loader
Foto

Bilanţ cultural, economic şi social, joi la “Corespondent TVRi”

La ultima întâlnire din acest an cu Corespondenţii TVRi, joi, 18 decembrie, de la ora 22.00, trecem în revistă principalele evenimente ale anului 2014 din comunităţile româneşti din diverse colţuri ale lumii.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

De asemenea, aflăm care au fost demersurile culturale, sociale sau economice care i-au făcut pe românii de pretutindeni să se simtă mai aproape de ţara lor de origine.

Joi, 18 decembrie, avem bucuria de a primi aceste informaţii de la câţiva dintre cei care şi-au asumat rolul de a reprezenta interesele României şi ale românilor în lume: şefii reprezentanţelor diplomatice ale ţării noastre, dar şi ai unor instituţii culturale.

E.S. Nineta Bărbulescu, ambasador al României în Australia, ne spune că 2014 a fost Anul limbii române vorbite, cântate și scrise în Australia și Noua Zeelandă!

(w882) E.S. Ninet

Despre Uniunea jurnaliştilor români din Europa, înfiinţată în acest an în Franţa, ne oferă detalii Gabriela Dancău, consul general al României la Lyon.

(w882) Gabriela D

Ambasadorul României la Chişinău, E.S.Marius Gabriel Lazurca, ne vorbeşte despre importanţa anului 2014 pentru consolidarea relaţiilor politice, economice şi diplomatice dintre România şi Republica Moldova.

(w882) Ambasadoru

De la Berlin, E.S. Lazar Comănescu, ambasadorul României în Republica Federală Germană, ne relatează, printre altele, despre evenimentele dedicate împlinirii a 300 de ani de la primirea lui Dimitrie Cantemir ca membru al Academiei din Berlin, Tricentenarului Brâncoveanu sau comemorării a 100 de ani de la moartea regelui Carol I.

(w882) E.S. Lazar

Aflăm că la Madrid se desfăşoară în această perioadă a V-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc, iar la Barcelona a fost organizat programul de filme Sfârșitul unei dictaturi: Ceaușescu, România, 1989. Avem detalii de la Ioana Anghel - director al I.C.R. Madrid.

(w882) Ioana Angh

Care este cea mai veche biserică românească din Canada şi cât de apreciaţi sunt inginerii români din regiune ne dezvăluie E.S. Maria Ligor, ambasador al României la Ottawa.

(w882) E.S. Maria

Producător: Liliana Văduva

Moderator: Corina Dobre

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

Piciorul diabetic, complicaţie gravă a diabetului

Piciorul diabetic, complicaţie gravă a diabetului

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O nouă ediție "Un doctor pentru pentru dumneavoastră" este difuzată în direct la TVR Internațional, luni, 15 aprilie, de la ora 19:00.

 

#tvri