loader
Foto

Afaceri de succes, marţi, la „Investiţi în România!”

Sorin Burtea i-a avut ca invitaţi pe oamenii de afaceri Mircea Oltean, director general Irum Reghin, Dan Preda, director de vânzări Grup Minet, Marius Măcărescu, director general Premium Fruct, marţi, 25 octombrie, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

IRUM este o companie specializată în construcţia de maşini şi utilaje. În 1999, producătorul din Mureş devine societate cu capital integral privat, având ca principal acţionar, firma Maviprod. Fondată în anul 1953, astăzi, unitatea de la Reghin, complet modernizată, se întinde pe o suprafață de 175.000 m2. În 2010, compania marchează o etapă importantă - fabricarea de utilaje agricole - devenind singurul producător român de tractoare agricole de mare capacitate, în colaborare cu concernul Belarus. În 2015, a fost inaugurat Centrul de Cercetare și Dezvoltare a utilajelor agricole și forestiere cu capital românesc, unicul din ţară.

GRUPUL MINET este format din 4 societăţi din Râmnicu Vâlcea cu acţionariat autohton. Cifra de afaceri a crescut constant, anul trecut a fost de aproape 25 de milioane de euro. Aceeaşi direcţie a fost urmată şi în privinţa personalului, din 320 de salariaţi, un sfert au fost angajaţi în 2015. Minet Conf, înfiinţată în 2001, este cea mai veche companie a grupului şi este specializată în articole textile neţesute. Printr-o altă firmă a grupului sunt oferite servicii de matlasare, iar transportul materiilor prime şi al produselor finite se face în cea mai mare parte printr-o societate proprie de transport.

PREMIUM FRUCT este o companie din Câmpulung Muscel cu activităţi în producţia şi îmbutelirea sucurilor 100% naturale. Din 2012, momentul în care au demarat lucrările la fabrică şi până la lansarea în piaţă a produselor sub propriul brand Profructta, proiectul a fost dezvoltat integral în România şi a durat 3 ani. Investiţia în echipamente, teren şi spaţii de producţie s-a ridicat la circa 600.000 de euro, bani proveniţi din fonduri proprii. Cel mai important sortiment este sucul din mere. Acesta este urmat de cele din pere, vişine, cireşe, fructe de pădure şi mixuri dintre acestea, precum şi sucuri din legume: morcovi, sfeclă roşie şi ţelină.

***

Emisiunea “Investiţi în România! - Afaceri de succeseste difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

12:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

13:00 Omul şi timpul (R)

Producător Rafael Udriste

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

Duminica, 28 aprilie, de la ora 21:00, la TVR MOLDOVA (reluare – vineri, de la ora 10.00) şi sâmbătă, 4 mai, de la ora 13:00, la TVR ...

 

#tvri