loader
Foto

Bucureşti, destinaţie de city break la „Investiţi în România!”

Răzvan Filipescu - preşedinte Autoritatea Naţională pentru Turism, Mihaela Păun - director ArCuB şi Mihai Peptan - consilier, Comisia pentru Comerţ, Primăria Municipiului Bucureşti au fost invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, la TVR i, de la ora 22.00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Istoria Bucureştiului se pierde în negura vremurilor. Se spune că demult, un cioban pe nume Bucur îşi păştea turma de oi în apropierea râului care brăzdează astăzi Capitala. E cea mai veche şi poate, cea mai cunoscută istorie, transmisă din vorbă-n vorbă, până-n zilele noastre. E mitul cetăţii în care trăim, un oraş de 555 de ani, cu nume de legendă.

Numit odinioară Micul Paris, oraşul lui Bucur a trecut prin războaie, a avut rol strategic, a fost reşedinţă domnească, a avut parte de incendii, inundaţii, cutremure, a fost mutilat de ideile unui dictator, a suferit din cauza nepăsării oamenilor. Astăzi, Bucureştiul este un oraş cosmopolit, ce aşteaptă să fie descoperit, un amestec fascinant spun străinii, între Balcani, Orientul Mijlociu şi Europa.

Obiectivele turistice sunt numeroase, traseele tematice pot fi alese în funcţie de preferinţe. În Centrul Vechi, ascunsă printre clădiri mai înalte, biserica Stavropoleos înfruntă cu măreţie vremurile. La câteva străzi distanţă se află Curtea Veche, un complex de ruine, fortificaţii, încăperi şi fundaţii medievale, astăzi muzeu. În vechiul târg al Bucureştilor călătorul descoperă şi Hanul lui Manuc, una dintre cele mai faimoase construcţii de acest gen din Valahia. Hanul cu Tei, Hanul Gabroveni, sunt alte locuri ce spun poveşti de neuitat.

Viaţa artistică a fost întotdeauna la înălţime. Opera Naţională, Ateneul Român, teatrele sunt puncte de interes. Nu trebuie ratate Arcul de Triumf, Muzeul Naţional de Artă, de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, Muzeul Satului, Parcurile, Grădina Botanică şi nici Palatul Parlamentului, a doua cea mai mare clădire din lume, după Pentagon.

Politica de promovare a Bucureştiului pe plan extern, a început să dea rezultate. Capitala a ajuns pe locul 10 în topul destinaţiilor de vacanţă care au înregistrat cea mai mare creştere în rândul turiştilor americani pentru vara lui 2014.

Potrivit raportului Prices and Earnings, Bucureştiul este cel mai ieftin oraş pentru o ieşire de weekend. Costul mediu pentru transport, cazare, masă se ridică la 370 de dolari, cu mult sub ofertele din Paris, Londra, Roma. Chiar dacă nu se poate compara cu marile capitale europene, Micul Paris are doza sa de atractivitate pentru turiştii străini, care, potrivit statisticilor, sunt din ce în ce mai mulţi.

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu Producător Bianca Sărăţeanu

2:00 Omul anului

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri