:00 Cursa prin istorie (R)

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

(Reluare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri