loader
Foto

Galerie foto

Antreprenoare românce, ambasadoare pe cont propriu, la ”Investiţi în România!”

V-am împărtășit poveştile unor femei care prin puterea şi înţelepciunea lor, prin încrederea în forțele proprii, ambiție, disciplină, muncă și responsabilitate, se impun în diferite domenii. În ediția de marți, 2 martie, de la ora 21, pe TVRi.

 

Investiţi în România!

La început de martie sărbătorim Femeia și pe acele doamne care aduc valoare societății în care trăim.

Astfel, marţi, pe 2 martie, de la ora 21.00, la "Investiţi în România!", Octavian Dragomir Jora v-a adus în atenţie realizările unor Antreprenoare românce, ambasadori de succes.

În direct de la Bruxelles, am vorbit cu europarlamentarul Carmen Avram despre cum s-a produs tranziția de la omul de media la cel politic, unde sunt dificultățile mai mari, în mediul privat sau public, în construirea unei cariere. De asemenea, am discutat despre politicile europene existente în agricultură și ce oportunități are România şi compatrioţii din diaspora când vorbim despre dezvoltarea antreprenoriatului în zona rurală.

Ramona Miletic, viceprimarul Sectorului 11 din Viena, prima româncă aleasă consilier local în capitala Austriei, ne-a povestit cum au fost începuturile în țara adoptivă şi cât de dificilă a fost adaptarea dincolo de granițe. Am aflat cât de numeroasă este comunitatea de români existentă în acest stat și ce oportunități au antreprenorii autohtoni să-și dezvolte o afacere pe meleagurile vieneze sau să o “exporte” în România.

Cristina Chiriac, preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin ne-a spus care sunt provocările cu care se confruntă doamnele din România în această perioadă de pandemie, ce soluții au găsit pentru a se adapta noii normalități şi face recomandări pentru a salva micile afaceri.

Tot în această ediție, Mariana Rufa, director executiv la Asociaţia Business-ului European din Republica Moldova a vorbit despre mediul de afaceri de peste Prut, dar și despre conectarea acestuia la Uniunea Europeană prin intermediul României.

Reportajele realizate de jurnaliștii emisiunii ”Investiţi în România!” vă aduc de asemenea în case povești ale unor femei de excepție.

Ați putut urmări un interviu cu celebra soprană Felicia Filip, care din anul 2014 se află la conducerea Operei Comice pentru Copii din Bucureşti. Ne-a mărturisit cum a adaptat activitatea în această instituție de cultură în timpul crizei sanitare. Tot în ediția specială pe care am pregătit-o, ați putut face cunoștință cu două antreprenoare de succes: o altă Felicia Filip, care demonstrează că ştie să scrie un manual al reuşitei din agricultură în afacerea familiei și Alina Gavrilă care, de peste 4 ani promovează designeri români, aflați la început de carieră. Iar din Țara Soarelui Răsare şi a celui mai performant management din lume, am aflat povestea Nicoletei Oprişan, artist ikebana, designer de haine şi parfumuri din Tokyo.

***

Aşteptăm opiniile şi sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

 

5:30 Istorii de bun gust (R)

* Clejani

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

(Reluare)

6:20 Românii universali

*Mircea Tudor-inventatorul care a cucerit lumea

Mircea Tudor este romanul care a construit celebrul Roboscan, un scanner de securitate pentru camioane, care poate detecta arme, droguri sau alte materiale periculoase in cateva secunde. Impreuna cu o intreaga echipa de cercetare pe care a stiut sa o construiasca, sa o motiveze si sa o pastreze chiar si in anii de cumpana, Mircea Tudor a castigat marele premiu la Salonul de inventica de la Geneva in 2009 cu Roboscan.

Dupa doar 4 ani a castigat din nou Marele premiu cu un scanner complet automatizat de avioane, fiind singurul inventator din lume care a fost premiat de doua ori la prestigiosul Salon. Tot el a pus bazele unui Centru de cercetare aplicativa, care este o veritabila scoala pentru tinerii cercetatori romani.

Astazi, scannerele de camioane si de avioane inventate de o companie romaneasca ajuta la prevenirea traficului ilegal de persoane sau de obiecte periculoase in multe tari din lume.

In aceasta editie a emisiunii Romani Universali veti afla povestea unui roman care si-a dedicat viata si banii, muncii de cercetare, ajungand sa creeze o tehnologie unica in lume, cu un imens impact in viata comunitatilor. Veti afla ce sacrificii a facut si cum a crezut intr-un proiect pe care multi inaintea lui l-au considerat utopic.Realizator Codruta Angelescu

Director imagine Mihai Patrascu

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri