loader
Foto

Galerie foto

"A doua Românie", joi la TVR Internațional

Joi, 19 mai, de la ora 21.00, la TVR Internațional, Corina Dobre v-a adus în atenţie noi personalități și proiecte care contribuie la promovarea unei imagini corecte a României în lume, dar și la cunoașterea istoriei recente a țării noastre.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Invitaţii ediţiei sunt producătorul şi jurnalistul John Florescu, Cătălin Constantin - editor de carte, antropolog şi profesor la Facultatea de Litere a Universității din București şi Ana Preda - realizatoare de documentare la Casa de Producţie a TVR.

Despre povestea nespusă a vieții Regelui Mihai în exil, prezentată în cel mai recent  documentar care îi este dedicat, povesteşte John Florescu, producătorul executiv al acestui film, precum şi al documentarelor "Războiul Regelui" (2016) și "Maria: Inima României" (2018). Descendent al unei vechi familii boiereşti din Ţara Românească, John Florescu a studiat istorie, politologie, filozofie şi economie la Boston College şi la Oxford.

(w882)

Un foarte interesant  proiect de antropologie vizuală, realizat de profesorul român Cătălin Constantin a fost itinerat şi apreciat în mai multe ţări europene. Este vorba despre expoziția de fotografie „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor”, prezentată cel mai recent la Torino, cu sprijinul Consulatului General al României din Torino și al Institutului Universitar de Studii Europene.

(w882)

Casă de Producţie a TVR pregăteşte un documentar inedit - „Dragii noştri, aflaţi despre noi…” , un film în care viaţa de zi cu zi din perioada comunistă este prezentată aşa cum a fost ea, cu ajutorul scrisorilor din acele vremuri şi despre care oferă detalii Ana Preda. Pentru realizarea filmului, echipa TVR invită şi telespectaorii din străinătate să se alăture proiectului şi să participe cu scrisori şi/sau imagini din arhivă personală.

(w882)

În aceeaşi emisiune este prezentată şi personalitatea istoricului și fostului diplomat american Ernest H. Latham, jr, care a publicat numeroase articole, studii și cărți despre istoria, politică, identitatea și cultură românească.  Aflați mai multe, din interviul realizat de Sandrino Gavriloaia.

17:30 Românii universali (R)

*Florin Lascău

O nouă personalitate pe care Cristian Tabără o propune este primul ne-japonez devenit Shidoin. Il descoperim pe judoka Florin Lascău, un om impresionant pe multe paliere. Faptul că prima dată în istorie japonezii au acordat acest titlu important unui judoka străin-el este un român din Oradea-este o poveste care merită toată atenția. De aceea, Cristi Tabără a ales să îl prezinte pe Florin Lascău, omul care a ales calea blândeții-căci așa se traduce judo-ul. Director de arbitraj al Federaţiei Internaţionale de Judo și profesor la Academia Mondială de Judo, Florin Lascău este omul a cărui viață se petrece în toată lumea. Spune că însumat stă doar vreo 100 de zile din an acasă cu familia, majoritatea timpului fiind pe drumuri, la competiții și conferințe.

Realizator şi prezentator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

(Reluare)

18:00 Care pe care

*Ediţia 5

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Regia Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri