loader
Foto

Alimentaţia Bio, moft sau necesitate?

Întreabă doctorii și specialiștii români despre un stil de viaţă corect, tratamente moderne și terapii de succes, de luni până joi, de la ora 18:30, la „Un doctor pentru dumneavoastră”.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 12 MARTIE

OFTALMOLOGIA DE LA MIC LA MARE

Invitat: prof. dr. MONICA POP, medic primar oftalmologie, director Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București

Pentru evitarea apariției unor probleme grave de vedere care pot afecta viitorul copil, prima investigație oftalmologică este recomandat să aibă loc încă din primii ani de viață. De cele mai multe ori, bolile oculare sunt diagnosticate tardiv, iar tratamentele devin ineficiente.

O boală a ochilor, apărută în copilărie, rămasă nediagnosticată și netratată, poate duce la adult la incapacitatea de a vedea corect și bine, sau chiar la orbire. De aceea, se recomandă controlul regulat la medicul oftalmolog, obicei care nu doar tratează, ci și previne.

CUM ATINGEM STAREA DE BINE?

Invitat: psihoterapeut ADINA MORARU

Trăim într-o continuă agitație, ne copleșesc gânduri negative și sentimente de toate tipurile. Toate aceste frământări interioare duc la dezechilibre în plan fizic, biologic, mental, psihic și spiritual. Pentru a ne echilibra, pentru a obține armonia de care avem atâta nevoie, să încercăm să obținem starea de bine.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

MARȚI, 13 MARTIE

INFLUENȚA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ASUPRA PIELII

Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatolog-alergolog DermaVital

Schimbarea anotimpurilor aduce după sine modificări semnificative de temperatură în mediul înconjurător.

Organismul uman suportă eficient variaţiile climatice sezoniere, datorită homeostaziei și regenerării. Dar, în multe situații, fie la schimbări bruște de temperatură, fie în dezechilibre la nivelul organismului, corpul începe să sufere. Primul organ afectat, cel mai mare și mai extins, este pielea. Orice modificare la nivelul ei poate fi un semnal de alarmă al unui mecanism alergic.

Cum se pot evita sau trata afecțiuni ale pielii, ne explică invitatul nostru.

ALERGIILE, INTOLERANȚELE ALIMENTARE ȘI BIOREZONANȚA

Invitat: FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

În ajutorul menținerii sănătății corpului și menținerii homeostaziei tuturor proceselor care au loc la nivelul acestuia, se pot folosi tratamente performante de reechilibrare energetică cu ajutorul biorezonanței.

Metoda este utilizată și în cazul celor care au sistemul imunitar dezechilibrat, prezintă intoleranțe alimentare sau chiar alergii.

Moderator: Ana Maria Ghiur

(w882) Un doctor

MIERCURI, 14 MARTIE

OSTEOPOROZA ȘI MIȘCAREA

Invitat: conf. dr. GEORGIANA TACHE, medic primar recuperare, medicină fizică şi balneologie, Şef Departament de Recuperare

Osteoporoza afectează oasele, făcându-le vulnerabile la fracturi. În plus, sedentarismul slăbeşte oasele, motiv pentru care, mișcarea este cel mai bun tratament pentru prevenirea apariției osteoporozei și chiar tratarea acesteia. Din cele mai vechi timpuri, o importanță majoră în tratarea tuturor afecțiunilor a avut-o terapia prin mișcare, o modalitate de recuperare a capacităților funcționale ale bolnavului. Exemplificăm câteva tipuri de exerciții și vorbim despre menținerea sănătății sistemului osos.

ATENȚIE LA OBEZITATE! CUM SLĂBIM SĂNĂTOS?

Invitat: dr. ILEANA MARINESCU, medic primar endocrinolog, doctor în științe medicale, Institutul C.I. Parhon

Kilogramele în plus conduc spre obezitate severă, boală care atrage după sine afecţiuni grave, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2, hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică, dislipidemia sau steatoza hepatică. Mulți cred că iau în greutate din cauza glandei. În general, obezii nu au probleme cu tiroida, ci sunt afectați de alte dereglari endocrine, printre care rezistența la acțiunea insulinei sau secrețiile anormale ale leptinei. Vom vorbi despre rolul florei intestinale, cum stimulează alimentele insulina și multe alte informații de actualitate.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

JOI, 15 MARTIE

SOMNUL ȘI SĂNĂTATEA

Invitat: dr. OANA DELEANU, medic primar pneumologie și somnologie, Institutul de Pneumoftiziologie dr. Marius Nasta, București, șef lucrări UMF C. Davila, membru al Comitetului Executiv al Societății Europene de Somnologie (ANSS)

Ziua Mondială a Somnului este aniversată în fiecare an cu scopul de a atrage atenția asupra importanței diagnosticării și tratării tulburărilor grave ale somnului, proces esențial al organismului.

Dormim o treime din viață. Somnul, mai ales cel profund, este unul dintre mecanismele esențiale ale menținerii sănătăţii, alături de o dietă echilibrată şi de tonusul fizic optim, menținut în mod constant.

ALIMENTAȚIA BIO, MOFT SAU NECESITATE?

Invitat:  prof. dr. PAVEL CHIRILĂ

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului a fost proclamată prin lege internațională pentru protecția vieții, sănătății, siguranței oamenilor și este zi marcantă cu sens profund în epoca tehnologizării din toate domeniile, mai ales cel alimentar și farmaceutic. Noile tehnologii nu mai păstrează intactă biologia resurselor naturale și transformă valoarea nutritivă și terapeutică a produselor naturale.

Despre poluarea alimentară, valoarea profilactică, terapeutică a alimentului bio, aditivii alimentari, bioetica vaccinării și multe altele, vorbește prof. dr. Pavel Chirilă, specialist în tratamente naturiste şi promotor al conceptului de medicină creştină.

Moderator: Ana Maria Ghiur

(w882) Ana Maria

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) Floraria Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

21:00 Vineri seara in direct

*Best of 2

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri