loader
Foto

Articolul VII: Destin în exil - Sanda Budiș

Minoritatea românească din Ucraina, situația din Republica Moldova și Brexit au fost temele discutate la ediția din 16 octombrie a emisiunii "Articolul VII" de la TVRi.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Minoritatea românească din Ucraina, situația din Republica Moldova și Brexit au fost temele discutate la ediția din 16 octombrie.

Invitații realizatorului Mihaela Crăciun, Radu Carp, profesor la Facultatea de Științe Politice, Universitatea București, și Cosmin Popa, cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga“, Academia Română, consideră că este nevoie ca statul român să își schimbe viziunea de apărare a românilor de pretutindeni.

(w882) Invitati

Drepturile omului și drepturile minorităților naționale din spațiile istorice trebuie apărate cu argumente științifice. 2023 e aproape și, după, nu vom mai vorbi de minoritate românească în Ucraina decât la trecut.

În cadrul emisiunii, Mihaela Crăciun a prezentat și un nou destin în exil: Sanda Budiș, 93 de ani, arhitect. „Să vorbești tot timpul cu Dumnezeu și să te bucuri de fiecare zi, chiar dacă pierzi tot“, mărturisește fiica generalului de armată Alexandru Budis,  care la 47 de ani a emigrat în Elveția pentru un nou destin în exil.

 

 

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci si Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri