loader
Foto

Afecțiunile reumatice, la ”Un doctor pentru dumneavoastră”

Influența sistemului imunitar în afecțiunile pielii, fețele diferite ale reumatismului și recuperarea după bolile pulmonare sunt temele ediției de luni, 13 decembrie. Le descoperiți de la ora 19:00, la TVR Internațional.

 

Măriuca Mihăilescu

Influența sistemului imunitar în afecțiunile pielii

Invitat: dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatologie–alergologie

Sistemul imunitar ne apară de orice atac venit din exterior. La fel face şi pielea, cel mai mare organ al corpului. Dermatita seboreică, vitiligo, psoriazis, boala lupus sunt doar câteva dintre afecțiunile dermatologice a căror dezvoltare este influențată de un sistem imunitar deficitar.

(w882) 665


Fețele diferite ale reumatismului

Invitat: conf. dr. Daniela Opriș - Belinski, medic primar medicină internă și reumatologie, Spitalul Clinic ”Sfânta Maria”

Conform Organizației Mondiale a Sănătăţii, afecțiunile reumatice reprezintă cea mai frecventă boală la adulți. Există peste 200 de afecțiuni în această categorie, dintre care amintim reumatismul infecțios, poliartrita reumatismală, artroza, artrita și lista continuă.

(w882) t

Ca urmare a predispozițiilor și infecțiilor netratate, în România există milioane de oameni cu suferințe reumatismale iar numărul lor este în continuă creștere.

(w882) ttt


* Dicţionar medical: Recuperarea după bolile pulmonare – moft sau necesitate?
- rubrică realizată cu sprijinul medicului Alin Popescu

Infecţiile respiratorii cauzate de virusuri gripale sau de COVID-19 provoacă un răspuns inflamator la nivelul căilor respiratorii şi plămânilor. După infecţie, în funcţie de severitatea bolii, timpul de recuperare variază. O formă severă de pneumonie cauzată de gripă sau de coronavirus va determina leziuni mai importante la nivelul plămânilor şi revenirea completă e posibil să dureze câteva luni.

***

(w882)

Moderator Măriuca Mihăilescu

Jurnalist tv Dan Cadar

Producător tv Monica Ancuța

Credit foto Monica Ancuța

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri