loader
Foto

Osteoporoza şi beneficiile plantelor, în atenţia “Un doctor pentru dvs.”

Săptămâna aceasta, la TVR Internaţional revedeţi ediţii despre terapiile moderne cardiovasculare şi previziunile pentru acest an. De luni până joi, de la ora 19.00.

 

Miruna Moraru
Irninis Miricioiu
Ana Maria Ghiur
Sorin Sîrbov

Luni, 18 ianuarie

Irninis Miricioiu deschide săptămâna emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” cu informaţii despre terapiile moderne cardiovasculare.

Pentru tratarea stenozei aortice, în România, se foloseşte o metodă minim invazivă, transcateterul, printr-o incizie extrem de mică la nivelul toracelui lateral stâng.

Este o noutate în lumea medicală prin faptul ca se evită operaţia pe cord prin desfacerea cutiei toracice, eliminându-se astfel multe dintre efectele secundare simţite acut de pacient.

Premiera a fost realizată anul acesta de medicii din cadrul Centrului Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei.

Despre acest subiect vorbim cu dr. Ionel Droc, medic primar în chirurgie cardiovasculară, director general al Centrului Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Candea”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 19 ianuarie

Miruna Moraru are ca subiect osteoporoza - „hoţul tăcut”. În prezent, osteoporoza este o problemă gravă de sănătate, la nivel mondial.

Conform statisticilor, una din 5 femei adulte, mai ales după 50 de ani, dezvoltă în cursul vieţii o fractură osteoporotică. Unul din 5 bărbaţi de 50 de ani va fi atins de această boală. Implicaţiile acestei afecţiuni sunt majore atât la nivel social cât şi psihologic.

Daniel Grigorie, preşedinte al Societăţii Române de Osteoporoză şi Boli Musculoscheletice, şef secţia Endocrinologie - Institutul Naţional de Endocrinologie „C.I.Parhon”, a venit în studioul emisiunii şi ne-a spus mai multe despre această afecţiune.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 20 ianuarie

Ana Maria Ghiur stă de vorbă despre plante – miracolul naturii – cu academician ing. ch. Ştefan Manea, director general Hofigal.

Plantele sunt prețiosul dar pe care Dumnezeu l-a oferit omenirii, ca hrană, dar mai ales ca sursă de tratament în diverse afecţiuni. Datorită proprietăţilor vindecătoare generate de substanţele active pe care le conservă şi depozitează în toate organele vegetale, natura este cea mai bogată şi eficace farmacie verde pentru om.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 21 ianuarie

Sorin Sîrbov află care sunt previziunile în domeniul sănătății pentru anul care vine, de la dr.Teodor Coldea, medic primar medicină sportivă, competență în acupunctură și medicina ayurvedică.

Un stil de viaţă echilibrat şi un program regulat de sport pot face minuni, în orice perioadă a vieţii. Sistemul imunitar este prioritatar pentru sănătate, mai ales pentru cei care au probleme grave. O ediție în care aflăm cum ne afectează sănătatea anul Maimuței și ce putem face pentru a preveni apariția unor boli.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Jurnalişti tv: Cristina Anton, Delia Logofătu

Producători tv: Cristina Timuş, Monica Ancuţa

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

(w100) Mirador

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

11:30 Prezenţe româneşti (R)

*Lilian Broca (Canada)

Lilian Broca, artistă vizuală canadiană, cu rădăcini românești și evreiești, a plecat din orasul in care s-a nascut, Bucuresti, cand era un copil. A știut intotdeauna că va fi artistă si dupa ce a absolvit Universitatea Concordia, Montreal, în 1968, a urmat cursurile Institutului Pratt din NY. Desi a ales, initial, pictura, intotdeauna i-au placut mozaicurile, iar acum este o personalitate recunoscută în aceasta arta. Casa in care locuieste impreuna cu sotul ei, David, este un adevarat muzeu. LILIAN a purtat mereu Romania in inima ei, chiar daca de la emigrare au trecut 64 de ani.

Realizator si producător Mihaela Crăciun

(Reluare)

12:00 Articolul VII (R)

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Conf.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri