loader
Foto

Antreprenoriat, cultură şi tradiţii, la “Corespondent TVRi”

Joi, 26 noiembrie, de la ora 22.00, la TVR Internaţional ne-am întâlnit din nou cu mai mulți români plecaţi din ţară şi cu ideile lor valoroase.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Se spune că “antreprenorul caută mereu schimbare, răspunde în faţa acesteia şi o exploatează ca pe o oportunitate”. Oportunităţile de afaceri din România le sunt sunt aduse în atenţie antreprenorilor români din străinătate de către iniţiatorii proiectului Repatriot, care şi-au propus să atragă românii valoroși plecaţi din ţară, înapoi acasă pentru a deschide un business!  Despre obiectivele şi despre rezultatele de până acum ale acestui proiect vorbim cu unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori de succes din România şi, în acelasi timp, unul dintre cei mai activi promotori ai antreprenoriatului , Dragoş Anastasiu.

(w882) Coresponde

Tot în sprijinul românilor din străinătate vine şi o aplicaţie lansată recent de  un grup de tineri care au părăsit România şi s-au confruntat cu o nevoie identificată de toţi cei asemenea lor, aflaţi departe de casă. Despre ce este vorba aflăm de la Bianca Ioniţă, marketing manager MyRo.

(w882) Coresponde

„Zilele Culturii Tradiționale Românești la Cernăuți” este un eveniment care, în ultimii ani, a cunoscut o remarcabilă creștere a audienței și a devenit o sărbătoare de suflet a românilor din nordul Bucovinei, Ținutului Herța și nordul Basarabiei. Evenimentul  s-a desfăşurat în perioada 19- 22 noiembrie şi a cuprins o serie impresionantă de manifestări culturale, despre care vorbim cu Zvetlana Preoteasa, director general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi, prin telefon, de la Cernăuţi, Iurie Levcic, preşedintele Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi.

(w882) Coresponde

(w882) Coresponde

Vorbim în continuare cu unul dintre colaboratorii noştri din presa românească de peste hotare, cei care sunt corespondenţii românilor din diaspora, dar şi ai TVRi. Ziarul românesc săptămânal din Marea Britanie face parte dintr-un trust de presă internaţional, care conţine publicaţii de limba română din mai multe ţări europene, iar despre activitatea şi despre obiectivele jurnaliştilor acestui trust vorbim cu Mircea Maer, editor şef la Ziarul Românesc Weekly din Londra.

(w882) Coresponde

“Noi, romii şi restul lumii” este cel mai recent volum lansat de Elena Dumitrescu-Nentwig, soprană,  solistă de operă cu o carieră internaţională impresionantă şi în ultima vreme o scriitoare respectată şi îndrăgită de publicul românesc din estul, dar şi din vestul Europei, o doamnă cu foarte multe talente şi pasiuni de a cărei prezenţă am mai avut ocazia să ne bucurăm la TVRi.

(w882) Coresponde

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

18:45 Reportajele/Interviurile Telejurnalului

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri