loader
Foto

Articolul VII: Ediție specială Brexit

Miercuri, 10 aprilie, de la ora 21.30, la TVRi,  Antonio Momoc și invitații săi au analizat cele mai recente evoluții ale procesului Brexit și dezbaterile de la summitul excepțional al Consiliului european.

 

ANTONIO MOMOC
Articolul VII

A fi sau a nu fi… Brexit … cu acord … sau poate  NU???

Ceața londoneză se intensifică pe măsură ce ne apropiem de 12 aprilie, data la care ar putea avea loc divorțul fără acord dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Cele 501 ore de dezbateri în Camera Comunelor și 161 în Camera Lorzilor, cele 33 de ore de declarații susținute de premierul britanic pe tema Brexit și cele trei tratate convenite între Theresa May și Jean- Paul Juncker dar trântite în parlamentul britanic au făcut din BREXIT un punct forte la casele de pariuri. Cotele pentru variantele pro și contra sunt sensibil egale pentru oricare dintre întrebările legate de Brexit. Tot pe intuiții se bazează și comisarul European Pierre Moscovici când declară că nu va fi Brexit fără acord. Din poziția de șef al celei de a V-a republici franceze, Manuel Macron și-a pierdut răbdarea și se teme ca Europa să nu devină captiva indeciziei britanice. De la Bruxelles se transmit către toate capitalele UE semnale liniștitoare: Europa va face față unui Brexit dur.  Între timp Susan Hindle Barone - o cetățeancă britanică e consternată că deja a primit un pașaport pe a cărui copertă nu se mai specifică Uniunea Europeană deși BREXIT-ul nu este încă hotărât…sau poate DA?

Thereza May a cerut o prelungire a termenului limită până pe 30 iunie, iar Donald Tusk a făcut o ofertă de amânare "flexibila" de 12 luni a datei ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană. În 10  aprilie este convocat summitul extraordinar al liderilor europeni. În timp ce premierul May negociază cu laburiștii și plănuiește pentru marți 9 aprilie vizite la Berlin și la Paris, economia britanică continuă să piardă 600 de milioane de lire pe săptămână -  lucru pe care îl reușește constant de la referendum încoace.

În ediția specială Brexit, din 10 aprilie, la Articolul VII, moderatorul Antonio Momoc și invitații săi, politologii Andrei Țăranu și Sabin Drăgulin vor dezbate la cald cele mai recente evoluții ale procesului BREXIT și dezbaterile de la summitul excepțional al Consiliului european.

În partea a doua a emisiunii urmăriți un interviu în exclusivitate cu E.S. Dan Mihalache, Ambasadorul României la Londra.

(w882)

***

Producător și realizator; Raluca Tudor

Moderator: Antonio Momoc

Jurnalist: Marian Nicola

***

Emisiunea poate fi urmărită, la ora difuzării, şi online pe TVR+.

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri