loader

Șantierul Naval din Galați, un generator de investiţii

Paula-Marinela Pîrvănescu, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ionuţ-Florin Pucheanu, primarul din Galaţi, Rino Brugge, director general Şantierul Naval Damen, sunt invitaţii lui Sorin Burtea pe 2 iulie, la TVRi, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

În această ediţie (redifuzare din 6 noiembrie 2018), aflaţi povestea Șantierului Naval din Galați, una dintre puținele companii din România cu o istorie dinaintea Marii Uniri.

În cei 125 de ani de activitate neîntreruptă, aici au fost lansate la apă 1.300 de nave.

Până în 1990 au fost realizate cele mai avansate proiecte din punct de vedere tehnologic pentru acele vremuri, inclusiv şapte platforme petroliere aflate încă  în operare.

(w882) Damen

Cooperarea cu Grupul Damen din Olanda a început în 1994, 5 ani mai târziu, compania din Țările de Jos a achiziţionat şantierul din Galaţi. Expertiza adusă s-a văzut în creșterea productivității şi câștigarea unor contracte mari. Modelul economic practicat de grupul olandez este o locomotivă pentru industria locală.

Discutăm și despre colaborarea de succes dintre autorități și conducerea șantierului. Parteneriatul a dus la implementarea a numeroase proiecte sociale, beneficiari fiind gălățenii.

Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără ajutorul programelor de susținere a investițiilor străine realizate de guvern. Aflaţi informaţii şi despre proiectele dezvoltate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat cu finanţări nerambursabile care, împreună cu forţa șantierului, sunt un generator de întreprinderi mici şi mijlocii.

(w882) Investiti

***

Emisiunea “Investiţi în România!” este difuzată la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

Puteți urmări această ediție și pe TVR MOLDOVA, pe 2 iulie, de la ora 23.00.

19:00 Deceniul ascuns

*Episodul 10

Documentar

Hobby-urile anilor 80

Episodul 10 ne aduce imagini din trecutul recent, anume din 2011, cand Muzeul Național de Arta Contemporana a gazduit, pentru cateva luni, Muzeul Benzii Desenate. Expoziția de reviste BD din a doua jumatate a secolului XX a fost curatoriata de Dodo Nița, cel mai cunoscut istoric al benzii desenate romanești, autor al unui volum omonim, alaturi de Alexandru Ciubotariu. Intalnirea din Muzeul Benzii Desenate ne vorbește despre un hobby al tinerilor din anii 80, care citeau reviste cu lanterna, atunci cand se taia curetul, și se intalneau la Cenacluri SF unde discutau cele mai importante titluri din literatura lumii, unele interzise la tipar. Un alt hobby notoriu al epocii a fost colecționarea timbrelor. Despre filateliști și creatori de timbre vorbim in partea a doua a episodului, alaturi de doi specialiști dintr-un renumit magazin Romfilatelia din București. Pe acolo au trecut mulți preșcolari, duși de mana de parinți sau bunici, in cautarea colițelor rare, nedantelate, sau a seriilor neștampilate de peste mari și țari. De ce nu dorea Ceaușescu sa fie portretizat in timbre, care erau cele mai ilustrate teme și cum au promovat autoritațile pasiunea pentru filatelie vom afla urmarind Episodul X al serialului Deceniul ascuns.

Producător Ruxandra Ţuchel

19:50 Colindă tradiţională românească (R)

*Colind 4

Interpreteaza Ioan Bocşa

(Reluare)
 
 „Gala Dezvoltării Durabile 2024” - DIGITALIZARE

Organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, „Gala Dezvoltării Durabile” este un eveniment anual ce ...

Concertul ”Sufletul meu de copil” - Paul Surugiu – Fuego

Super concertul ”Sufletul meu de copil”, o productie pop simfonică amplă, cu multe nostalgii, bucurii, piese de ieri şi până azi, dar şi multe ...

”România în lume” – o ediție de sărbătoare la TVR Internațional în a doua zi de Crăciun

Nașterea Domnului este, prin excelență, o sărbătoare a familiei, a bucuriei de a fi împreună.

 

#tvri