loader
Foto

Aici e Radio Europa Liberă. La microfon: Nestor Rateş

Luni, 12 august, de la ora 21.00, Mihaela Crăciun readuce emisiunea “Lumea şi noi”, pe TVR Internațional, cu un nou episod din seria “Aici e Radio Europa Liberă”. În această seară, la microfon… Nestor Rateş.

 

Mihaela Crăciun
Lumea şi noi

O carieră de 30 de ani la Europa Liberă, dintre care: 20 de ani, în calitate de corespondent al postului la Washington, iar 10 ani, ca director al Departamentului Românesc (inclusiv, în aproape, întregul an de răscruce 1989).

În ultimii ani de activitate, a fost consilier pentru politici editoriale, al directorului general al întregului post Radio Europa Liberă / Radio Libertatea - care transmitea spre ţările comuniste din Estul Europei şi Uniunea Sovietică.

A absolvit facultatea de Filosofie – Jurnalistică a Universităţii din Bucureşti şi a fost repartizat să lucreze ca redactor de ştiri externe la agenţia română de presă Agerpres. Prin anii ’60, însă, a început să cocheteze cu ideea de a pleca în străinătate. Ceea ce a şi reuşit să facă, la începutul anului 1973.

A ajuns în America în luna mai a aceluiaşi an, iar în toamnă a fost angajat în calitate de corespondent, la Washington, al “Europei Libere”. I s-a îndeplinit visul de a face jurnalism adevărat, liber. În memoria lui a rămas cel mai pregnant sentimentul utilităţii, al serviciului în slujba unei cauze nobile, al realizării, al eficacităţii. Un jurnalist are nevoie de feedback, vrea să ştie dacă ceea ce face, are ecou. Această nevoie i-a fost satisfăcută pe deplin.

(w882)

„De la München, s-auzim numai de bine”, ne spune Mihaela Crăciun în luna august, de la ora 21.00, la TVR Internațioal, alături de jurnalişti români de la Radio Europa Liberă.

17:00 Puternici, împreună

*Câinele ghid-ochii nevăzătorilor

Invitaţi: Filip, un tânăr de 14 ani, nevăzător, care ne povesteşte despre obstacolele pe care le întâmpină, Camelia Platt, Fundaţia Light into Europe şi Andrada Precup

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri