loader
Foto

„A doua Românie”: despre performanțe culturale și premii

Proiecte culturale româneşti, apreciate peste hotare şi noi poveşti de viaţă ale românilor din afara graniţelor, v-au fost prezentate în ediţia de joi, 14 octombrie, de la ora 21:00, la TVR Internațional.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Filmul românesc care a câștigat Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian poate fi urmărit deja în cinematografele din Spania. Este vorba despre producţia „Crai nou, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Alina Grigore. Invitată la ediţia din această săptămână a emisiunii A doua Românie, Alina Grigore vorbeşte despre motivele care au determinat-o să realizeze acest film, despre trecerea de la actorie la regie, dar şi despre colaborarea cu echipa de actori.

(w882)

Într-o perioadă în care instituțiile de cultură și artiștii din mai toate domeniile sunt nevoiți să se adapteze din cauza situației sanitare, câteva evenimente cu prezență integral româneasca, organizate la Paris şi Bruxelles s-au bucurat de aprecierea publicului. Violoncellissimo, unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești a susținut un turneu internațional, sub genericul „De la baroc la… rock”, despre care povesteşte fondatorul ansamblului, renumitul violoncelist și profesor Marin Cazacu.

(w882)

Proiectul Fotogeografica, unul dintre cele mai longevive și populare manifestări culturale din România, prin care se promovează valorile patrimoniului natural și cultural sărbătorește anul acesta un sfert de veac de la lansare. Despre evoluția acestuia, de la un concurs anual de fotografie, la o adevărată mișcare-fenomen, vorbește dl. Paul Bordaş, iniţiatorul proiectului.

(w882)

Telespectatorii pot afla şi povestea de viață a unei românce din Italia care a ales să se implice în viața comunității din care face parte. Localnicii i-au apreciat munca și recent au reales-o în funcția de consilier în Primăria generală a orașului Milano. Angelica Vasile a acceptat să povestească despre lucrurile care o motivează, dar și despre relația ei cu România.

***

Credit foto: sansebastianfestival.com

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

23:00 Nocturne

*Invitată Cerasela Iosifescu

Moderator şi realizator Marina Constantinescu

Regia artistica Aurel Badea

Producător Oana Cucuruzeanu

23:50 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri