loader
Foto

Galerie foto

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care militează pentru implementarea tehnologiei și a inteligenței artificiale în domeniul sănătății, în special în aria fertilizării in vitro . Ediția s-a difuzat de la ora 21:00, la TVR Internațional.  

 

Corina Dobre
A doua Românie

A obținut licența și masterul în Genetică și Genomică Umană la University College London (UCL) și are un doctorat în domeniul fertilității, geneticii embrionare și sănătății femeilor. Notabil este faptul că Teodora se numără printre primii cercetători care au ținut evenimente și cursuri în metavers, susţinându-şi ferm pledoaria pentru digitalizarea sănătății.

(w882)

Acum este profesor la UCL, unde predă tot în metavers şi coordonează programul de Științe Reproductive și Sănătatea Femeii.

(w882)

(w882)

Este vicepreședinta Academiei Globale de Genomică și Medicină Personalizată şi conduce biroul de inovaţii al unei clinici de fertilitate din capitala Marii Britanii.

(w882)

La începutul acestui an a obţinut premiul Omul de Ştiință al Anului din partea British Fertility Society.

***

În aceeaşi ediţie, vă invităm să aflaţi, din interviul realizat de Răzvan Petrişor, povestea impresionantă a Dorinei Burlacu, maestru în arta culinară din Italia. Originară din Bacău, dar stabilită de peste 30 de ani în Italia, Dorina Burlacu s-a specializat în arta culinară, participând la numeroase cursuri – unele susținute de bucătari celebri, precum cel considerat fondatorul gastronomiei italiene moderne.

(w882)

A pornit de la zero și, după zeci de ani de muncă și de studii, a reușit să-i cucerească pe italieni cu rețetele sale originale, preparate pe baza unor ingrediente cu indice glicemic scăzut.

(w882)

 

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

14:00 Telejurnal

Prezintă Claudiu Lucaci si Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:30 Info Diaspora (R)

* Donaţia. Tipuri de donaţii;

Regimul juridic al monumentelor istorice;

Recunoaşterea studiilor făcute în străinatate;

Informaţii despre practica succesorală conform sistemului juridic italian;

Cadastru şi intabulare înainte sau după succesiune?

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri