loader
Foto

Cei care nu renunță, joi la „Corespondent TVRi”

Joi, 14 aprilie, de la ora 21.30, la TVR Internațional, Corina Dobre vă invită să cunoașteți câțiva români pentru care performanța e un mod de viață.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Luni, 11 aprilie, a fost anunțată deschiderea oficială a subscripției naționale pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia Pământului". Care sunt condiţiile în care se pot face donaţiile, care este mesajul pe care statul român încearcă să-l transmită prin această acţiune şi, nu în ultimul rând, care sunt beneficiile unei astfel de achiziţii, aflam de la Vlad Alexandrescu, Ministrul Culturii.

(w882) Vlad Alexa

Vorbim şi despre cel mai greu maraton din lume, 6633 Ultra, care se desfăşoară dincolo de Cercul Polar şi care a avut în acest an trei români pe podium. Pentru prima oară în istoria competiţiei, primul loc a fost ocupat de un sportiv din România. Ceilalţi doi români au încheiat cursa pe locul 3. Despre cum se pot parcurge 566 de kilometri, la temperaturi de -50 de grade aflăm chiar de la cei trei sportivi de anduranţă. În studiou se află Andrei Roşu şi Vlad Tănase. Prin telefon, din campusul Tășuleasa social, din pasul Tihuța, judeţul Bistriţa Năsăud, intră Tiberiu Ușeriu, câştigătorul ultramaratonului de la Polul Nord.

(w882) Andrei RoČ

(w882) Tiberiu UČ

110 ani s-au împlinit la 18 martie de la primul zbor din istoria omenirii cu un aparat mai greu decât aerul, care s-a ridicat de la sol prin mijloace proprii. Inventatorul român Traian Vuia a reușit această performanţă la Montesson, în Franța, iar despre efectele acestei reuşite asupra evoluţiei aviaţiei s-a vorbit în cadrul simpozionului organizat zilele trecute la Muzeul Naţional Tehnic „prof. ing. Dimitrie Leonida” din Bucureşti. Amănunte ne oferă Laura Maria Albani - director al instituţiei şi lt.col.(r) Cornelia Prioteasa - psihosociolog.

(w882) Laura Mari

Sub genericul „Unde-s fraţi, puterea creşte”, tot mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Prutului dezvoltă proiecte comune. Numărul acestora este în continuă creştere după ce peste 1.000 de primari din România și Republica Moldova s-au reunit, duminică, 10 aprilie 2016, la Palatul Parlamentului din București în cadrul Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova. Totodată, la Chişinău a avut loc comemorarea primului primar democrat al Chişinăului, după 1989, Nicolae Costin, de la naşterea căruia s-au împlinit 80 de ani. Vorbim despre importanţa acestor relaţii şi despre oportunităţile localităţilor înfrăţite cu ambasadorul Iuliana Gorea-Costin, soția fostului primar din Chişinău şi cu prof. univ.dr. Iulian Creţu, fost primar al Bucureştiului şi participant la primele întâlniri ale primarilor din cele 2 ţări. Prin telefon:  Gheorghe Răileanu, primarul oraşului Cimișlia din Republica Moldova.

(w882) Iulian Cre

(w882) Iuliana Go

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

12:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

13:00 Omul şi timpul (R)

Producător Rafael Udriste

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Duminica, de la ora 21:00, la TVR MOLDOVA (reluare – vineri, de la ora 10.00) şi sâmbătă, ora 13:00, la TVR Internaţional

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

 

#tvri