loader
Foto

Campioni la Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu v-a prezentat  încă un copil excepțional înscris în programul Vreau în clasa a IX-a, al Fundației World Vision România, vineri, de la ora 21:00, la TVR Internațional și online pe TVR+.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

În această seară, de la ora 21.00, în emisiunea „Dăruiește Românie!” ați cunoscut-o pe Dana, campioană națională la pentatlon. Dana este elevă în clasa a XI-a, cu rezultate foarte bune la învățătură, se implică în diferite proiecte educaționale și cu toate că sportul îi ocupa mult timp, prin antrenamentele zilnice, școala rămâne obiectivul cel mai important, ca dovadă, media ultimului semestru școlar a fost de 9,06. Recent, prin rezultatele obținute în competiții, se poate recomanda deja drept campioană națională la 100 m garduri și vicecampioană națională la 400 m garduri, iar la o categorie superioara de vârstă a ieșit vicecampioana la 100 m garduri.

Artiștii Viorela Filip, Andreea Antonescu, Cristina Vasiu, Elina Velica, Fang Shuang, Alexandru Pribeagu, Ștefan Hamad Al Essa Nidal au urcat pe scena emisiunii „Dăruiește Românie!” pentru a susține copiii beneficiari ai programului educațional – Vreau în clasa a IX-a. Programul este derulat de Fundația World Vision, prezentat și promovat în rândul românilor din străinătate, prin emisiunea „Dăruiește Românie!”, emisiunea TVR Internațional, care în sezonul 6 a devenit Ambasadorul Copiilor de Pretutindeni.

În emisiunea „Dăruiește Românie!”, Dana a fost surprinsă de întâlnirea cu artiștii României de la care a aflat povești despre curaj, încredere și perseverență.

„E minunat ce se întâmplă aici! Am răspuns cu bucurie și mulțumesc pentru bucuria de a fi aici. Da, e foarte greu să iți îndeplinești un vis, dar, vă spun sincer, se poate. Deci, Dana, ține doar de tine să nu te oprești niciodată să crezi, să visezi, să muncești pentru idealul tău, a spus Andreea  Antonescu.

„Eu sunt obișnuită cu copii, mă bucur să văd că Televiziunea Română are, în continuare, preocupări reale pentru tineri, pentru viitor. E o mare responsabilitate pentru noi. Ce facem noi pentru generațiile viitoare”, a spus Viorela Filip.

În fiecare ediție a emisiunii „Dăruiește Românie!”, cunoașteți copii excepționali, beneficiari ai programului Vreau în clasa a 9-a, program educațional derulat de Fundația World Vision de 13 ani, de la care vom afla cele mai emoționante povești despre ambiție, perseverență, reușită.

Acești copii buni și talentați, cu pasiuni, precum arta plastică, teatrul, muzica, dansul sau atletismul, provin din comunități sărace din mediul rural, acolo unde a merge la liceu nu depinde doar de note, ci mai ales de lucruri precum situația financiară a familiei sau distanța până la școală.

Destinele acestor copii depind de susținerea noastră, români de peste tot din lume. Doar cu sprijinul nostru și, neapărat prin investiția noastră în educație, astfel de copii pot spera la un viitor mai bun.

Astfel, întâlnirile cu românii de pretutindeni, din fiecare vineri, de la ora 21:00, se transformă în gale de strângere de fonduri, din care vor fi acordate burse lunare pentru continuarea studiilor de liceu, pentru elevii înscriși în programul Fundației World Vision Vreau în clasa a IX-a.

„Le mulțumesc tuturor artiștilor care sunt împreună cu noi în fiecare seară de vineri, în emisiunea „Dăruiește Românie!” pentru că au fost de acord să urce pe scenă pentru copiii din programul educațional „Vreau în clasa a 9-a, al Fundației World Vision, care își propune să sprijine educația copiilor proveniți din familii cu posibilități materiale reduse. Proiectul vizează strângerea de fonduri din care vor fi acordate burse lunare pentru continuarea studiilor de liceu, cu ajutorul românilor de pretutindeni.” (Carmen Târnoveanu)

(w882)

TVR Internațional, în parteneriat cu Fundația World Vision România, vă invită să fiți împreună cu noi pentru educație, pentru viitor, pentru România, susținând un copil să meargă la școală. Informații pe larg găsiți la adresa www.worldvision.ro”, spune Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii.

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți, în direct, la TVR Internațional, o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri