loader
Foto

Biografii necesare

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să cunoască artiștii în spațiul lor creativ, prin emisiunea „Biografii necesare”. Producția este semnată de Ileana Ploscaru Panait.

 

Galerie foto

 

„Biografii necesare” este difuzată la TVR Cultural în fiecare duminică, de la ora 22.00.

„«Biografii necesare » surprinde, cu acordul tacit al artistului – o secţiune prin atelierul său. Un spaţiu intim şi protejat de ochii curioşilor. Un spaţiu al densităţii trăirilor, al experienţelor, poate al nereuşitelor sau al marilor satisfacţii. Tocmai aceste felii de viaţă sunt atât de greu de surprins, de descris, de arătat.

De aceea, ne-am propus să-l „deconspirăm” pe invitatul nostru prin gesturile lui fireşti, de fiecare zi. Nu am vrut să facem o referire directă la operă, ci la confesiune. Prin esenţă, ea este selectivă şi foarte personală. Nu este o recenzie de catalog sau un cuvânt de deschidere a unei expoziţii, ci o „secţiune”, la fel de relevantă ca oricare alta pe care am fi ales-o pentru a fi destăinuită. Multe altele se vor fi putut spune, dar să păstrăm emoţia pentru întâlniri viitoare”, a explicat Ileana Ploscaru Panait, realizatoarea „Biografii necesare”.

Primul sezon al emisiunii a fost difuzat din 2 aprilie și a avut 12 ediții, iar cel de-al doilea începe în 1 octombrie și conține poveștile a 13 artiști contemporani.

Imagini din atelierul artistei Silvia Radu. Sursa: TVR

23:50 Biografii necesare

* ’’Lumea lui Oravitzan’’-Ediţie specială de Paşte

Amfitrion: Ileana Ploscaru Panait-artist vizual şi realizator TV

Realizator şi producător: Ileana Ploscaru Panait

0:20 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

O istorie care nu se învaţă la şcoală

Seria Primavara crestina-puterea credinței-preotul Gheorghe Coman

Redactor Doina Teodoru

Producător Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(redifuzare)

 

#tvri