loader
Foto

"Articolul VII": ediție specială despre Afganistan și românii din zona de conflict

Vă invităm să urmăriți, miercuri, 18 august, ora 21.00, la TVR Internațional, o ediție specială dedicată zonei de conflict a Afganistanului, moderată de Mihaela Crăciun.

 

Articolul VII

Veți afla informații importante despre misiunile de urgență ale Forţelor Aeriene Române, despre degradarea condițiilor de securitate din Afganistan şi demersurile autorităților române în vederea repatrierii cetățenilor români.

Celula de criză interinstituțională, convocată de Ministrul Bogdan Aurescu, şi-a început activitatea încă din 13 august, pentru acordarea de asistență cetățenilor români, în vederea evacuării acestora în siguranță.

A fost ţinută legătura cu fiecare cetățean român din Afganistan care și-a înregistrat prezența și coordonatele sale la Ambasada României din Pakistan, care gestionează și relația cu Afganistanul.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, miercurea viitoare, pe  ordinea de zi fiind situaţia de securitate din Afganistan şi implicaţiile acesteia pentru România.

Invitaţii Mihaelei Crăciun sunt:

  • Alina Grigore, jurnalist TVR

(w882) Alina Grig

  • Iulian Fota, expert în securitate, Director General al Institutului Diplomatic Român

(w882) iulian fot

  • Pe parcursul emisiunii va interveni şi generalul de armată în rezervă, Victor Strîmbeanu, autor de literatură de specialitate militară.

(w882) strimbeanu

În cartea  „Un razboi ciudat. Afganistan“, Victor Strîmbeanu scria: „Ca orice popor umilit de istorie, afganii nu cer mult. Doar un dram de respect şi recunoaştere. Exact asta le-am oferit noi, românii.“

(w882) razboi

***

Edițiile emisiunii „Articolul VII” sunt disponibile online pe TVR+.

 


0:00 Drumul lui Leşe

Realizator şi moderator Grigore Leşe​

Jurnalist senior Sandrino Gavriloaia

Producător Sînziana Miloşoiu

1:00 România literară TV

*In memoriam Nicolae Manolescu

Producător Bianca Sărăţeanu

(redifuzare)

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri