loader
Foto

Galerie foto

Cercetarea românească, conectată global, la „Investiți în România!”

V-am invitat să revedeți o ediţie de colecţie a emisiunii „Investiți în România!”, dedicată împlinirii a 155 de ani de la înfiinţarea Academiei Române, pe 7 septembrie, de la ora 21.00 și 8 septembrie, la orele 4.00 și 12.00, pe TVRi și TVR+.

 

Investiţi în România!

Ne-am propus să identificăm cum poate fi aplicată mai bine cercetarea în economie, în speranţa unei vieţi mai bune.

Octavian-Dragomir JORA, gazda emisiunii a discutat cu acad. Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, despre importanţa acestei instituţii de prestigiu în păstrarea identităţii naţionale şi a independenţei economice, dar şi în calitate de factor de deschidere internaţională a circulaţiei ideilor dinspre şi înspre ţara noastră.

În ce măsură au reuşit economiştii români să construiască şi să pledeze cazul unei Românii atractive investiţional şi ce soluţii de reformă, dincolo de setul minimal venit odată cu integrarea europeană, i-ar fi putut ajuta să fie mai convingători am aflat de la acad. Daniel Dăianu.

Despre rolul Secţiei de Ştiinţe Fizice din cadrul Academiei Române în cercetarea mondială, cum s-a transformat acest compartiment de la înfiinţarea lui, unde a ajuns fizica românească şi care sunt proiectele ştiinţifice care sunt realizate la Măgurele cu aplicabilitate direct în economie am vorbit cu acad. Nicolae Victor Zamfir.

Iar ing. cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu ne-a povestit despre momentele cheie ale aeronauticii româneşti şi ne-a spus în ce tip de activităţi cu valorificare spaţială sunt implicaţi români.

Jurnaliștii emisiunii «Investiţi în România!» v-au invitat să urmăriţi reportaje cu academician Dan Gabriel Cacuci, membru de onoare al Academiei Române, directorul Catedrei de Ştiinţe în Energia Nucleară, Universitatea Carolina de Sud, Statele Unite ale Americii despre cum reuşeşte să pregătească studenţii pentru meseriile viitorului, iar academicianul Grigore Belostecinic, rectorul Academiei de Studii Economice din Republica Moldova ne-a spus cum s-a adaptat învățământul noilor tehnologii și ce parteneriate are cu instituții omoloage din România.

Vă propunem să revedeți şi un interviu cu prof. univ. dr. Florin Bîlbîie de la Universitatea din Lausanne, Elveția despre ce ar trebui îmbunătăţit astfel încât cercetarea economică din România să devină comparabilă cu cea din vestul Europei.

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA au fost:

●       acad. IOAN-AUREL POP – preşedintele Academiei Române

●       acad. DANIEL DĂIANU membru titular Secţia de Stiinţe Economice, Juridice şi Sociologie, Academia Română

●       acad. NICOLAE VICTOR ZAMFIR - preşedinte Secţia de Ştiinţe Fizice, Academia Română

●       dr. ing. cosmonaut DUMITRU DORIN PRUNARIU – membru de onoare al Academiei Române

***

Urmăriți, marți, 7 septembrie ora 21.00 și miercuri, 8 septembrie orele 04 și 12.00, o redifuzare a ediției emisiunii «Investiţi în România!» din 30 martie 2021!

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri