loader
Foto

Artişti renumiţi din diaspora, invitaţi la „A doua Românie"

Corina Dobre vă invită să revedeți o ediție în care faceți cunoștință cu parte dintre ambasadorii culturali ai României în lume, artişti apreciaţi peste hotare şi care au rămas în strânsă legătură cu ţara lor de origine. Vineri, 28 ianuarie, de la ora 12.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Trei muzicieni de top ai scenei internaționale, soprana Rodica Vică, violonista Clara Cernat, împreună cu pianistul și compozitorul francez Thierry Huillet, s-au reunit pentru o serie inedită de concerte-conversații, cu o temă interesantă: „De ce europenii iubesc muzica românească”?

Acestea fac parte din turneul internaţional „Romanian Music Journey”, organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, care cuprinde cinci orașe europene: Montauban (Franţa), Viena (Austria), Iași, București și Cluj-Napoca (România).

(w882) Vica R

Rodica Vică şi Clara Cernat au povestit la „A doua Românie" despre bucuria reîntâlnirii cu publicul şi despre emoţia întoarcerii „acasă”.

(w882) Clara

Artistul vizual Ioan Iacob, stabilit în Germania, la Düsseldorf, este unul dintre cei mai apreciati pictori români din diaspora şi a avut numeroase expoziții în mai toate oraşele importante din Germania, dar şi în Olanda, Belgia, Luxemburg, Statele Unite ale Americii, Israel şi, desigur, în România. În ultimii ani, artistul petrece tot mai mult timp în România, iar cea mai recentă expoziţie a fost găzduită de Muzeul de Artă din Constanţa.

Invitat la „A doua Românie", Ioan Iacob a vorbit despre copilăria petrecută la Biertan, unul dintre cele mai pitorești sate din Transilvania, despre studiile efectuate la cea mai bună universitate de arte din Germania, dar şi despre căutarea continuă a „ADN- ului de pictor”.

(w882) Iacob

În aceeaşi ediţie, ați putut afla detalii despre un inedit dialog poetic, inspirat de actuala pandemie, între poeta şi traducătoarea Ioana Ieronim, rezidentă la Washington DC, şi poeta Dagmar Dusil, născută în Transilvania, dar stabilită în Germania.

 

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

22:20 1989 Decembrie rosu

* Editie speciala-35 de ani de la Revolutie

Participanti: Răzvan Butaru, Cornel Mihalache, Bogdan Ficeac, Mihai Tatulici, Răzvan Belciuganu.

Realizator si producător Răzvan Butaru

0:00 Jurnal Cultural

Prezintă: Bogdan Stănescu, Camelia Văcaru, Nadine Vlădescu

Producător Anca Lăzărescu

 
TVR a transmis celor doi candidaţi două variante de format pentru ediţia specială „Preşedinte pentru România 2024”

Televiziunea Publică solicită candidaţilor la alegerile prezidenţiale Elena Lasconi şi Călin Georgescu să comunice în cursul zilei de astăzi, 4 ...

IN MEMORIAM ADRIAN PINTEA

IN MEMORIAM ADRIAN PINTEA

publicat: miercuri, 04 decembrie 2024

Anul acesta se împlinesc 17 ani de la moartea marelui actor și profesor, Adrian Pintea. A plecat dintre noi mult prea repede, la apogeul ...

Poeta ANA BLANDIANA şi MIRCEA DUMITRU în DIALOGURI ACADEMICE

Duminică, 8 decembrie, ora 13:00, TVR Cultural şi Academia Română vă invită la un dialog de colecţie cu ANA BLANDIANA, prima româncă recompensată ...

 

#tvri