loader
Foto

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere zece noi artiști și să facă o incursiune în laboratoarele lor de creație. Prima ediție a noului sezon este difuzată la TVR Cultural duminică, 31 martie, de la ora 22.00 și la TVR Internațional miercuri, 3 aprilie, de la ora 23.50.

 

Ileana Ploscaru Panait
Biografii necesare

În noul sezon al emisiunii vom avea privilegiul de a întâlni artişti consacraţi sau tineri, pentru care arta este, cu adevărat, un destin. Sunt oameni ca toţi ceilalţi, cu împliniri şi deznădejdi, cu familii, copii şi slujbe, care poate că nu le aduc satisfacţia pe care ar merita-o. Sunt aceia dintre noi pentru care culoarea nu este suficient de strălucitoare, linia desenului nu este destul de îngroşată, lemnul nu este destul de trainic, bronzul se depune greu în formă. Totuși, există un loc în care pot evada în linişte, pot imagina alte lumi, fără graniţe şi condiţionări. Acolo, trudesc să descopere şi să vizualizeze un univers unic în felul lui. Zi de zi, în atelierul lor, artiştii sunt făuritori de visuri. Ale lor, pentru noi.

În primele două sezoane am vizitat 25 de spaţii de creaţie. Sunt multe şi încă vor mai fi, pentru că, în acest al treilea sezon, am călătorit şi prin ţară, aşa încât suntem bucuroşi să vă facem cunoştinţă cu alţi artişti şi opera lor recentă.

Continuăm în acelaşi spirit colocvial şi apropiat, ca între doi interlocutori care fac parte din aceeaşi breaslă şi care sunt şi prieteni de nădejde. În acest sezon, vom face cunoştinţă cu zece artişti şi laboratoarele lor de creaţie, în tot atâtea episoade ce deschid o nouă serie de portrete de personalităţi exemplare prin valoarea modelului pe care îl propun”, a explicat artista vizuală Ileana Ploscaru Panait, realizatoarea și producătoarea emisiunii „Biografii necesare”.

Emisiunea „Biografii necesare” este difuzată începând de duminică, 31 martie, la TVR Cultural, de la ora 22.00 și la TVR Internațional de miercuri, 3 aprilie,  începând cu ora 23.50.

FOTO: Sculptorul Dinu Rădulescu, alături de Ileana Ploscaru Panait. Sursă imagine: TVR

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Producător Cosmin Dumitru

23:15 PHOENIX. HAR/JAR

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri