loader
Foto

Alimentaţia - Pas cu pas spre sănătate

Sănătatea noastră depinde în primul rând de calitatea alimentelor pe care le consumăm. Cum putem evita bolile printr-o alimentaţie corectă, în viaţa de zi cu zi sau în perioadele de post, aflăm de la medicii români, invitaţi ai emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră", de luni până joi, de la ora 18:30, la TVRi şi online pe TVR+.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 25 IUNIE

NATURA ŞI SĂNĂTATEA

Pe tot parcursul anului, recomandări din partea binecunoscuților ambasadori ai plantelor, ing. ch. Ștefan Manea, director general al companiei de produse naturiste Hofigal, și dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie.

În organismul uman are loc un complex de procese de adaptare și reglare care realizează homeostazia, procesul de echilibrare a funcțiilor interne și externe în mediul ambiant. Schimbările climatice, trecerea de la un anotimp la altul, activează acest proces cu un aport energetic mare.

Pentru a ajuta organismul în buna funționare a proceselor de regenerare, se recomandă folosirea plantelor cu o astfel de funcție. Natura ne furnizează o mare varietate și vom discuta despre cât mai multe dintre acestea, mai ales despre utilizarea optimă a plantelor de primăvară.

Să fie oare Ghiocelul doar vestitorul primăverii, o gingașă plantă ornamentală sau poate fi și un remediu al sănătății corpului?

Moderator: Ana Maria Ghiur

MARŢI, 26 IUNIE

INFLUENŢA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ASUPRA PIELII

Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatolog-alergolog DermaVital

Schimbarea anotimpurilor aduce după sine modificări semnificative de temperatură în mediul înconjurător.

Organismul uman suportă eficient variaţiile climatice sezoniere, datorită homeostaziei și regenerării. Dar, în multe situații, fie la schimbări bruște de temperatură, fie în dezechilibre la nivelul organismului, corpul începe să sufere. Primul organ afectat, cel mai mare și mai extins, este pielea. Orice modificare la nivelul ei poate fi un semnal de alarmă al unui mecanism alergic.

Cum se pot evita sau trata afecțiuni ale pielii, ne explică invitatul nostru.

ALERGIILE, INTOLERANȚELE ALIMENTARE ȘI BIOREZONANȚA

Invitat: FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

În ajutorul menținerii sănătății corpului și menținerii homeostaziei tuturor proceselor care au loc la nivelul acestuia, se pot folosi tratamente performante de reechilibrare energetică cu ajutorul biorezonanței.

Metoda este utilizată și în cazul celor care au sistemul imunitar dezechilibrat, prezintă intoleranțe alimentare sau chiar alergii.

Moderator: Ana Maria Ghiur

MIERCURI, 27 IUNIE

ALIMENTAŢIA - PAS CU PAS SPRE SĂNĂTATE

Invitat: Alina Stoica, nutriționist

Alimentația sănătoasă joacă un rol vital în stabilirea unui echilibru între minte-trup-suflet, influențează starea noastră generală, ne ajută să avem o gândire clară, reprezintă suportul nostru energetic de zi cu zi. De aceea prevenția și tratamentul diferitelor afecțiuni pornesc din farfuria noastră.” (declară Alina Stoica, ghidul care ne spune cum putem obține sănătatea printr-o alimentație potrivită)

Vorbim despre legătura dintre bolile de stomac și alimentație dar și despre post. O ediție specială în care cei 3 copii ai nutriţionistului vor prepara, în direct, gustări sănătoase.

SĂNĂTATEA RINICHIULUI

Invitat: prof. dr. Mircea Penescu, medic primar medicină internă şi nefrologie, preşedinte Fundaţia Medicina și Muzica

Anul acesta, Ziua Mondială a Rinichiului a fost marcată pe data de 8 martie și a fost dedicată femeilor pentru că, prevalența bolilor renale este mai mare la acestea din cauza susceptibilității crescute la infecțiile urinare. Boala cronică renală rămâne o problemă de sănătate publică, la nivel internațional. Cum evităm îmbolnăvirea rinichiului, aflăm în această ediție.

Moderator: dr. Pavel Gabriel

JOI, 28 IUNIE

IMPLANTOLOGIA ORALĂ, DE REȚINUT!

Invitat: dr. Ionuţ Leahu, medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, Clinicile Dr. Leahu

Implantul dentar este ultima tehnologie performantă stomatologică apărută pe piață. Nu se recomandă oricui și, până la finalizarea sa, presupune mai multe etape de lucru. Există o serie de recomandări ale medicilor stomatologi de care trebuie să ținem seama, atât înainte de inserarea implantului cât și după.

Înainte de a apela la o astfel de tehnică este necesar să efectuăm o serie de analize care să indice starea de sănătate. După implantare este indicat să menținem starea de sănătate a vechilor și noilor dinți.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Producător Monica Ancuţa

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

4:00 Vineri seara în direct (R)

*Best of 1

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(Reluare)

5:00 Exclusiv în România

*Minunile Romanaţiului

Cristi Tabără și Cristina Șoloc vă invită într-un loc atât de încărcat de istorie, încât pe oriunde calci sau pe oriunde sapi, ies la iveală urme ale trecutului. Echipa Exclusiv în România ajunge în județul Olt sau fostul județ Romanați, cu vestigii care dovedesc că acest ținut a fost locuit încă din preistorie. Doar că în ciuda acestor dovezi, locul a dobândit o faimă oarecum negativă, cum este orașul Caracal, cunoscut mai degrabă pentru “minunile” lui. Pentru că lumea pare mai preocupată de această latură anecdotică decât de trecutul cu adevărat important al acestui oraș, care ar putea avea și un viitor mult mai bun, dacă nu și-ar tot promova aceste minuni, discutăm despre ele, cu istoricul Dana Nicula-director al Muzeului Romanațiului, să vedem cât de justificate sunt și dacă nu cumva ar fi mai bine să fie înlocuite cu alte tipuri de povești despre Caracal și împrejurimi. Aflăm cine erau „proștii” din căruța care s-a răsturnat la Caracal și de ce cifra 4, de la ceasurile din acest oraș, este reprezentată de 4 linii, în loc de IV (roman). De asemenea, mergem și în orașul Corabia, unde vizităm Cetatea Sucidava, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, prima cetate romană de apărare de pe plaiurile noastre. Alături de ghidul nostru, Mirela Trandafir-directorul cetății, vedem cum arăta viața în perioada romană târzie și bem apă din fântâna secretă, o bijuterie inginerească unică în perioada romană. Și tot aici mai vedem urmele unui alt unicat mondial: prima fostă autostradă a antichității, construită de Constantin cel Mare, trecea Dunărea pe la Sucidava.

Căutăm și urme istorice vii, pentru că momentul 1848, foarte important în această zonă și foarte prezent, a lăsat urmași. Renumitul popă sau preot Radu Șapcă, cel care a mobilizat la vremea respectivă, revoluționarii din sudul românesc, are stră-strănepoți, care se numesc tot Șapcă și sunt tot revoluționari în felul lor. Și dacă tot vorbim de bijuterii, revenim în Caracal să admirăm bijuteriile arhitectonice construite aici în secolul trecut-134 de clădiri de patrimoniu. La începutul secolului XX, odată cu dezvoltarea portului Corabia și a tranzitului cu cereale, Romanațiul a devenit grânarul României, iar la Caracal se stabilea bursa grâului din întreaga Europă. Majoritatea moșierilor își construiau aici case, unde veneau vara la moșie. Aflăm povestea câtorva case boierești, a superbului Teatru Național Caracal, dar și a Parcului Constantin Poroineanu, al treilea parc natural din Europa. Uimitor este și faptul că majoritatea clădirilor vechi și a bisericilor din Caracal au fost construite cu cărămizi de Antina, din cetatea Romula, peste care s-a ridicat localitatea Dobrosloveni, unde și în prezent săpăturile arheologice dezvăluie nu doar urme ale romanilor, ci și urme ale culturii Vădastra, din perioada neolitică. Vizităm situl Romula, din satul Reșca, împreună cu arheologul Sabin Popovici, iar apoi mergem în comuna Vădastra, unde ceramica de Vădastra a fost reînviată, după 7000 de ani, de faimosul olar Ionel Cococi, care ne arată cum își construiau vasele înaintașii nostri din perioada preistorică. Si tot în comuna Vădastra stăm de vorbă cu Tezaurul Uman Viu UNESCO, meșterul cojocar Dumitru Liceanu.

Prezentator şi realizator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri