loader
Foto

Galerie foto

Antreprenoare românce, ambasadoare pe cont propriu, la ”Investiţi în România!”

V-am împărtășit poveştile unor femei care prin puterea şi înţelepciunea lor, prin încrederea în forțele proprii, ambiție, disciplină, muncă și responsabilitate, se impun în diferite domenii. În ediția de marți, 2 martie, de la ora 21, pe TVRi.

 

Investiţi în România!

La început de martie sărbătorim Femeia și pe acele doamne care aduc valoare societății în care trăim.

Astfel, marţi, pe 2 martie, de la ora 21.00, la "Investiţi în România!", Octavian Dragomir Jora v-a adus în atenţie realizările unor Antreprenoare românce, ambasadori de succes.

În direct de la Bruxelles, am vorbit cu europarlamentarul Carmen Avram despre cum s-a produs tranziția de la omul de media la cel politic, unde sunt dificultățile mai mari, în mediul privat sau public, în construirea unei cariere. De asemenea, am discutat despre politicile europene existente în agricultură și ce oportunități are România şi compatrioţii din diaspora când vorbim despre dezvoltarea antreprenoriatului în zona rurală.

Ramona Miletic, viceprimarul Sectorului 11 din Viena, prima româncă aleasă consilier local în capitala Austriei, ne-a povestit cum au fost începuturile în țara adoptivă şi cât de dificilă a fost adaptarea dincolo de granițe. Am aflat cât de numeroasă este comunitatea de români existentă în acest stat și ce oportunități au antreprenorii autohtoni să-și dezvolte o afacere pe meleagurile vieneze sau să o “exporte” în România.

Cristina Chiriac, preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin ne-a spus care sunt provocările cu care se confruntă doamnele din România în această perioadă de pandemie, ce soluții au găsit pentru a se adapta noii normalități şi face recomandări pentru a salva micile afaceri.

Tot în această ediție, Mariana Rufa, director executiv la Asociaţia Business-ului European din Republica Moldova a vorbit despre mediul de afaceri de peste Prut, dar și despre conectarea acestuia la Uniunea Europeană prin intermediul României.

Reportajele realizate de jurnaliștii emisiunii ”Investiţi în România!” vă aduc de asemenea în case povești ale unor femei de excepție.

Ați putut urmări un interviu cu celebra soprană Felicia Filip, care din anul 2014 se află la conducerea Operei Comice pentru Copii din Bucureşti. Ne-a mărturisit cum a adaptat activitatea în această instituție de cultură în timpul crizei sanitare. Tot în ediția specială pe care am pregătit-o, ați putut face cunoștință cu două antreprenoare de succes: o altă Felicia Filip, care demonstrează că ştie să scrie un manual al reuşitei din agricultură în afacerea familiei și Alina Gavrilă care, de peste 4 ani promovează designeri români, aflați la început de carieră. Iar din Țara Soarelui Răsare şi a celui mai performant management din lume, am aflat povestea Nicoletei Oprişan, artist ikebana, designer de haine şi parfumuri din Tokyo.

***

Aşteptăm opiniile şi sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

 

16:30 Info Diaspora

*Ediţia 4

-Drepturile copiilor români ai căror părinți muncesc în afara granițelor tării, interviu cu Rareș Petru Achiriloaie, președintele Autorității Naționale pentru Protecţia Drepturilor Copilului și Adopție

-Rubrica info :

-Cardul European de sănătate, interviu cu Cristina Călinoiu, purtător de cuvânt al CNAS;

-Drepturi şi obligaţii privind libera circulaţie a românilor în străinătate, interviu cu Andreea Jidoveanu, avocat;

-Donaţia. Tipuri de donaţii, interviu cu Ioana Livescu, avocat;

-Drepturile pasagerilor în cazul refuzului la îmbarcare, anulării sau întârzierii prelungite a zborului, interviu cu Tatiana Şoldanescu, avocat;

-Importanţa cadastrului. Recomandarea expertului, interviu cu Dragoă Balanişcu, expert autorizat ANCPI

Producători Aura Iosif şi Angela Avram

17:30 Prezenţe româneşti

*Documente vechi. Memoria vegetala a romanilor din Voivodina.

În Voivodina, patrimoniul cultural îndură condiții vitrege. Vorbim în primul rând despre condițiile naturale, care sunt impuse de o zonă cu o hidrologie aparte: apa din pânza freatică este absorbită de zidurile clădirilor și se transformă, la un moment dat, în agresori ai bunurilor culturale din Banatul sârbesc. Sporii și mucegaiurile, favorizate de umiditatea excesivă din bisericile, muzeele și chiar casele oamenilor, atacă nemilos și hârtia unor cărți bisericești vechi din anul 1600, ce pot fi considerate opere de artă, dar și materialul vegetal din care sunt făcute iile ori alte țesături vechi de peste o sută de ani. Metafora „memoria vegetală” a lui Umberto Eco atrage atenția asupra funcției de tezaurizare și rememorare a ceea ce înseamnă „românesc deosebit de fragil” în Banatul sârbesc.

Realizator şi producător Mihaela Iamandei

(redifuzare)

 
 Izolaţi în România: Viaţa la margine de pădure

Ne-am văzut de ale noastre, timpul a trecut, potecile din munţi sunt încă bătute de oameni buni. Ei sunt aceiaşi, Izolaţi în România. Nu ne ...

Emisiunea TVR 2 „Drag de România mea!”, moderată de Paul Surugiu Fuego, premiată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Revista Actualitatea Muzicală

Cea de-a 33-a ediție a Galei Premiilor anuale ale revistei "Actualitatea Muzicală", publicație ce apare sub egida Uniunii Compozitorilor și ...

Gala vocilor, într-o nouă ediţie

O nouă gală a sezonului 13 al emisiunii cu drag de România va fi difuzată la TVR 2 sâmbătă 23 noiembrie, de la ora 20:00 și duminică, 24 ...

 

#tvri