loader
Foto

Galerie foto

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care militează pentru implementarea tehnologiei și a inteligenței artificiale în domeniul sănătății, în special în aria fertilizării in vitro . Ediția s-a difuzat de la ora 21:00, la TVR Internațional.  

 

Corina Dobre
A doua Românie

A obținut licența și masterul în Genetică și Genomică Umană la University College London (UCL) și are un doctorat în domeniul fertilității, geneticii embrionare și sănătății femeilor. Notabil este faptul că Teodora se numără printre primii cercetători care au ținut evenimente și cursuri în metavers, susţinându-şi ferm pledoaria pentru digitalizarea sănătății.

(w882)

Acum este profesor la UCL, unde predă tot în metavers şi coordonează programul de Științe Reproductive și Sănătatea Femeii.

(w882)

(w882)

Este vicepreședinta Academiei Globale de Genomică și Medicină Personalizată şi conduce biroul de inovaţii al unei clinici de fertilitate din capitala Marii Britanii.

(w882)

La începutul acestui an a obţinut premiul Omul de Ştiință al Anului din partea British Fertility Society.

***

În aceeaşi ediţie, vă invităm să aflaţi, din interviul realizat de Răzvan Petrişor, povestea impresionantă a Dorinei Burlacu, maestru în arta culinară din Italia. Originară din Bacău, dar stabilită de peste 30 de ani în Italia, Dorina Burlacu s-a specializat în arta culinară, participând la numeroase cursuri – unele susținute de bucătari celebri, precum cel considerat fondatorul gastronomiei italiene moderne.

(w882)

A pornit de la zero și, după zeci de ani de muncă și de studii, a reușit să-i cucerească pe italieni cu rețetele sale originale, preparate pe baza unor ingrediente cu indice glicemic scăzut.

(w882)

 

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

21:00 Vineri seara în direct

*Best of 1

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Producător Cosmin Dumitru

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri