loader
Foto

„Articolul VII” vine cu o ediţie specială de Ziua Francofoniei, la TVRi

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a fost prezent în studioul emisiunii, miercuri, 20 martie, de la ora 21.30, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Francofoniei.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Din 1998, în fiecare an, în data de 20 martie, 75 de ţări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei celebrează Ziua Francofoniei.

Este sărbătoarea fiecărui cetățean care preţuieşte limba franceză, diversitatea culturală a spaţiului francofon şi valorile promovate de Francofonie. Este sărbătoarea celor care susţin importanţa multilingvismului în era globalizării. În calitatea sa de membru, România se alătură statelor care sărbătoresc Ziua Internaţională a Francofoniei.

Evenimentul este marcat atât în ţară cât şi peste hotare, fiind organizat de către misiunile diplomatice şi aduce o serie de manifestări culturale, artistice şi ştiinţifice. Mai multe detalii am aflat de la invitatul nostru - Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

În partea a doua a ediţiei, am difuzat un interviu, în exclusivitate, cu directorul Centrului Satelitar al Uniunii Europene, Ambasadorul Sorin Ducaru.

În partea a treia, preşedintele Consiliului Național al Rectorilor din România și președintele Agenției Universitare Francofone, Sorin Cîmpeanu, a discutat despre cooperarea academică.

***

Producător și moderator Mihaela Crăciun

Emisiunea poate fi urmărită, la ora difuzării, şi online pe TVR+.

23:40 Monocrom

Producător Ionela Gogoţ Studioul teritorial Timişoara

0:05 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri