Ce probleme digestive apar toamna, aflaţi la „Un doctor pentru dvs.”
marţi, 08 noiembrie 2016
De luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+, emisiunea „ Un doctor pentru dumneavoastră” vine cu informaţii noi despre orice tip de afecţiune.
un doctor pentru dvs

Luni, 7 noiembrie

Subiectul primei părţi - Răcelile și homeopatia

Irninis Miricioiu a vorbit în prima parte a emisiunii despre acest subiect cu dr. Ileana Rîndaşu, medic specialist recuperare, medicină fizică şi balneologie, competenţă în homeopatie şi acupunctură, secretar general al Societăţii Române de Homeopatie.

Gripa, virozele sau răcelile sunt afecţiuni care dau târcoale în sezonul rece, afectând puterea de concentrare şi de muncă. Când tratamentele medicamentoase nu dau rezultate iar simptomele bolii persistă, remediile homeopate pot fi o alternativă. Alegerea remediului se face întotdeauna în funcţie de simptomele prezente şi de individualitatea bolnavului, ceea ce necesită o investigaţie atentă.

În partea a doua a emisiunii s-a discutat despre accidentul vascular cerebral (AVC).

Invitatul celei de-a doua părţi a fost prof. univ. dr. Ovidiu Băjenaru, medic primar neurolog, membru corespondent al Academiei Române, Preşedinte de Onoare al Societăţii de Neurologie din România, şeful Clinicii de Neurologie, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, spune că: „sunt aproximativ 50 de cauze care determină accidentul vascular cerebral însă, două mari cauze, ateroscleroza și bolile cardiace provoacă 20-25% dintre accidentele vasculare cerebrale”.

Până nu demult, se credea că AVC-ul este boala oamenilor în vârstă. Din nefericire, în ultimul timp, afecțiunea se întâlnește tot mai des la tineri însă, cauzele și simptomele sunt cu totul altele decât la vârstnici. Aproape un milion de cazuri de AVC se înregistrează anual, în Europa. În România, din cele aproximativ 70.000 de cazuri, doar o pătrime dintre pacienți au șanse să își reia activitatea, fapt care dovedește că există viață după AVC.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 8 noiembrie

Subiectul primei părţi - Toamna şi afecţiunile digestive

Cristina Timuş discută despre acestă temă cu prof. dr. Mircea Diculescu, medic primar gastroenterologie şi medicină internă, competenţă în endoscopie diagnostică, endoscopie terapeutică, șeful Clinicii de Gastroenterologie şi Hepatologie, Institutul Clinic Fundeni .

Dr. Mircea Diculescu: „Schimbările regimului alimentar produc cele mai multe din efectele asupra aparatului digestiv. În mod tradițional, alimentația cu fructe și legume locale, endemice, ducea uneori la boli diareice acute. Astăzi, nu mai constituie o problemă „de sezon” odată cu „occidentalizarea” stilului nostru de viață și existența fructelor și legumelor de import pe tot timpul anului. Trebuie doar să ținem cont de principiile elementare, adică să spălăm bine fructele și legumele și să le consumăm proaspete. Orice regim monoton poate duce la dezechilibre ale florei intestinale”.

În partea a II-a, dr. Daniela Opriş, medic reumatolog, Centrul de Cercetare în Patologia şi Tratamentul Bolilor Reumatice (RCRD) din cadrul Spitalului Clinic Sf. Maria, vorbeşte despre reumatism.

Aparatul locomotor, la fel ca întreg organismul, suferă un proces de îmbătrânire, de degradare. În plus, apar și boli degenerative. Artroza este una dintre cele mai frecvente boli reumatismale degenerative. Durerile de la nivelul articulațiilor sunt influențate în mod semnificativ de starea vremii. De reţinut: nu frigul ne imbolnăvește de artroză, el doar accentuează suferinţele de la nivelul articulaţiilor.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 9 noiembrie

În prima parte a emisiunii, Ana Maria Ghiur îl are invitat pe acad. prof. dr. Ioanel Sinescu cu care vorbeşte despre durerea renală și transplantul hepatic.

Dr. Ioanel Sinescu este medic primar urolog, șeful Centrului de Urologie, Nefrologie și Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila.

Infecția urinară reprezintă cea mai ascunsă și tăcută boală, mai ales la adult. Agravarea bolii, odată cu infectarea căilor urinare superioare şi chiar a rinichiului, se face simțită prin apariţia durerilor lombare, renale. De foarte multe ori, bolnavul ajunge târziu la medic, atunci când rinichiul este total infectat și trebuie eliminat. Singurul tratament pentru recuperarea funcţiei renale pierdute este transplantul renal.

Despre bolile venelor, vorbim în partea a II-a cu dr.Toni Feodor, medic primar chirurgie generală, competenţă în ecografie generală, specializare în flebologie, CMDTAMP al Academiei Române.

Printre altele, vorbim despre tromboza venoasă profundă a cărei incidenţă creşte (se dublează) în perioda rece (noiembrie-februarie).

Varicele pot să apară la orice vârstă dar, în general, frecvenţa maximă de apariţie la femei este în jurul vârstei de 30 de ani (după sarcină) iar la bărbaţi creşte după 40 de ani. Această afecţiune este asociată cu umflarea picioarelor şi a gleznelor, oboseală, senzaţia de greutate sau durere în membrul respectiv. Care sunt principalele măsuri de prevenţie, aflăm în această ediţie.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 10 noiembrie

Sorin Sîrbov şi dr. Dan Pereţianu, medic primar endocrinolog, au ca temă de discuţie, în prima parte, glandele endocrine şi îmbătrânirea.

Dacă ar lipsi sistemul endocrin, unul dintre cele mai importante sisteme, cu funcții esențiale în menținerea echilibrului intern al organismului, strâns legat de sistemul nervos, imunitar și de celelalte organe vitale, nu am simți plăcere, nu am putea să ne mișcăm, să gestionăm stresul, să luptăm cu bolile, să ne înmulțim sau să fim fericiți. Orice dereglare endocrină, hormonală, va duce la îmbolnăvirea celorlalte sisteme, până la acțiuni autoimune grave de la nivelul sistemului imunitar. Avem zece glande endocrine care ajută organismul să îndeplinească funcții diverse. O dată cu îmbătrânirea, funcționarea multor organe și sisteme ale corpului se dereglează, datorită strânsei legături dintre ele.

Probleme în cuplu? În partea a doua, le rezolvăm împreună cu dr. Nadia Gorduza, psihoterapeut.

Nadia Gorduza reprezintă Institutul Gottman din Statele Unite ale Americii şi vine cu informații mai mult decât interesante.

„Cred în terapii de scurtă durată, strategice și centrate pe resurse si rezultate precise, măsurabile, care au dovedit că funcționeză rapid”, afirmă singurul psihoterapeut și trainer din România specializat atât în terapia de cuplu prin metoda Gottman cât și în terapie prin Realitate Virtuală pentru Fobii şi Adicţii.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

 • 05:00
  Dosar România
  Producător Răzvan Butaru
 • 05:50
  Discover Romania
  *Grigore Vasiliu Birlic Realizator Dan Paul Ionescu Producător Diana Ilica
 • 06:00
  Reţeaua de idoli
  *Helmuth Duckadam Redactor Alina Avramescu Realizator Irina Păcurariu (redifuzare)
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  3 ceasuri bune
  *Matinal *Ştiri (I) Prezinta Maria Smarandache şi Bogdan Muzgoci Producător Aimee D`Albon Transmisiune directă *Sport (montaj TVRi)
 • 07:50
  Diasporadar
  Producător Raluca Tudor
 • 07:55
  Info Juridic
  Realizator Aura Iosif
 • 08:00
  3 ceasuri bune
  *Matinal *Ştiri (II) Prezinta Maria Smarandache şi Bogdan Muzgoci Producător Aimee D`Albon Transmisiune directă *Sport (montaj TVRi)
 • 08:50
  Discover Romania
  *Dina Cocea Realizator Diana Ilica Producător Diana Ilica
 • 09:00
  Telematinal
  *Partea a III-a Jurnalist Anatol Fornea Moderatori: Victoria Sakharova şi Sandu Scobioala Producător Nicoleta Toacă
 • 09:55
  Memoria zilei
  Producător Laurenţiu Năstase
 • 10:00
  Agrostrategia
 • 10:30
  Fermierii României
 • 11:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *Impactul pandemiei în bolile endocrine Invitată: dr. Ileana Marinescu, medic primar endocrinologie, doctor în științe medicale Sistemul endocrin este sub controlul creierului. Efectele negative dominante în timpul pandemiei și-au pus amprenta asupra patologiei endocrine. *Autismul, lumea enigmatică de lângă noi Invitată: din Spania, dr. Gabriela Dagmar Nedelcu, psiholog și psihopedagog, competență în diagnosticul și tratarea autismului Vorbim despre autism și izolarea socială. Aflăm cum învingem tulburarea de spectru autist cu ajutorul terapiilor psihocomportamentale care au succes în recuperare. În concluzie, cu răbdare şi susţinere, autismul poate fi controlat. Moderator Măriuca Mihăilescu Jurnalişti: Dan Cadar şi Lucian Băbeanu Producător Monica Ancuţa
 • 12:00
  Investiţi în România!
  *Drumul către digitalizarea României Invitaţi: Dragoş Preda-director general Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, Alexandru Panait-expert inovare digitală guvernamentală şi Voicu Oprean-director executiv şi fondator AROBS Transilvania Software Moderator Cristina Leorenţ Documentarist Giorgiana Şuşurincă Jurnalişti tv: Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa Realizator Cristina Leorenţ Producător Raluca Amzăr
 • 13:00
  Atelier de sănătate
  O emisiune de tip magazin, pe teme de sănătate și actualitate medicală. În fiecare zi, de luni până vineri, în direct, profesioniști din domeniul medical prezintă informații, recomandări și soluții pentru sănătatea noastră. Reportaje, sfaturi și recomandări practice, demonstrații live, răspunsuri la întrebările adresate de telespectatori completează formatul dinamic al emisiunii. Redactori: Otilia Găinar, Beatrice Cioba, Grigore Vîrsta, Dana Armașu, Dana Deac, Anca Mazilu. Realizator și moderator Smaranda Vornicu-Shalit Producător Florența Dăscălescu. Transmisiune directă
 • 14:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producători: Codruţa Marinescu / Alina Pagu Mihai Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 14:50
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă (redifuzare)
 • 15:00
  România… în bucate
  * Tăst Show Emisiune realizată de TVR Craiova Prezentator Doru Ciolacu Realizator Simona Muşuroi Jurnalist Cătălin Blebea Producător Cristina Murgu Producător delegat Alexandra Tiniche (redifuzare)
 • 15:30
  Locuri, oameni şi comori
  *Ep.8-Primele farmacii si tatuaje din Romania. De cand dateaza primele farmacii in Transilvania si ce contineau ele, cum erau tratati bolnavii in secolele 16-17, ce instrumente foloseau spiterii si cit de eficient era praful de mumie egipteana, veti ramine uimiti sa aflati. Primele doua farmacii din tara, cea de la Sibiu si cea de la Cluj, ne-au dezvaluit toate secretele! Tatuajele s-au nascut odata cu omul si cu inclinatia lui spre arta. Au aparut in antichitate si mereu au transmis un mesaj. In Romania, primul care le-a studiat a fost Nicolae Minovici. In acest episod, aflam povestea unor oameni, doar interpretind desenele de pe pielea subiectilor. Producător Emilia Nicolaescu (redifuzare)
 • 16:00
  Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală
  *O istorie care nu se învaţă la şcoală *Oamenii mari care au făcut România Mare Ion Lapedatu-Bancherul deschizător de drumuri Creator de instituții financiare în România Mare, ministru de finanțe și guvernator al Băncii Naționale, Ion Lapedatu nu și-a urmat fratele în închisoarea de la Sighet în august 1950. Un grav accident l-a țintuit la pat în ultimele luni de viață, așa că nu mai reprezenta o „amenințare” pentru guvernul comunist. Redactor Doina Teodoru Realizator Lucia Hossu Longin Producător Alexandru Munteanu O coproductie TVR-APTR (redifuzare)
 • 17:00
  În direct cu viaţa
  *Jurnal de vară Emisiunea „ÎN DIRECT CU VIAȚA” este construită ca o agendă a celor mai interesante evenimente (culturale, sportive, educative etc.) și a fost gândită cu scopul de a-i ajuta pe telespectatori să evadeze din agitația cotidiană, să se bucure de vacanță și de timpul liber pe care îl au la dispoziție. Informațiile ce vor fi prezentate în emisiune vor fi desprinse din realitatea proximă. Sunt acele lucruri pe care fiecare dintre noi le întâlnește în viața de zi de cu zi, însă nu mai are timpul necesar pentru a le acorda atenția cuvenită: subiecte interesante, dar dezbătute cu umor și cu non-conformism. Pentru că va fi difuzată în perioada vacanței de vară, abordarea subiectelor va fi într-o manieră lejeră, flexibilă, dorindu-ne să oferim publicului o alternativă de petrecere a timpului liber în perioada estivală. Tineri sau vârstnici, vedete sau oameni obișnuiți, fiecare dintre noi dorește să afle tot ceea ce este “trendy, fancy, funky, crazy, cool” în lumea din jur. De aceea, temele și rubricile din emisiune vor acoperi domenii vaste de interes, încercând să trezească interesul publicului: *Interviuri cu artiști, designeri vestimentari, arhitecți, stiliști, vedete *Reportaje despre: noutăți hi-tech, tunning auto, amenajări interioare, idei de vacanță, modalități de petrecere a timpului liber, sport extrem etc. *„În direct cu viața”-propunere pentru emisiune estivală zilnică Pagina 3 / 3 *Muzică ”live” *Tendințe deco sau vestimentare *Stiluri de vedetă *Trenduri în shopping *Idei de călătorii *Propuneri de rețete culinare delicioase și ușor de făcut Producători: Daniel Paraschiv şi Virginia Stoian Transmisiune directă
 • 17:50
  Secolul 22
  Realizator Bogdana Pascal
 • 17:55
  Info Juridic
  Realizator Aura Iosif
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  Prezentatori: Carina Muller, Vadim Cheptanaru Producători: Irina Bejenaru, Ruslan Grabari Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:55
  Printre cuvinte
  Printre cuvinte este o rubrică de câteva minute despre utilizarea corectă a cuvintelor şi expresiilor limbii române Realizator Ana Crețu Producător Grigore Cazacu
 • 19:00
  Educaţie la înaltime
  Jurnalist: Bernard Tatomir Coproducţie TVR-SC Media Factory Unit SRL
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă *Sport *Meteo
 • 20:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  Articolul VII
  Moderator Mihaela Crăciun Jurnalişti: Iulia Popescu şi Marian Nicola Realizator şi producător Mihaela Crăciun Înregistrare
 • 22:00
  Nocturne
  Moderator şi realizator Marina Constantinescu Regia artistica Aurel Badea Producător Oana Cucuruzeanu (redifuzare)
 • 23:00
  Dincolo de alb şi negru
  Moderator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 23:50
  Memoria zilei
  Producător Laurenţiu Năstase
 • 23:55
  Info Juridic
  Realizator Aura Iosif
 • 00:00
  Eu pot
  Prezinta Anca Mazilu Realizator si producator Anca Mazilu (redifuzare)
 • 01:00
  În direct cu viaţa
  *Jurnal de vară Producători: Daniel Paraschiv şi Virginia Stoian
 • 01:50
  Discover Romania
  *Dina Cocea Realizator Diana Ilica Producător Diana Ilica
 • 02:00
  Exclusiv în România
  Prezentator Cristian Tabără Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Articolul VII
  Moderator Mihaela Crăciun Jurnalişti: Iulia Popescu şi Marian Nicola Realizator şi producător Mihaela Crăciun
 • 05:00
  Omul si timpul
  Realizator Rafael Udriste
 • 05:50
  Discover Romania
  *Dina Cocea Realizator Diana Ilica Producător Diana Ilica