Carmen Târnoveanu le mulțumește artiștilor români
sâmbătă, 24 iulie 2021
În sezonul 6 al emisiunii „Dăruiește Românie!", artiștii României au urcat pe scenă pentru fapte bune, pentru educație.
daruieste final de sezon 6
Grup poza daruieste final sezon 6
Carmen Tarnoveanu
Scena daruieste final sezon 6
Duo Daruieste sezon 6
Bleu
daruieste final de sezon 6
Grup poza daruieste final sezon 6
Carmen Tarnoveanu
Scena daruieste final sezon 6
Duo Daruieste sezon 6
Bleu

Vineri, 23 iulie, la „Dăruiește Românie!" s-a încheiat sezonul 6, printr-o ediție specială în care românii de pretutindeni și artiștii României au fost împreună pentru fapte bune.

„Mulțumesc Fundației World Vision România pentru invitația de a fi Ambasadorul Copiilor de Pretutindeni! Mulţumesc tuturor artiştilor români care au fost împreună cu noi în fiecare seară de vineri, în emisiunea „Dăruieşte Românie!”, pentru că au fost de acord să urce pe scenă pentru copiii din programul educaţional „Vreau în clasa a IX-a" al Fundaţiei World Vision, copii cu rezultate foarte bune la școală, dar care sunt din medii defavorizate, din mediul rural, fără posibilități materiale și care au nevoie de sprijinul nostru pentru a merge la școală.

Programul educaţional „Vreau în clasa a IX-a” al Fundaţiei World Vision vizează strângerea de fonduri din care vor fi acordate burse lunare care să-i ajute pe acești tineri să își continue studiile de liceu. Împreună cu românii de pretutindeni, ne-am înscris în echipa binelui, știind că șansa la educație pentru tineri e totuna cu șansa la o viață mai bună pentru noi toți! Rămânem conectați la fapte bune, rămânem împreună pentru fapte bune! #DONEAZA și un copil va continua să învețe! Detalii aici: www.worldvision.ro", a spus Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii.

(w640) Carmen Tar

Emisiunea „Dăruieşte Românie!”, difuzată la TVR Internațional, vineri, de la ora 21.00, la invitația Fundatiei World Vision, a fost, pe parcursul sezonului 6, Ambasador al Copiilor de Pretutindeni.

Astfel, în cadrul emisiunii, a fost prezentat și promovat programul educaţional „Vreau în clasa a IX-a”, care sprijină educaţia copiilor proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse. În fiecare ediție a emisiunii Dăruieşte Românie!, telespectatorii au avut ocazia să cunoască mai mulți copii excepţionali, bursieri ai programului „Vreau în clasa a IX-a”, de la care au aflat cele mai emoţionante poveşti despre ambiţie, perseverenţa, reuşită.
Aceşti copii buni și talentați, cu pasiuni precum arta plastică, teatrul, muzica, dansul sau atletismul, provin din comunități sărace din mediul rural, acolo unde a merge la liceu nu depinde doar de note, ci mai ales de aspecte precum situația financiară a familiei sau distanța până la școală.
(w640) Grup poza

În ultima ediție a sezonului 6, Felicia Filip, Ovidiu Lipan Țăndărică, Nancy Brandes, Adrian Naidin, Schimbul 3 by Adi Ordean și Dora Gaetanovici au urcat pe scenă pentru fapte bune, pentru educație!

„Dacă investești în educație, poți să fii sigur de felul în care vei arăta peste timp", a spus soprana Felicia Filip, care, în calitate de manager al Operei Comice pentru Copii, a invitat publicul emisiunii la o întâlnire cu o parte dintre artiștii Operei Comice pentru Copii, care, la rându-le, au jucat în spectacolul faptelor bune.

Ovidiu Lipan Țăndărică și Nancy Brandes au împărtășit povești de ținut minte dintr-o biografie care amprentează definitiv istoria muzicii românești. De altfel, acestea sunt poveștile pe care le-am adus aproape de copiii înscriși în programul „Vreau în clasa a IX-a”, pe parcursul întâlnirilor cu românii de pretutindeni, din fiecare seară de vineri, de la ora 21.00, la TVR Internațional.
(w640) Duo Daruie

Copiii români din comunitățile de români din străinătate s-au înscris în echipa binelui, bucuroși să-i cunoască pe copiii beneficiari ai programului „Vreau în clasa a IX-a", la fel și românii din străinatate care s-au înscris in programul de mentorat al Fundatiei World Vision.

În acord cu misiunea sa publică, canalul internaţional al Televiziunii Române încurajează şi susţine, astfel, accesul la educaţie al copiilor care își doresc să învețe, cu rezultate şcolare bune, dar care au neşansa de a proveni din comunităţi sărace. Susţinând educaţia, susţinem împreună viitorul copiilor români de pretutindeni şi viitorul României.

Conturile şi toate informaţiile necesare pentru donaţii de regăsesc pe site-ul Fundaţiei World Vision România.
(w640) Bleu
***
Despre programul ”Vreau în clasa a IX-a”:

Programul „Vreau în clasa a IX-a” îi ajută pe copiii lipsiți de posibilități materiale din șase județe (Dolj, Vâlcea, Cluj, Iaşi, Vaslui şi Ialomiţa), oferindu-le burse lunare care acoperă nevoi de bază, donații materiale (rechizite, echipamente electronice, alimente etc.), precum și participarea la programe de educație formală (meditații) și non-formală, consiliere vocațională, programe de internship și stagii de practică oferite de companiile partenere, voluntariat şi implicare civică, activități de mentorat și activități culturale.

În prezent, în program sunt înscriși 860 de copii din aproape 90 de licee. Sfârșitul clasei a VIII-a este unul dintre „pragurile” la care se înregistrează, în special în mediul rural, cele mai ridicate rate ale abandonului școlar.
 • 12:00
  A doua Românie
  Invitatele acestei ediţii au multe in comun: independenţa, determinarea, pasiunea pentru cărţi, pentru scris şi pentru limba română. Aurora Martin este profesoară la Institutul Pontifical Oriental din Vatican, consilier superior, în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi şi activistă pentru drepturile omului. Lia Faur este lector de limbă, cultură şi civilizaţie la Institutul Limbii Române, scriitoare şi profesoară de limba română şi discipline de specialitate în domeniul filologiei şi pedagogiei la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Moderator Corina Dobre Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu Realizator şi producător Liliana Văduva
 • 13:00
  Antidot la uitare
  *Anghel Saligny Realizator Irina Ifrimache
 • 13:30
  România…în bucate
  *Descriptio Moldaviae *Reţetele lui Ben Brucker Ben Brucker, artist ieșean specializat în pielăria de aventură, ecologist și organizator de tabere de orientare și supraviețuire in natură pentru copii, ne oferă o lecție de pielărit, una gastronomie și una de ecologie. Provocarea este să gătim în natură, folosind cât mai putine ustensile și să lăsam locul în care am campat exact așa cum l-am găsit. din meniu: ciorbă de burtă și ceafă de porc în țepușă. Emisiune realizată de TVR Iaşi Prezentator şi realizator Raluca Chirilă Aftene Producător Vasile Arhire Jurnalist Cătălin Blebea Producător Cristina Petrina Murgu Producător delegat Alexandra Tiniche
 • 13:55
  Diasporadar
  *Info utilitare Italia: deschiderea unui cont bancar Germania: salariu pentru măcelari Olanda: recuperare taxe
 • 14:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producători: Codruţa Marinescu / Alina Pagu Mihai Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 14:45
  Discover Romania
  *Adrian Pintea Realizator Cecilia Melinescu Producător Diana Ilica
 • 14:55
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 15:00
  Lecţia de istorie
  Emisiunea este realizată în partenerat cu Teatrul Naţional Mihai Eminescu Moderator şi realizator Vasile Munteanu Producător Zina Cerchez-Signeanu
 • 16:00
  Istorii de bun gust
  *Realizatorul Camelia Moise împreună cu dr. Iulia Drăguț-antropolog culinar, și cu Radu Zărnescu-vicepreședintele Euro Toques Europa, rememorează-ideatic și culinar-Summitul informal al șefilor de stat din 9 mai 2019, în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Realizator Camelia Moise Producător Aziza Bodea Micu
 • 17:00
  Educaţie la înălţime
  Jurnalist: Bernard Tatomir Coproducţie TVR-SC Media Factory Unit SRL
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  Prezentatori: Carina Muller, Vadim Cheptanaru Producători: Irina Bejenaru, Ruslan Grabari Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:55
  Printre cuvinte
  Printre cuvinte este o rubrică de câteva minute despre utilizarea corectă a cuvintelor şi expresiilor limbii române Realizator Ana Crețu Producător Grigore Cazacu (redifuzare)
 • 19:00
  Lumea şi noi
  *Cercetătorii români din America Episodul 3 La frontier secolului XII Povestea romanilor din laboratoarele americane Realizator Marian Voicu
 • 19:30
  La un pas de România
  *Dorul ascuns în limba română În limba neamului lor trăiesc românii balcanilor pe care și-i revendică unii și alții. În limba lor își plâng morții, în limba mamei își cântă bucuria și își înalță rugăciunile. În limba bunicilor povestesc acum nepoții lângă biserici ridicate pe loc sfințit cu sângele străbunicilor din alte vremuri. Și la un pas de amintire, ca o bătaie de obraz pentru cei care își negociază apartenența la un neam Consta Belemace, născut în Moloviștea Macedoniei a lăsat poezia care leagă neamul lui de limba strămoșească, dacă nu prin dragoste atunci prin blestem răscolitor. Realizator şi producător Aura Dobre
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă *Sport (montaj) *Meteo (montaj)
 • 20:55
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  A doua emigrare
  *Best of Producător Laureţiu Năstase
 • 22:00
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  *Invitat preotul Tudorica Mihalache Emisiune de Eugenia Vodă
 • 22:50
  Ţară, ţară, cine eşti?
  *Emisiunea pleacă de la ideea că România are o colecție impresionantă de probleme, dar și oameni care, cu perseverență și creativitate, reușesc să le găsească rezolvare. Programul se axează pe găsirea de soluții și-i aduce în fața în fața publicului pe cei care au reușit să depășească obstacolele și să schimbe în bine imaginea României. Jurnalişti: Otilia Găinar, Paula Tăbârcă Producător Ioana Mureşan
 • 23:30
  Nocturne
  *Invitat Emil Dobrovolschi, pilor aviaţie Moderator şi realizator Marina Constantinescu Regia artistica Aurel Badea Producător Oana Cucuruzeanu
 • 00:30
  Exclusiv în România
  *Pe Tărâmul Tuberozelor Vom călători spre un loc cu parfum unic: Tărâmul Tuberozelor. Există așa ceva, chiar în România, în apropiere de Sighișoara, iar momentul cel mai prielnic pentru a ajunge acolo, mai exact în comuna Hoghilag, este Sărbătoarea Tuberozelor. Un festival aparte, poate și prin faptul că se desfășoară parțial chiar în grădinile personajelor lui centrale: cultivatorii florilor. Dar nu numai despre tuberoze va fi vorba la festival: vom asculta muzică bună, vom afla lucruri noi despre istoria sașilor din satele comunei și vom face cunoștință cu tinerii inimoși, care pun umărul-la propriu-la salvarea patrimoniului. „Ambulanța pentru monumente” este proiectul ingenios, care îi reunește în acest scop deopotrivă pe studenți și pe antreprenorii din domeniu, proiect finanțat în mare măsură de The Prince’s Foundation, fundația patronată până acum de cel pe care trebuie să îl numim deja Regele Charles al III-lea. Nu va lipsi nici obișnuita rețetă, de data aceasta-cum altfel?-săsească. Dar nu aprindem cuptorul înainte de a face o drumeție la Angofa, destinația multor cercetători din lumea largă, veniți să studieze biodiversitatea unică din zona Colinelor Transilvaniei. Iar după ce vom afla ce înseamnă turismul științific, vom face și o scurtă oprire la Mălâncrav, unde se află biserica evanghelică cu cea mai mare frescă în stil gotic din Transilvania, într-o comunitate săsească încă vie. Nu vă temeți, vom ajunge până la urmă să gustăm și faimosul lichiu de la Hoghilag. Ce înseamnă? Veniți cu noi și veți afla! Prezentator Cristian Tabără Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu
 • 01:10
  Garantat 100%
  *Invitat Cristian Movilă, artist fotograf Moderator şi realizator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 02:00
  5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu
  *Episodul 2 (Ep. 6-10) Realizator Irina Ifrimache
 • 02:30
  Antidot la uitare
  *Anghel Saligny Realizator Irina Ifrimache
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Dorina Florea Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:55
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  A doua emigrare
  *Best of Producător Laureţiu Năstase
 • 05:00
  Lumea şi noi
  *Cercetătorii români din America Episodul 3 La frontier secolului XII Povestea romanilor din laboratoarele americane Realizator Marian Voicu
 • 05:30
  La un pas de România
  *Dorul ascuns în limba română În limba neamului lor trăiesc românii balcanilor pe care și-i revendică unii și alții. În limba lor își plâng morții, în limba mamei își cântă bucuria și își înalță rugăciunile. În limba bunicilor povestesc acum nepoții lângă biserici ridicate pe loc sfințit cu sângele străbunicilor din alte vremuri. Și la un pas de amintire, ca o bătaie de obraz pentru cei care își negociază apartenența la un neam Consta Belemace, născut în Moloviștea Macedoniei a lăsat poezia care leagă neamul lui de limba strămoșească, dacă nu prin dragoste atunci prin blestem răscolitor. Realizator şi producător Aura Dobre