loader
Foto

„Aici e Radio Europa Liberă. La microfon...”

Din 29 iulie, de la ora 21.00, sub genericul "Lumea și noi", TVRi și-a propus redifuzarea unor episoade din seria „Aici e Radio Europa Liberă. La microfon...” Primul interviu al săptămânii a fost realizat cu N. C. Munteanu.

 

Mihaela Crăciun
Lumea şi noi

Începând de luni, 29 iulie, TVR Internațional va redifuza în fiecare seară, de luni până vineri de la ora 21.00, ora României, mai multe episoade din seria „Aici e Radio Europa Liberă. La microfon...”, realizată de Mihaela Crăciun în anul 2012.

Săptămâna debutează cu "Al dumneavoastra Neculai Constantin Munteanu", intervievat în curtea sediului unde a funcționat Radio Europa Liberă, lângă la Grădina englezească din München.

După mai multe colaborări temporare, începând din 1977, este definitiv angajat în 1980 și își desfășoară activitatea la microfonul acestui post până în 1994.

„Va fi una din vocile cele mai ascultate, la rubrica Actualitatea Românească și de multe ori, în contextul totalitarismului, un fel de punct de sprijin pentru mulți români”.

Într-un fel sau altul, vocea și numele lui sunt asociate, pentru totdeauna, cu lupta și curajul de a spune adevărul.

S-a întors în ţară în anii 1990, dar după o experienţă de peste un deceniu într-o Românie în care nu şi-a găsit locul, avea să se întoarcă în Germania, unde se exilase pe vremea lui Ceauşescu.

Din toamna anului 2006, vreme de câteva luni bune, și-a cercetat, prin CNSAS, dosarele de la Securitate. A primit informații doar până în anul 1977, anul plecării din România. Toate documentele au fost strânse într-o carte: ,,Ultimii șapte ani de-acasă. Un ziarist în dosarele Securității".

Este unul dintre oamenii care au pus foarte mult zel în activitatea publică. Neculai Constantin Munteanu și-a păstrat o rezervă de umor aducător de speranță.

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri