loader
Foto

Braşov, destinaţie turistică de excelenţă la TVR Internaţional

Ioana Dobrescu, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov şi ing. Sorin Taus, primarul comunei Feldioara, Braşov sunt invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 26 noiembrie la TVR Internaţional, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

În această ediție vă invităm la Brașov, o destinație de vacanță pe tot parcursul anului, un ţinut de basm cu peisaje de o frumuseţe aparte, tradiții şi obiceiuri specifice spaţiului românesc, aşezări săseşti, gastronomie autohtonă, biserici fortificate, cetăți medievale ridicate cu câteva secole în urmă, turnuri şi bastioane impunătoare, muzee şi instituţii culturale.

(w882)

Orinde te-ai îndrepta, de la nord la sud, de la est la vest, ai ceva de vizitat. Clasat în 2018 pe locul doi la nivel național conform numărului de turiști, este județul unde întâlnim “celebrul palat al Contelui Dracula”, care a atras în 2018, peste un million de vizitatori. În nord, vă întâmpină cetatea Rupea, una dintre cele mai vechi fortărețe medievale din România.

(w882)

Dar vă invităm şi la Viscri, fermecătorul sat săsesc din Transilvania, ce se află în patrimoniul UNESCO. Mergând spre vest, regăsim Cetatea Făgăraș, care a fost plasată în 2014 pe locul doi în top 10 al celor mai frumoase castele din lume, într-un clasament realizat de site-ul de călătorii Hopper.

(w882)

De asemenea, Cetățile Râșnov și Feldioara vă aşteaptă să le cunoaşteţi povestea. Tot în Brașov s-a înființat singurul parc tematic cu dinozauri din România şi cel mai mare din sud-estul Europei, Dino Parc.

(w882)

Important centru economic, turistic şi cultural, Braşovul, “orașul de la poalele Tâmpei” cum i se mai spune, are o serie de obiective ce merită a fi descoperite: Biserica Neagră, Cetatea Braşovului, Poarta Şchei, Strada Sforii, Muzeul Prima Şcoală Românească, Piaţa Sfatului. Iar stațiunile Poiana Braşov, Predeal, Timișul de Jos şi cel de Sus oferă turiștilor pe lângă peisajele pitorești și alte posibilităţi de recreere.

În această ediţie vă propunem să redescoperiţi frumuseţile judeţului Braşov!

7:00 Universul credinţei

Prezintă Andrei-Victor Dochia

Jurnalişti: Paula Tăbîrcă, Lucia Toader, Ileana Gaiţă, Răzvan Bucuroiu, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea şi Daniel Vistorovschi

Producător Andrei-Victor Dochia

8:20 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Eveniment TVRi: Taberele ARC 2024

Eveniment TVRi: Taberele ARC 2024

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Munţi, păduri, râuri, mânăstiri, muzee, cântece şi dansuri, dar mai ales oameni primitori, comuniune, emoţie. Toate acestea devin amintiri de ...

Angela Avram: „În Televiziunea Română am reuşit să fac emisiuni pe care chiar le-am iubit şi cred că telespectatorii simt acest lucru.”

Ce teme juridice îi preocupă pe românii din ţară şi din străinătate? Cum putem gestiona problemele de această natură? Intrăm în culisele ...

Sedentarismul şi durerile lombare

Sedentarismul şi durerile lombare

publicat: joi, 05 septembrie 2024

Când petrecem mai mult de 6 ore pe zi în șezut sau întins, fără mișcare fizică în viața cotidiană, avem un comportament sedentar. De-a lungul ...

 

#tvri