loader

Turismul dentar, joi la “Un doctor pentru dumneavoastră“

La TVR Internațional, în perioada 15 - 18 aprilie, de la ora 18.30, primim sfaturi competente de la experți în medicină și aflăm soluții pentru tratarea bolilor.

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

LUNI, 15 aprilie

TERAPII PENTRU SĂNĂTATE ȘI FRUMUSEȚE

Invitat:  FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

În fiecare clipă, organimsul uman acumulează la nivelul celulelor, compuși toxici rezultați din procesele metabolice, de ardere, din procesele de digestie, dar și cele endocrinologice. Aceste substanțe inhibă funcțiile celulare până la îmbolnăvirea țesuturilor și organelor. Aici este locul în care se apare starea de sănătate sau de boală.

Orice dezechilibru, apărut în procesele biochimice și psihologice, poate duce la modificarea stării normale de sănătate. Medicina energo-informațională este acea ramură a medicinei care se ocupă cu reechilibrarea organismului, printr-o ”curățare” a corpului de toate toxinele care îl otrăvesc. Cum putem să scăpăm de ”gunoiul” emoțional din creier, să corectăm suferințele sufletului dar și să fim frumoși și sănătoși la orice vârstă, ne spune specialistul în medicina integrativă, Florica Munteanu.

Moderator Măriuca Mihăilescu

(w882)

Moderator: Măriuca Mihăilescu

MARȚI, 16 APRILIE

SĂNĂTATEA COPILULUI, O PRIORITATE

Invitat: acad. DAN MIRCEA ENESCU, medic primar chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă, Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Bucureşti,   fondator și președinte al Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România, vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale

O societate sănătoasă este cea care acordă o atenție deosebită și focalizată asupra evoluției corecte a celor mai tinere generații. Un copil bine dezvoltat fizic și mental, fără dezechilibre biologice, fiziologice, mentale și psihice se va metamorfoza într-un adult bine integrat în comunitate, apt de muncă și de interrelaționare, care va susține evoluția civilizației umane. În domeniul chirurgiei reconstructive sunt progrese uriaşe. Se utilizează tehnologii şi aparate ultraperformante care permit reconstrucţia şi protezarea inclusiv a organe întregi.

METEOSENSIBILITATEA ȘI SCHIMBĂRILE DE FUS ORAR

Invitat: dr. RUXANDRA CONSTANTINA, medic specialist medicină de familie şi apifitoterapie

Persoanele afectate de schimbările bruște de fus orar (Jet Lag) au insomnii, se alimentează puțin, sunt irascibile, imunitatea este perturbată, au amețeli și dureri groaznice de cap. În timpul călătoriilor, contează direcția de mers. Cei mai afectați sunt oamenii cu un program zilnic bine stabilit. Dacă mai sunt și meteosensibili, atunci lucrurile se complică. Cu ce metode combatem toate aceste probleme, aflăm în această ediție.

Moderator Ana Maria Ghiur

(w882)


MIERCURI, 17 APRILIE

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII LA UN DOCTOR PENTRU DUMNEAVOASTRĂ

Invitat: SORINA PINTEA, ministrul Sănătăţii

Prevenția este primul pas în obținerea sănătății. O națiune sănătoasă este cea care are ca prioritate menținerea unei bune funcționări a sistemului medical. Pornind de la medicina de familie până la cele mai complexe specializări precum chirugia, radiologia-imagistică și intervențională, medicina pediatrică și toate celelalte specialități. Pentru a ne bucura de o comunitate în stare de echilibru biologic, psihic, social, fiecare membru al societății ar fi util să participe activ la promovarea fenomenului de prevenție, prin investiția timpului și cunoașterii în pregătirea educațională a celor de lângă noi, începând cu vârsta copilăriei și chiar până la vârsta a treia.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

PROGRESE ÎN NEUROCHIRURGIE

Invitat: dr. HORAȚIU IOANI, medic specialist neurochirurgie, fellow Colegiul Regal Britanic

După opt ani de specializări în Marea Britanie, dr. HORAȚIU IOANI s-a reîntors în România, într-un moment în care mulți medici plecau sau îşi doreau să plece. A lăsat Anglia pentru a opera pacienţii din România, atât în sistemul de stat cât și în cel privat: „În UK lucrurile oricum mergeau bine pentru pacienţii lor. Pentru ai noştri însă, puteam face o diferenţă. Sau măcar puteam încerca”, declara dr. Horaţiu Ioani, unul dintre medicii neurochirurgi  apreciaţi în România.

În Marea Britanie, prin multă muncă, îşi câştigase un loc bine văzut, un salariu care îi asigura un trai decent şi posibilitatea de a practica medicina la standarde înalte. În timpul unei operații, unul dintre profesorii cu care lucra, a spus la un moment dat că, dacă ar fi să fie nevoie să fie operat ar prefera să fie operat de doctorul Ioani. Despre diferențele dintre sistemul de sănătate britanic și cel românesc dar și despre progresele care sunt în domeniul neurochirurgiei aflăm în această ediție.

JOI, 18, APRILIE

TURISMUL DENTAR

Invitat: dr. IONUȚ LEAHU, medic stomatolog, competență în implantologie orală, Clinicile dr. Leahu

Stomatologia românească a evoluat extrem de mult datorită medicilor foarte bine instruiți, dar mai ales a aparaturii ultraperformante cu care sunt dotate majoritatea cabinetelor din țară. Pentru îmbunătățirea sănătății și esteticii dentare, prețurile serviciilor stomatologice sunt mai accesibile în România comparativ cu alte țări, ceea ce a determinat o dinamică mai mare a prezenței românilor dar și străinilor în cabinetele de stomatologie. Este un punct benefic pentru dezvoltarea turismului medical, mai ales a celui dentar.

TUMORILE CEREBRALE

Invitat: dr. IONUȚ CĂTĂLIN GOBEJ, medic primar neurochirugie

România ocupă un loc fruntaș pe lista bolilor neurologice, mai ales în ceea ce privește afecțiunile tumorale. Cauzele acestei situații sunt extrem de variate, inclisiv factorul genetic. Se recomandă, printre altele, atenție la: stres, alimentație incorectă cu lipsă de nutrienți, minerale, vitamine și substanțe antioxidante, acestea din urmă fiind motorul unei celule sănătoase. Conform statisticilor societăților mondiale din domeniu, tumorile cerebrale reprezintă, în lume, aproximativ 2% dintre toate cazurile de cancer şi aprox. 3% din totalul deceselor legate de cancer. Studiile epidemiologice la nivel mondial indică o creştere a incidenţei şi prevalenţei în ultimii ani. Tumorile cerebrale apar de sine stătător sau sunt metastaze ale altor tipuri de cancere și pot afecta radical viaţa pacientului, chiar până la imobilizare la pat şi deces. Vorbim despre tratamente moderne care conservă funcţiile vitale ale bolnavului, în vederea creșterii calității vieții.

Moderator: Ana Maria Ghiur

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

 

10:00 Rivalii

Prezentatori: Marina Almăşan şi Dan Helciug

Jurnalist coordonator Mirela Vasile

Realizatori: Marina Almaşan şi Adreea Baciu

Regizor artistic Luminiţa Iordanescu

Colaboratori: Costin Teodorescu şi Raluca Tudor

Producător Marina Almăşan

Coproducător Astra dell Arte

11:35 La un pas de România

*Transcarpatia

Episodul 4: Românii din Poroşcovo

Rușii le-au spus volohi. Ucrainenii le spun ”țigani albi”. Ei își spun rumâni. Trăiesc de când se știu, la marginea satului Poroșcovo, din Transcarpatia Ucrainei de azi. Acolo s-au născut, au crescut și mulți nu au plecat niciodată din sat. Se simt în siguranță, neștiind că la doar câteva sute de kilometri există oameni la fel ca ei, vorbitori de aceeași limbă. Până nu demult România era ceva abstract pentru ei. Temători de străini și duc traiul așa cum au învățat de la bătrânii lor din ce în ce mai puțini. Au mulți copii. Frații cei mari ăși crec pe cei mici în timp ce părinții muncesc cu ziua pe unde apucă. Cei mai mulți știu să scrie și să citească în rusă sau ucraineană. În română nu i-a învățat nimeni. Încă. Realizator și producător Aura Dobre

(redifuzare)

 
România promovată la Târgul de Turism de la Barcelona

România promovată la Târgul de Turism de la Barcelona

publicat: marţi, 10 decembrie 2024

“Hola, Rumania!” s-a auzit la Barcelona. Duminică, 15 decembrie, de la ora 16.45, la TVR Internaţional, vă propunem să urmăriţi o ediţie dedicată ...

Mobilitatea pe piaţa muncii

Mobilitatea pe piaţa muncii

publicat: marţi, 10 decembrie 2024

Vă invităm să urmăriți un interviu realizat de Angela Avram cu doamna Irina Perşa, șef serviciu EURES România din cadrul ANOFM.

”România în lume”, o nouă ediție surprinzătoare în 10 decembrie, la TVR Internațional

În ediția din 10 decembrie a emisiunii ”România în lume”, prima invitată a lui Kyrie Mendel este Medeea Marinescu, una dintre cele mai cunoscute ...

 

#tvri