loader
Foto

"A doua Românie", joi la TVR Internaţional

Joi, 26 mai, de la ora 21.00, la TVR Internaţional, ne-am pregătit pentru Ziua românilor de pretutindeni, împreună cu invitaţi speciali, care trăiesc în străinătate.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Om de știință și actor, autor de cărți de specialitate, dar și de literatură, Marius Stan este cercetător în inginerie nucleară în S.U.A, dar a devenit cunoscut publicului larg pentru rolurile pe care le-a interpretat în seriale de televiziune de succes. Se prezintă drept un călător, nu doar între țara natală și cea în care s-a stabilit în urmă cu 25 de ani, dar și între domeniile de activitate care îl pasionează, pe cât de interesante, pe atât de diferite.

(w882)

De numele Anei Mărgineanu se leagă începuturile teatrului independent în România, dar și o serie de spectacole premiate în SUA. A fost profesor asociat la U.N.A.T.C., iar acum predă la două școli de profil din New York, unde a regizat numeroase  spectacole și a înființat, împreună cu regizoarea americană Tamilla Woodard și dramaturgul Peca Ștefan, o companie carecrează teatru site-specific, în colaborări artistice internaționale. Cel mai recent proiect PopUP este Orașul Paralel, o trilogie creată în Timișoara.

(w882)

Deși studiază și locuiește la Viena, tânăra pianista Adela Liculescu vine deseori în țară pentru susține concerte emoționante în față publicului de acasă. Ateneul Român a găzduit recent un concert extraordinar, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, având-o că solistă pe Adela Liculescu, laureată a numeroase concursuri internaționale.

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri