loader
Foto

Galerie foto

Șantierul Naval din Galați, un generator de investiţii

Paula-Marinela Pîrvănescu, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ionuţ-Florin Pucheanu, primarul din Galaţi, Rino Brugge, director general Şantierul Naval Damen, sunt invitaţii lui Sorin Burtea pe 2 iulie, la TVRi, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

În această ediţie (redifuzare din 6 noiembrie 2018), aflaţi povestea Șantierului Naval din Galați, una dintre puținele companii din România cu o istorie dinaintea Marii Uniri.

În cei 125 de ani de activitate neîntreruptă, aici au fost lansate la apă 1.300 de nave.

Până în 1990 au fost realizate cele mai avansate proiecte din punct de vedere tehnologic pentru acele vremuri, inclusiv şapte platforme petroliere aflate încă  în operare.

(w882) Damen

Cooperarea cu Grupul Damen din Olanda a început în 1994, 5 ani mai târziu, compania din Țările de Jos a achiziţionat şantierul din Galaţi. Expertiza adusă s-a văzut în creșterea productivității şi câștigarea unor contracte mari. Modelul economic practicat de grupul olandez este o locomotivă pentru industria locală.

Discutăm și despre colaborarea de succes dintre autorități și conducerea șantierului. Parteneriatul a dus la implementarea a numeroase proiecte sociale, beneficiari fiind gălățenii.

Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără ajutorul programelor de susținere a investițiilor străine realizate de guvern. Aflaţi informaţii şi despre proiectele dezvoltate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat cu finanţări nerambursabile care, împreună cu forţa șantierului, sunt un generator de întreprinderi mici şi mijlocii.

(w882) Investiti

***

Emisiunea “Investiţi în România!” este difuzată la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

Puteți urmări această ediție și pe TVR MOLDOVA, pe 2 iulie, de la ora 23.00.

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, este difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, revedem o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, sedentarism ...

 

#tvri