loader
Foto

„Articolul VII": Despre tradiții și valori românești

La „Articolul VII" am discutat despre satul tradițional și cel contemporan, despre Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti" între tradiție și lumea digitală, de la ora 21:00, pe 20 ianuarie, la TVRi și online pe TVR+.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Instituţiile muzeale au un rol foarte important în revenirea la o viaţă normală”, consideră Paula Popoiu - managerul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

(w882) paula

În această ediție, vă aducem momente muzicale cu formația de muzică veche Lupus Dacus din Arad, care a împlinit 18 ani de activitate și are la activ peste 500 de concerte în țară și străinătate.

Raluca Tudor l-a intervievat pe muzicianul Andrei Moț, Asociaţia pentru Promovarea Istoriei şi Artei Medievale Lupus Dacus, care a inaugurat Școala de Artă Medievală la Muzeul Satului din București.

(w882) andrei mot

„Cu fiecare an ce trece, ne dorim să fim mai buni, să ne dezvoltăm, investim timp și bani, creativitate și energie pentru ca visul nostru să fie un produs cultural foarte bun. Lupus Dacus nu face compromisuri, promovează muzica veche”, mărturisește Andrei Moț.

(w882) andrei mot

„Muzeul din inima capitalei" și-a deschis porțile pentru public în anul 1936.

„Ne trebuia cu orice chip un Muzeu în aer liber, în care standurile să fie case întregi ţărăneşti, ele însele piese de muzeu, casele la rândul lor fiind aşezate astfel ca să închipuiască un sat adevărat”, spunea fondatorul muzeului, Dimitrie Gusti.

***

Realizatori: Mihaela Crăciun și Raluca Tudor

Producător: Mihaela Crăciun

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

10:50 Smart Diaspora

11:00 Info Diaspora (R)

*Informații utile pe următoarele teme:

Efectul Schengen asupra pieţei forţei de muncă din România

Ce drepturi de pensie au românii din străinatate

Îngrijiri medicale planificate în altă ţară a UE

Contractul de întreţinere

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri