loader
Foto

Galerie foto

Arta de a dărui bucurie

„Un doctor pentru dumneavoastră” de Sf. Nicolae, marți, 6 decembrie, de la ora 19:00, vă propune subiecte referitoare la efectele secundare ale medicamentelor asupra sistemului digestiv, epilepsie, dar și la generozitate și acțiuni caritabile.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

Afecţiuni digestive şi excesul de medicamente

Invitat: prof. dr. Mircea Diculescu, Şef Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, Institutul Clinic Fundeni

(w882)

(w882)

Automedicația este un fenomen îngrijorător la nivel global, o provocare de actualitate pentru lumea medicală. Mulți se tratează în funcție de simptome, fără recomandarea specialistului. Ajung să ia, zilnic, calmante sau diverse medicamente, mai ales antiinflamatoare, analgezice și antibiotice, fără a şti că acestea pot produce leziuni ale mucoasei digestive până la ulcere și hemoragii şi agravează starea de sănătate. Un studiu recent a arătat că antibioticele administrate copiilor cresc riscul apariției bolilor digestive la maturitate. Vorbim despre ce se întâmplă cu sistemul digestiv atunci când facem excese și la ce riscuri ne expunem.

Arta de a dărui bucurie

Invitat: preot îmbisericit Nicolae Tănăsoiu, Parohia „Sf. Nicolae”, oraș Pantelimon, Ilfov

(w882)

Povestim cu părintele Nicolae de la biserica Sf. Nicolae despre Sfântul Nicolae, cel care a fost apărător al învățăturii bisericii. Cu averea rămasă de la părinți, a ajutat săracii şi a ridicat o biserică. 6 decembrie, ziua Sfântului Nicolae, a devenit ziua darurilor şi a activităților caritabile. În Germania, Franţa, Olanda şi în alte ţări este sărbătoare religioasă şi sunt oferite cadouri copiilor şi săracilor. Să fim mai buni, mai iertători, să dăruim timp, liniște, bucurie, căldură, atenție cât de des putem în orice colţ de lume ne-a purtat destinul!

Noutăţi în epilepsie

Invitat: dr. Mihaela Bustuchină Vlaicu, membru fondator Liga Română Împotriva Eplilepsiei, dr. în științe medicale, neurolog, Franţa

(w882)

(w882)

Epilepsia, una dintre cele mai frecvente boli neurologice cronice, afectează peste 60 milioane de persoane din întreaga lume. În ultimii ani, conceptele referitoare la boala epileptică s-au schimbat complet. De ce un creier sănătos devine epileptic? O mai bună  înțelegere a mecanismelor celulare și moleculare, a epileptogenezei, a progreselor tehnologice, studiul comorbidităților, ne va permite tot mai mult să redefinim epilepsia în secolul 21. Va fi văzută epilepsia ca o boală sistemică? Neurologul Mihaela Bustuchină Vlaicu oferă o imagine de ansamblu asupra acestei patologii, o analiză modernă ce va sublinia, în special, perspective viitoare în acest domeniu pasionant.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Producător tv: Monica Ancuța

***

Credit foto: Monica Ancuța

***

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35, 021.492.04.42.

(w100) Floraria Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro. Telefon: (+4) 0751.136.412

16:15 Gala Omul anului 2024 (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Campania „Omul anului” este un proiect de anvergură al TVR, care scoate la lumină poveștile impresionante ale unor oameni simpli care au făcut fapte și gesturi extraordinare (”ordinary heroes” sau ”everyday heroes”), fie că vorbim de acte de curaj sau de proiecte în beneficiul semenilor și al planetei.

Pe parcursul întregului an, într-o emisiune sătămânală v-am prezentat 40 reportaje portret ale protagoniștilor Campaniei din 2024.

Așadar, la cumpăna dintre ani vă propunem să petrecem într-un mod special: cu o Gală de celebrare, în care îi sărbătorim pe cei mai buni și mai curajoși dintre români.

Din cei 40 eroi pe care vi i-am prezentat anul acesta, în această seară, îi veți întâlni pe cei 12 finaliști. Aceștia au fost aleși în urma votului telespectatorilor și opțiunilor juriului. Așadar înainte de miezul nopții vom afla împreună cine va fi desemnat ”Omul Anului 2024”!

Alături de aceștia vor fi în platoul televiziunii, pentru a ne ajuta să pășim în noul an, Mircea și Ana Baniciu, Bere Gratis, Taraful Gaciu, Paula Seling și Angry Band, Mirela Zeța și Dragoș Huluba, Surorile Oșoianu, Trouble Crew, Acrobatika, Mahala Rai Banda, Kyrie Mendel și Carmen Trandafir, Alexandra Căpitănescu, Zoli Toth Project.

Scenarist Marius Toader

Director de imagine Paul Protopopescu

Regia de montaj Maria Matei

Regia artistică Dan Manoliu

Producători: Oana Turcu, Vanda Liche

Jurnalisti: Anca Sârbu, Cristina Spiru, Cătălina Filip

Coordonator campanie Nicolae Cozma

(Reluare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
Programe de Revelion, la TVR Internațional

Programe de Revelion, la TVR Internațional

publicat: luni, 30 decembrie 2024

Vă invităm să sărbătoriți noaptea dintre ani, urmărind programele TVR Internațional! “Gala Omul anului 2024”, “Gala Premiilor Eroii Comediei ...

 „Gala Dezvoltării Durabile 2024” - DIGITALIZARE

Organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, „Gala Dezvoltării Durabile” este un eveniment anual ce ...

Concertul ”Sufletul meu de copil” - Paul Surugiu – Fuego

Super concertul ”Sufletul meu de copil”, o productie pop simfonică amplă, cu multe nostalgii, bucurii, piese de ieri şi până azi, dar şi multe ...

 

#tvri