loader
Foto

Aniversarea „Zilei românilor de pretutindeni”, la „A doua Românie”

Sărbătorită în fiecare an, în ultima duminică din luna mai aceasta oferă un minunat prilej de întâlniri cu oameni remarcabili, care poartă România în suflet, oriunde s-ar afla, și care se regăsesc acasă, de ziua lor, pentru a celebra puterea lui împreună.

 

Corina Dobre
A doua Românie

V-am făcut cunoștință cu câțiva dintre cei peste 500 de români din afara granițelor țării care s-au întors pentru trei zile în România, pentru a participa la Festivalul „Aici Acolo”, ajuns la cea de-a VII- a ediție.

Unul dintre aceștia este Radu Crăciun, un adevărat ambasador voluntar al României în SUA, care a construit peste ocean o mică Românie, o bucățică din Maramureșul drag al copilăriei sale. Doctor în chimie, cu o vastă experiență în domeniul cercetării industriale în cadrul unor mari companii internaționale și consul onorific al României în statul New Jersey, Radu Crăciun a avut o contribuție majoră la construcția bisericii de lemn Izvorul Tămăduirii din Long Valley, NJ.

(w882)

Sute de români din diaspora și din comunitățile istorice, din 34 de țări, au fost invitați la București pentru a participa la Festivalul „Aici – Acolo”, manifestare organizată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, eveniment care se bucură de Înaltul Patronaj al Președintelui României. V-am invitat să urmăriți câteva impresii de la această întâlnire emoționantă.

(w882)

(w882)

Din programul Festivalului „Aici-Acolo”, dedicat românilor de pretutindeni, nu au lipsit nici surprizele culturale. Ateneul Român a fost gazda unui astfel de eveniment de excepție, iar românii veniți din toate colțurile lumii s-au bucurat de o experiență muzicală inedită. Concertul de la Ateneu s-a bucurat și de prezențe importante ale diasporei. Pianistele Elizabeth Sombart, discipolă a maestrului Sergiu Celibidache, fondatoarea Fundației Resonnance din Elveția și Lavinia Dragoș, stabilită în Germania și director artistic al Asociației Resonnance România au încântat audiența alături de muzicieni consacrați și viitoare speranțe.

Revedeți această ediție a emisiunii „A doua Românie”, joi, 3 octombrie 2024, de la ora 21:00, la TVR Internațional.

Ediția a fost difuzată în premieră pe 30 mai 2024.

***

Realizator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

 

5:30 Gări de poveste

Redactor Diana Ilica

Realizator Ruxandra Ţuchel

Producator Rafael Udrişte

(redifuzare)

6:20 Români universali (R)

*Avram Iancu-omul apelor deschise

Realizator şi prezentator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

(Reluare)
 
Aniversarea „Zilei românilor de pretutindeni”, la „A doua Românie”

Sărbătorită în fiecare an, în ultima duminică din luna mai aceasta oferă un minunat prilej de întâlniri cu oameni remarcabili, care poartă ...

Oportunități și provocări în industria IT

Oportunități și provocări în industria IT

publicat: miercuri, 02 octombrie 2024

În perioada 2015 – 2020, industria de software și servicii IT a avut o creștere de aproape trei ori mai rapidă decât economia. Astfel, dacă ...

 „Minunea a zburat și a rămas copilul” - Paul Grigoriu

Este cunoscut pentru muzica filmelor „Pădurea spânzuraților”, „Erupția”, „Valurile Dunării”, „Dacii”, „Columna” și lista ar putea continua. Este ...

 

#tvri