loader
Foto

Business de succes în România

Prof. univ. dr. Pavel Năstase, preşedinte Institutul Naţional de Administraţie, Radu Timiş, preşedinte Asociaţia Română a Cărnii şi Mihai Păsculescu, preşedinte Federaţia Patronală a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei, au fost invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 3 octombrie, la TVR Internaţional, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Din 2006 şi până în 2015, conaţionalii plecaţi în căutarea unui trai mai bun, au trimis acasă 52 de miliarde de euro, în timp ce investiţiile străine în aceeaşi perioadă au fost de 41 de miliarde de euro, conform studiului efectuat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie.

De peste 25 de ani se fac politici şi se acordă ajutoare pentru proiectele dezvoltate de străini fără a se lua în calcul că românii care muncesc în afara graniţelor sunt cei mai mari investitori în România. De acelaşi tratament inechitabil au avut parte şi antreprenorii autohtoni, prezenţi în aproape toate ramurile economiei.

Măsurile de reducere a fiscalităţii şi a birocraţiei luate în ultima perioadă au început să aibă efecte în stimularea mediului de afaceri. Rezultatele comunicate de Eurostat arată o creştere economică, în trimestrul al II-lea, de 5,7 procente, care ne situează pe primul loc în Uniunea Europeană.

Situaţia s-ar putea îmbunătăți dacă antreprenorii nu ar mai avea probleme cu lipsa forţei de muncă, în special cea calificată. Chiar dacă ne bucurăm de banii trimişi de rudele din străinătate, migraţia are efecte negative. Atragerea acestora înapoi ar însemna un imbold pentru proiectele companiilor din ţară.

În aceste condiţii, mediul de afaceri are nevoie de facilităţi dublate şi de o legislaţie predictibilă pentru a susţine avansul economic.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa investitiinromania@tvr.ro şi pe pagina  https://www.facebook.com/InvestitiinRomaniaTVRi.

Emisiunea „Investiţi în România!” este difuzată în direct la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR MOLDOVA.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

2:00 Un doctor pentru dumneavoastră (R)

*Ediţie specială

*Cancerele osoase se tratează!

Invitat: dr. Adyb-Adrian Khal, medic chirurg ortopedie-traumatologie şi ortopedie oncologică-Oradea/Spitalul Universitar Marseille, referent național tumori osoase regiunea Sud (PACA), Franţa

Născut în Oradea, fascinat de vindecarea pacienţilor de către tatăl său, medic endocrinolog, urmează Facultatea de Medicină la Cluj. Se specializează, în Franţa şi Italia, în centre de elită. Câştigă o bursă la prestigiosul Institut de Ortopedie Rizzoli din Bologna, Italia unde devine primul medic român acceptat. După un an, revine în România pentru a aplica tot ce a învăţat. Lipsa suportului necesar, îl face să revină în Franţa, ţara în care şi-a început cariera. Devine asistent universitar la Spitalul Universitar din Nisa, unde stă 2 ani, apoi preia conducerea activităţii tumorale în ortopedie în al doilea mare oraş al Franţei, capitala regiunii PACA, la Spitalul Universitar din Marseille. Dragostea faţă de ţara natală reiese din contactul permanent cu România, unde ajută constant pacienţii cu sarcoame osoase şi de părţi moi, principala sa arie de interes. Lupta continuă cu sarcoamele, aşa zisele “cancere osoase”, reconstrucţia osoasă masivă după rezecţiile oncologice, modul de adaptare a organismului uman, provocările legate de reinserţia socială a pacienţilor, îi ocupă majoritatea activităţii profesionale. Tumorile osoase sunt rare şi extrem de agresive. Aprox. 95% dintre pacienții tratați în centre oncologice musculo-scheletare de referință beneficiază de chirurgie de salvare a membrului afectat. Activitatea de cercetare a invitatului nostru, membru invitat al Consorţiului European de luptă împotriva Osteosarcomului, e recunoscută la nivel european prin apartenenţa la societăţi ştiinţifice: Societatea Europeană de Oncologie Musculoscheletală, Societatea Franceză de Chirurgie Ortopedică și Traumatologie, Grupul francez de tumori osoase. Astfel, pacienții din România au acces la oase din banca osoasă de dincolo de graniţele României şi de tratament adecvat, în țară sau în străinătate. Aflată pe harta internațională a ortopediei oncologice, România implementează standarde de calitate în tratamentul tumorilor musculo-scheletale la adulți și copii, pentru salvarea și reconstrucția membrului afectat. Vorbim despre importanţa prevenţiei, aflăm cum apar tumorile oaselor şi cum le tratăm. Calitatea vieţii îmbunătăţită după chirurgie aduce multă bucurie în familie: pacienţii pot dansa, alerga, conduce o maşină sau chiar se pot căţăra.

*Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Invitat: dr. Ruxandra Vidlescu, șef secția Oncologie pediatrică, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Marie Curie”

Spitalul ridicat de Asociația Dăruiește Viață din donaţii şi sponsorizări, centrat pe copil și părinte, stârneşte emoţii, bucurie şi aduce multă speranţă. Camere de joacă în care micuţii pot să interacționeze, să alerge, cinematograf, spații de relaxare pentru părinți, aparatură modernă pentru medici...toate acestea pentru tratarea pacienţilor Acasă, în România.

*Succesul se obţine cu încredere, curaj, perseverenţă şi multă muncă-reportaj cu: dr. Ștefan Jianu, medic primar chirurgie generală, membru Forumul Venos European; dr.Dana Jianu, președinte onoare Societatea Română de Chirurgie Estetică, președinte/co-fondator Societatea Internațională de Medicină și Chirurgie Regenerativă; acad. Maya Simionescu, preşedinte Societatea Română de Biologie Celulară, director Institutul de Biologie şi Patologie Celulară-Academia Română; general Elisabeta Lipă, dr. în educație fizică și sport, vicepreședinte Comitetul Olimpic și Sportiv Român, secretar de stat Agenția Naţională pentru Sport

Recent, Muzeul Național de Artă din București, a reunit personalități marcante românești, la invitația medicilor Dana și Ștefan Jianu. Pasionați în egală măsură de medicină și frumos, de 30 de ani, soţii Jianu dăruiesc, împreună, frumusețe prin sănătate. Povestea lor arată că suntem liberi să călătorim și să ne perfecționăm oriunde în lume dar să dăm ceva, înapoi, țării care ne-a format. Celor care nu-şi găsesc încă locul Acasă, un reportaj care poate inspira!

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Producător Monica Ancuţa

(Reluare)

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

„Caligula

În 1944, piesa de teatru „Caligula" a fost publicată la Gallimard. Această „tragedie a inteligenței” în patru acte are premiera pe 26 septembrie ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

 

#tvri