loader
Foto

Artişti renumiţi din diaspora, invitaţi la „A doua Românie"

Corina Dobre vă invită să revedeți o ediție în care faceți cunoștință cu parte dintre ambasadorii culturali ai României în lume, artişti apreciaţi peste hotare şi care au rămas în strânsă legătură cu ţara lor de origine. Vineri, 28 ianuarie, de la ora 12.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Trei muzicieni de top ai scenei internaționale, soprana Rodica Vică, violonista Clara Cernat, împreună cu pianistul și compozitorul francez Thierry Huillet, s-au reunit pentru o serie inedită de concerte-conversații, cu o temă interesantă: „De ce europenii iubesc muzica românească”?

Acestea fac parte din turneul internaţional „Romanian Music Journey”, organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, care cuprinde cinci orașe europene: Montauban (Franţa), Viena (Austria), Iași, București și Cluj-Napoca (România).

(w882) Vica R

Rodica Vică şi Clara Cernat au povestit la „A doua Românie" despre bucuria reîntâlnirii cu publicul şi despre emoţia întoarcerii „acasă”.

(w882) Clara

Artistul vizual Ioan Iacob, stabilit în Germania, la Düsseldorf, este unul dintre cei mai apreciati pictori români din diaspora şi a avut numeroase expoziții în mai toate oraşele importante din Germania, dar şi în Olanda, Belgia, Luxemburg, Statele Unite ale Americii, Israel şi, desigur, în România. În ultimii ani, artistul petrece tot mai mult timp în România, iar cea mai recentă expoziţie a fost găzduită de Muzeul de Artă din Constanţa.

Invitat la „A doua Românie", Ioan Iacob a vorbit despre copilăria petrecută la Biertan, unul dintre cele mai pitorești sate din Transilvania, despre studiile efectuate la cea mai bună universitate de arte din Germania, dar şi despre căutarea continuă a „ADN- ului de pictor”.

(w882) Iacob

În aceeaşi ediţie, ați putut afla detalii despre un inedit dialog poetic, inspirat de actuala pandemie, între poeta şi traducătoarea Ioana Ieronim, rezidentă la Washington DC, şi poeta Dagmar Dusil, născută în Transilvania, dar stabilită în Germania.

 

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

15:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Medici pentru România-Întoarcerea care vindecă

Medici tineri revin Acasă... După tratarea pacienților, în Germania, timp de 12 ani, dr. Theodor Lutz, specializare în imagistică și radiologie intervențională, a ales România.

*Despre prof. dr. Dumitru Bagdazar, ctitorul neurochirurgiei românești, cu Prof. Dr. Mircea Gorgan, medic primar neurochirurgie, Șef Clinică Neurochirurgie, Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”

*Tratamentul infecțiilor respiratorii

Dr. Adriana Tatomirescu, nutriţionist, competență în apifitoterapie, povestește despre beneficiile a două plante antivirale care apar și în Biblie. Una dintre ele este chimenul negru (negrilica), menționată în toate scrierile părintelui medicinei, Hipocrate.

Prezentator Măriuca Mihăilescu

Jurnalist Lucian Băbeanu

Realizator şi producător Monica Ancuţa-Tiuntiuc

(Reluare)

16:00 Europa, printre rânduri

Cu o experienţă valoroasă de corespondent TVR la Bruxelles, jurnalistul Lucian Pîrvoiu ne aduce în atenţie temele europene majore, aşa cum sunt ele reflectate în presa din Uniunea Europeană, pe reţelele de socializare sau în instituţiile europene.

Emisiune realizată și prezentată de Lucian Pirvoiu

Producător Dorin Munteanu

 
TVR organizează confruntarea decisivă a candidaţilor la preşedinţie în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni

Dezbaterea „Un preşedinte pentru România" va fi difuzată în direct şi simultan pe TVR1, TVR INFO, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA, marţi, 29 ...

Sâmbăta tăcerii: TVR dedică o zi memoriei Papei Francisc | VIDEO

TVR a transmis Funeraliile Papei Francisc în direct şi fără pauze publicitare. Totodată, Televiziunea Publică difuzează o serie de programe ...

Natura - medicina viitorului

Natura - medicina viitorului

publicat: joi, 24 aprilie 2025

Plantele au fost, sunt și vor rămâne o sursă de energie prețioasă prin care omul vibrează cu natura și cu universul din care face parte. În ...

 

#tvri