loader
Foto

Braşov, destinaţie turistică de excelenţă la TVR Internaţional

Ioana Dobrescu, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov şi ing. Sorin Taus, primarul comunei Feldioara, Braşov sunt invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 26 noiembrie la TVR Internaţional, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

În această ediție vă invităm la Brașov, o destinație de vacanță pe tot parcursul anului, un ţinut de basm cu peisaje de o frumuseţe aparte, tradiții şi obiceiuri specifice spaţiului românesc, aşezări săseşti, gastronomie autohtonă, biserici fortificate, cetăți medievale ridicate cu câteva secole în urmă, turnuri şi bastioane impunătoare, muzee şi instituţii culturale.

(w882)

Orinde te-ai îndrepta, de la nord la sud, de la est la vest, ai ceva de vizitat. Clasat în 2018 pe locul doi la nivel național conform numărului de turiști, este județul unde întâlnim “celebrul palat al Contelui Dracula”, care a atras în 2018, peste un million de vizitatori. În nord, vă întâmpină cetatea Rupea, una dintre cele mai vechi fortărețe medievale din România.

(w882)

Dar vă invităm şi la Viscri, fermecătorul sat săsesc din Transilvania, ce se află în patrimoniul UNESCO. Mergând spre vest, regăsim Cetatea Făgăraș, care a fost plasată în 2014 pe locul doi în top 10 al celor mai frumoase castele din lume, într-un clasament realizat de site-ul de călătorii Hopper.

(w882)

De asemenea, Cetățile Râșnov și Feldioara vă aşteaptă să le cunoaşteţi povestea. Tot în Brașov s-a înființat singurul parc tematic cu dinozauri din România şi cel mai mare din sud-estul Europei, Dino Parc.

(w882)

Important centru economic, turistic şi cultural, Braşovul, “orașul de la poalele Tâmpei” cum i se mai spune, are o serie de obiective ce merită a fi descoperite: Biserica Neagră, Cetatea Braşovului, Poarta Şchei, Strada Sforii, Muzeul Prima Şcoală Românească, Piaţa Sfatului. Iar stațiunile Poiana Braşov, Predeal, Timișul de Jos şi cel de Sus oferă turiștilor pe lângă peisajele pitorești și alte posibilităţi de recreere.

În această ediţie vă propunem să redescoperiţi frumuseţile judeţului Braşov!

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului, Virgil Măgureanu la Dosar România (II)

Producător Răzvan Butaru

23:40 Monocrom

Producător Ionela Gogoţ Studioul teritorial Timişoara

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri