loader
Foto

Galerie foto

Diaspora și problemele asociate migrației în spațiul public românesc

Miercuri, 8 mai, de la ora 21.30, la TVR i, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Articolul VII".

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Ce știm despre diaspora și problemele asociate migrației în spațiul public românesc?  Avem politici de migraţie? De ce se pleacă atât de mult din Estul Europei? Cum legăm diaspora mai mult de țară?

Ce se așteaptă de la liderii europeni prezenți la  reuniunea Consiliului European de la Sibiu, din 9 mai, Ziua Europei? Summit-ul de la Sibiu va reprezenta ”hârtia de turnesol” a eficienței Președinției române la Consiliului UE, aflată aproape de finalizarea mandatului?
.
Sunt întrebări la care Mihaela Crăciun va afla răspunsuri de la invitații ediției de miercuri, 8 mai, a emisiunii Articolul VII: prof. univ. Gabriela Drăgan, director general, Institutul European din România, și prof. univ. Dumitru Sandu, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti..
.
(w882)
.
De la Sibiu vor fi în legătură telefonică la Articolul VII:  ambasadorul Lazăr Comănescu, fost ministru de externe, prof. univ. Vasile Pușcaș, fost negociator-şef al României cu UE, și Victoria Bucătaru, analist politic, moderator, Punctul pe AZI, TVR Moldova.

(w882)
.
2019, anul  Președinției României la Consiliul UE, reprezintă și al 13-lea an de existență a țării noastre în Uniune.

De la Summit-ul Consiliului European de la Sibiu, organizat cu două săptămâni înainte de alegerile pentru PE, se așteaptă adoptarea unei declarații comune privind viitorul UE, suficient de atrăgătoare pentru a-i stimula pe cetățenii europeni să se prezinte la vot.
.
Cum ar trebui viitoarea politică de coeziune a UE să abordeze noile provocări, tot mai numeroase, de la migrație, terorism și securitate până la digitalizare și securitate cibernetică? Care ar trebui să fie principalele obiective ale viitoarei PCUE: coeziune sau competitivitate, dimensiune urbană sau rurală, regiuni de tranziție sau regiuni mai puțin dezvoltate, crearea de locuri de muncă și sprijinirea inovării sau dezvoltarea infrastructurii etc.?
.
Vom realiza un bilanț al președinției române de până cum, una de succes,  care  a avut de gestionat peste 200 de dosare.
.
De la sociologul Dumitru Sandu vom afla și care sunt concluziile mesei rotunde: Ce știm despre Diaspora Românească? organizată de Departamentul Români din Afara Graniţelor din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

* * *
Moderator Mihaela Crăciun
Jurnalişti: Raluca Tudor şi Marian Nicola
Producător Mihaela Crăciun

Transmisiune directă

Ediția poate fi urmărită online pe TVR+.

 

2:00 Omul anului

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri